Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Συνεδρίασε το Συμβούλιο της Δ.Κ.Κύμης - 12.07.2024

     



    Συνεδρίασε το Συμβούλιου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, διά ζώσης την Παρασκευή 12/07/2024 και ώρα19:00. στο χώρο συνεδριάσεων του Δημοτικού καταστήματος Κύμης. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Αντ. Ρούσος και όλα τα μέλη του Συμβουλίου. Ο Σύμβουλος κ. Τζαβάρας αποχώρησε πριν την λήξη της συνεδρίασης ,λόγω άλλων υποχρεώσεων , χωρίς η αποχώρησή του να επηρεάζει την απαρτία. Παρευρεθήκαν οι Αντιδήμαρχοι κ. Πάφρας και Φαληρέας καθώς και ο πρώην Αντιδήμαρχος κ. Θεοδώρου.

Προ των θεμάτων της ημερησίας διάταξης συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

Από τον Σύμβουλο κ. Μαργέλη:

1. Πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι και οι κανονισμοί. Η απάντηση του Αντιδημάρχου ότι αναλαμβάνει αυτός την ευθύνη χωρίς να έχει πάρει την έγκριση του Δήμου, δεν είναι ικανοποιητική και επι πλέον καταργεί το Συμβούλιο και τον Δήμο.

2. Πρέπει να τηρείται η αναλογικότητα στην συγκρότηση των επιτροπών. Στην Δημοτική Επιτροπή του Δήμου που αντικατέστησε την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, την Οικονομική Επιτροπή και την Εκτελεστική Επιτροπή δεν συμμετέχει από την Συμπολίτευση , ούτε καν αναπληρωματικός από την Δ.Ε. Κύμης. Επίσης στον ορισμό για την επίβλεψη των έργων της ΔΕΥΑΚΑ στην Δ.Ε. Κύμης τοποθετήθηκε Αντιδήμαρχος από άλλη Δ.Ε. Στην Επιτροπή για τα πολιτιστικά του Δήμου, αφού η αρμόδια Αντιδήμαρχος είναι από την Δ.Ε. Ταμυναίων, θα έπρεπε ο Πρόεδρος να είναι από την Δ.Ε. Κύμης.

3. Περί του προγράμματος ασφαλτοστρώσεων: Το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων εντός και εκτός Κύμης προβλέπει έργα που εκκρεμούν από το 2019, Λάκκα 1 & 2 και λοιπά. Δεν δόθηκε καμία ικανοποιητική απάντηση.

4. Περί της αγροτικής οδοποιίας: Ο χορικός Αντιδήμαρχος κ. Πάφρας δήλωσε ικανοποιημένος από την εφαρμογή του προγράμματος , αλλά δεν ξέρω πόσο η Δημότες συμφωνούν μαζί του.

5. Περί Αποφάσεων Συμβουλίου

Ο Πρόεδρος ανέφερε ότι μέχρι τέλος του μηνός θα δοθούν στους Συμβούλους όλες οι αποφάσεις.

Από τον Σύμβουλο κ. Πύθουλα:

Αναφέρθηκε στο θέμα της καλλίτερης συνεργασίας μεταξύ των αιρετών :

Η πρότασή του έγινε δεκτή.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν τα θέματα της ημερησίας διάταξης και λήφθηκαν οι αντίστοιχες αποφάσεις: 

1. Πρόταση για αίτημα αλλαγής όρων δόμησης κατόπιν αιτήσεως Δημοτών :

    Ο Πρόεδρος εισηγήθηκε την αποδοχή της πρότασης των Δημοτών, ανάλογα με άλλες ανάλογες αποφάσεις αιτημάτων άλλων Δήμων και τη υποβολή στον Δήμο Κύμης - Αλιβερίου.

    Το Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση του Προέδρου.

2. Λήψη απόφασης για αναβίωση του έθιμου του στιφάδου το 15αύγουστο.

Ο Πρόεδρος εισηγήθηκε την αναβίωση του έθιμου, με όποια ερμηνεία του όρου, αλλά από το 2025, ώστε να προετοιμασθεί έγκαιρα. Μετά από μακρά και έντονη συζήτηση ο χορικός Αντιδήμαρχος κ. Πάφρας δήλωσε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη της υλοποίησης του έθιμου από το 2024 .

    Στο σημείο αυτό είχε αποχωρήσει ο Σύμβουλος κ. Τζαβάρας και η ψηφοφορία κατέληξε υπέρ της πρότασης του Προέδρου με διπλή την ψήφο του Προέδρου και με την διευκρίνηση, ότι αν ζητηθεί η βοήθεια της Κοινότητας θα την παρέχει.

3. Πρόταση Προέδρου για ανάκληση αρμοδιότητας μέλους και ανάθεση αρμοδιοτήτων στα μέλη του Συμβουλίου της Κοινότητας Κύμης.

     Ο Πρόεδρος εισηγήθηκε τα παρακάτω: Η κ. Χαρτσά αρμόδια για ΔΕΗ και ΔΕΥΑΚΑ, ο κ. Τζαβάρας Αγροτική Οδοποιία, ο κ. Πύθουλας Παραλία, Φαλάριο και Στέρνα και ο κ. Μαργέλης σύμβουλος γενικά του Προέδρου.

    Το Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση του Προέδρου.

    Το θέμα ¨της ανάκλησης αρμοδιότητας¨' δεν συζητήθηκε κατόπιν επέμβασης του Δημάρχου, για να εξετασθεί σε άλλη συνεδρίαση.

    Ο Αντιδήμαρχος κ. Φαληρέας ήταν σωστός , σαφής και σύντομος σε ότι αναφέρθηκε και ιδιαίτερα διευκρινιστικός. Ο κ. Θεοδώρου διευκρίνισε ότι δεν είχε καμία επέμβαση στις αρμοδιότητες του Προέδρου, ούτε αυτός ούτε άλλο μέλος της οικογενείας του λόγω οικογενειακής σχέσης.

    Είναι γεγονός ότι υπήρχε ένταση κατά την διάρκεια της συνεδρίασης λόγω προσωπικών διαφορών μεταξύ των συμμετεχόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου