Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

Έκθεση Τοπικών Προϊόντων Κύμης

        


         Μετά τις εκλογές του 2010 και  για την περίοδο 2011-2014, με εκλεγμένο Δήμαρχο  Κύμης - Αλιβερίου του Δ. Θωμά και Προέδρου της Δ.Κ. Κύμης Α. Μαργέλη, μετά την παραχώρηση της Προεδρίας από τον αείμνηστο Σ. Σιδεράκη,  προσπαθούσαμε να βρούμε εκδηλώσεις που θα μπορούσαν να γίνουν θεσμός για την Κύμη, λαμβάνοντας υπόψη ότι πλέον  η Κύμη δεν ήταν έδρα Δήμου , αλλά έδρα Δημοτικής Κοινότητας.

        Το 2014 είμαστε σε θέση να υποβάλουμε προτάσεις με βάση τους επιτόπιους πόρους της Κύμης και γενικά της περιοχής. Στην απόφασή μας αυτή συνέβαλε και η επίσκεψη της τότε Αντιδημάρχου κ. Μπάτσα Αρετής , η οποία είχε επισκεφθεί την Γαλλία το 2014, για μια ανάλογη έκθεση τοπικών προϊόντων και μάλιστα σύκου.

        Η πρότασή μας που περιλάμβανε την Έκθεση Τοπικών Προϊόντων το καλοκαίρι και Έκθεση παραγώγων σύκου το φθινόπωρο , ποτέ δεν κατατέθηκε επίσημα στο Συμβούλιο της Δ.Κ. Κύμης για να ληφθεί επίσημα απόφαση, λόγω των εκλογών και την απώλεια αυτών από τους Νέους Ορίζοντες. Από τον Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι το 2019 το θέμα έμεινε "εν υπνώσει". 

        Το 2019 όταν μετά τις εκλογές και την αλλαγή του Νόμου οι Ν. Ορίζοντες ανέλαβαν την Δ.Κ. Κύμης   για τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού του 2020, μεταξύ των άλλων συμπεριλήφθηκε και η "Έκθεση Τοπικών Προϊόντων" , η οποία με την βοήθεια και την εμπειρία της κ. Μπάτσα, στέφθηκε με επιτυχία και έγινε θεσμός. Έκτοτε επαναλαμβάνετε κάθε χρόνο με σημαντική επιτυχία και σαν μια περίοδο όπου η έκθεση έλκει επισκέπτες στην Κύμη. Από την αρχή βασικός χειριστής της έκθεσης, εκ μέρους της Δ.Κ. Κύμης ήταν η Σύμβουλος κ. Κ. Κουτέλου με βοηθό την Σύμβουλο κ. Ν. Γαλάνη, ακόμα και μετά την διαγραφή της κ. Κουτέλου από τους Ν. Ορίζοντες, αλλά με την υποστήριξη των τότε Αντιδημάρχων, οι οποίοι για δικούς τους λόγους την υποστήριξαν.

        Παραθέτω τον πρώτο κατάλογο εκθετών για ιστορικούς λόγους.

        Μακάρι να υλοποιηθεί και η πρόταση για "΄Έκθεση Παραγώγων " τοπικών προϊόντων το φθινόπωρο όπως σύκου , κερασιού,  μελιού κλπ.

        Εύχομαι να συνεχισθεί η "Έκθεση Τοπικών Προϊόντων" και όπως "Η Ανάβαση Κύμης" να γίνει θεσμός.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου