Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Τεχνικό Πρόγραμμα Δημοτικής Κοινότητας Κύμης 2016.

   
 Κατά την διάρκεια της    συνεδρίασης του Συμβουλίου της Δ.Κ.Κύμης την 7 Οκτ. 2016, ζήτησα από την Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου,   να μας ενημερώσει για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2016, γιατί με τις συνεχείς αλλαγές στον προϋπολογισμό του Δήμου, με αποτέλεσμα και τις αντίστοιχες τροποποιήσεις των τεχνικών προγραμμάτων δεν γνωρίζουμε τι σχεδιάστηκε να γίνει και τι έγινε.
    Εδώ θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι κάθε τοπικό συμβούλιο είναι υποχρεωμένο να υποβάλει στο τέλος κάθε χρόνου για τον επόμενο  έναν πίνακα με έργα ανάλογα με το ποσόν που του διατίθεται από τον Δήμο, όπως π.χ. για το 2014 είχαν εγκριθεί εργασίες για 26.700 ευρώ.
   Όντως, ο Δήμος και ευχαριστούμε θερμά,  μου απέστειλε ηλεκτρονικά τις αντίστοιχες αποφάσεις του Δήμου  που αφορούν την Κύμη αλλά και την οδοποιία από την Κύμη προς τα υπόλοιπα χωριά της Δ.Ε.Κύμης και που δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που είχε ζητήσει το Συμβούλιο της Δ. Κ. Κύμης, από τις οποίες κατέληξα στα παρακάτω:

1. Ανάπλαση Ιστορικού Κέντρου Κύμης [2012] 120.607,12
2. Τσιμεντοστρώσεις - Ασφαλτοστρώσεις δρόμων έδρας Δήμου  1.091,76
3. Βελτίωση βατότητας - Ασφαλτοστρώσεις οδοποιίας Δήμου Κύμης   44.235,46
4. Διαμορφώσεις - Διανοίξεις δρόμων έδρας Δήμου   2.099,23
5. Μίσθωση εδαφικής έκτασης Δ.Ε.Κύμης 2.168,00

   Εάν λοιπόν εξετάσουμε αυτές τις διαθέσεις χρημάτων θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι για την Δημοτική Κοινότητα Κύμης, έχουν διατεθεί οι υπ' αριθμ' 2 και 4  δαπάνες. Υποθέτω ότι η δαπάνη με α.α. 5 είναι για την Λαική Αγορά. Οι δαπάνες 1 & 3 φέξε μου και γλίστρησα. Βέβαια έχουν διατεθεί και κάποια άλλα ποσά π.χ. για λάμπες ή για καύσιμα, αλλά αυτά είναι από τα γενικά έξοδα του Δήμου. Είναι πάντως άξιο απορίας πως τα καταφέρνουν οι τοπικοί άρχοντες και διατηρούν κάποια σημεία σε υποβαθμισμένο μεν αλλά ανεκτό επίπεδο, όπως τον νυκτερινό φωτισμό ή το νεκροταφείο κλπ.
   Εάν έχουν διατεθεί χρήματα και για άλλες εργασίες, παρακαλώ κάποιος αρμόδιος να μας ενημερώσει ώστε να το αναφέρουμε και να το αναρτήσουμε ανάλογα.
  Τώρα το ερώτημα είναι ποίοι δρόμοι της Κύμης, τσιμεντοστρώθηκαν, ασφαλτοστρώθηκαν, διαμορφώθηκαν και ποίες διανοίξεις έγιναν. Αν κάποιος Δημότης έχει κάτι υπόψη του παρακαλώ να μας ενημερώσει, ώστε να το αναρτήσουμε ανάλογα για να μην αδικήσουμε και κανέναν.
   Αυτά. Κάθε ενημέρωση δεκτή.
  

4 σχόλια:

  1. θα θέλαμε να γνωρίζουμε τι θα περιλαμβάνει η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα κοψουν και τα κολονακια που εχουν απομεινει το μονο εργο που μπορουν να κανουν η αχρηστηηηηη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άσε πρώτα να συντηρήσουν τα υπάρχοντα κατασκευάσματα, που τους φταίνε γιατί είναι κοντά και μετά βλέπουμε για τα υπόλοιπα. Η δαπάνη είναι υπόλοιπο που απορρίφθηκε από το ΕΣΠΑ ή τέλος πάντων από εκεί που είχε προβλεφθεί η χρηματοδότηση γιατί η παρούσα Δημοτική Αρχή δεν μπόρεσε να αποκαταστήσει κάτι " μικροπροβλήματα ", που είχε αφήσει η προηγούμενη. Εδώ δεν έχουν χρήματα για ανταλλακτικά των απορριμματοφόρων για το Ιστορικό Κέντρο θα βρουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα κλαδεψουν κ της μουριες που το πας τοξεχασαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή