Κυριακή 17 Απριλίου 2022

Ψήφισμα κατά της Φημολογούμενης Διακοπής Λειτουργίας του Υπ. της Τράπεζας Πειραιώς στην Κύμη.

 

Διαβιβάζεται συνημμένα προς τον Πρόεδρο του ΔΣ

Ψήφισμα κατά της Φημολογούμενης Διακοπής Λειτουργίας του Υπ. της Τράπεζας Πειραιώς στην Κύμη. 

Το Συμβούλιο της Κοινότητας Κύμης συνεδρίασε εκτάκτως και εκ περιφοράς 
και εξέδωσε ομόφωνα Ψήφισμα κατά   της 
Φημολογούμενης Διακοπής Λειτουργίας του Υπ. της Τράπεζας Πειραιώς στην Κύμη. 

Παρακαλούμε για την ανάγνωση του ψηφίσματος 
κατά την διάρκεια του 1ου Θέματος της συνεδρίασης του ΔΣ την 18.04.2022, 
όπου αποτελεί και θέμα της Ημερησίας Διάταξης.

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΤΟΥ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ

Τα τελευταία χρόνια οι πολίτες της Κύμης και της ευρύτερης περιοχής, βιώνουμε την υποβάθμιση του τόπου μας με την κατάργηση  ή/και τη μειωμένη παροχή υπηρεσιών, όπως π.χ. με την κατάργηση της ΔΕΔΗΕ ή την υποβάθμιση του ΙΚΑ κ.ά.

Σήμερα, φημολογείται έντονα η επαπειλούμενη κατάργηση της Τράπεζας Πειραιώς στην Κύμη, μια Τράπεζα που εξυπηρετεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού του Δήμου μας αλλά και του Δήμου Σκύρου. Μια Τράπεζα που εξυπηρετεί κατά κύριο λόγο τους πολίτες που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα (αγρότες, κτηνοτρόφους κλπ)  συμβάλλοντας στα μέγιστα στην οικονομία της περιοχής μας. Από το 1938 ως Αγροτική Τράπεζα και στη συνέχεια σαν Τράπεζα Πειραιώς, συμβάλει στην ανάπτυξη της Κύμης και της πέριξ περιοχής  εξυπηρετώντας    Δημότες και επισκέπτες, αλλά αυξάνοντας και στην αγοραστική κίνηση των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος και όχι μόνο.

Μια ενδεχόμενη κατάργηση των υπηρεσιών αυτών, θα σημαίνει μεγαλύτερη υποβάθμιση κοινωνική και οικονομική για την περιοχή μας και απαξίωση των ανθρώπων που σε δύσκολες συνθήκες και σε απομακρυσμένες περιοχές, αγωνίζονται να συμβάλλουν στο κοινωνικο-οικονομικό γίγνεσθαι του τόπου μας.

Το  Συμβούλιο της Κοινότητας Κύμης εκφράζει τη δυσαρέσκειά του σ΄ένα τέτοιο ενδεχόμενο και θα αγωνιστεί για τη μη υλοποίηση μιας ακόμα καταστροφικής κατάργησης υπηρεσιών στην περιοχή της Κύμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου