Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Ποια είναι η σημερινή κατάσταση;

   

 Με ορθή και κατά το δυνατόν αντικειμενική κρίση, παραθέτουμε   την σημερινή πραγματική κατάσταση των υποψηφίων συνδυασμών των προσεχών Δημοτικών εκλογών.

     Στο σημείο αυτό να επισημάνουμε ότι οι παρακάτω σκέψεις είναι προσωπικές, είναι επώνυμες και είναι σκέψεις ενός εκλεγμένου Συμβούλου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης και πρώτα ο Θεός υποψηφίου για τις επόμενες Δημοτικές εκλογές.
     Ο συνδυασμός των Νέων Οριζόντων, με Αρχηγό για την διεκδίκηση του Δήμου τον Δημήτρη Θωμά, παραμένει ενωμένος και με υψηλό βαθμό  συσπείρωσης, που έχει προφανώς ανεβάσει και τα ποσοστά του στους Δημότες. Ο Θωμάς, παρά τα 21 δικαστήρια στα οποία των υπέβαλαν οι σημερινοί Δημοτικοί Άρχοντες και ΑΘΩΩΘΗΚΕ, για λόγους τακτικής παραιτήθηκε από Σύμβουλος , παραμένει Αρχηγός των Ν. Οριζόντων και  θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος στις προσεχείς εκλογές.  Τα καθήκοντα του Αρχηγού της αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, τα ανέλαβε ο πρώτος σε ψήφους  Σύμβουλος που είναι η κ. Μπάτσα. Τι ποιο φυσικό; Ως για τους έχοντας σειρά εκλογής για Σύμβουλοι στη θέση του κ. Θωμά,   δεν δέχθηκαν για λόγους καθαρά προσωπικούς ο ένας ή λόγο εμπλοκής με την δικαιοσύνη η άλλη. Τέλος πάντων η δικαιοσύνη θα αποφασίσει  για όλους τους εμπλεκόμενους. Πάντως η προσπάθεια της Συμπολιτείας να μην είναι υποψήφιος ο Θωμάς στέφθηκε από πλήρη αποτυχία. Και θα είναι υποψήφιος και θα χάσουν τις εκλογές, πράγμα που και μόνοι τους να ήταν  υποψήφιοι, πάλι θα έχαναν.
    Ο συνδυασμός της Συμπολιτείας, αφού εξέλεξε δημοκρατικά Αρχηγό, τον άλλαξε και κατέληξε στην τρίτη επιλογή , ο οποίος και τον διέλυσε. Δεν διοικούν τον Δήμο οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, αλλά οι εισαγόμενοι σύμβουλοι του Δημάρχου. Παραιτήθηκε η πρώτη Γραμματέας του Δήμου, παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του ΔΣ, παραιτήθηκε αντιδήμαρχος, αναξαρτοποιήθηκαν ή απέχουν Σύμβουλοι από τις συνεδριάσεις του ΔΣ και αν δεν συμμετείχαν οι Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης δεν θα υπήρχε απαρτία. Ο Δήμος έχει ξεχάσει την Κύμη και τις Κονίστρες και είναι εμφανέστατη η πλήρης οικονομική εγκατάλειψη της περιοχής. Έντονη η αδυναμία αντιμετώπισης προβλημάτων, όπως απορρίμματα, νερό, χρέη κλπ. Να τονίσουμε στο σημείο αυτό ότι τόσους υπαλλήλους και τόσα χρήματα δεν είχε ποτέ ο Δήμος από το 2010 και μετά. Και που πάνε; Άγνωστο! Η Συμπολιτεία αυτή τη στιγμή παρουσιάζεται χωρισμένη τουλάχιστον σε δύο τμήματα, ίσως και τρία, με ανάλογους υποψηφίους Δημάρχους και έχει και πέντε -έξη Συμβούλους, οι οποίοι δεν σκοπεύουν να είναι ξανά υποψήφιοι. Βλέπεις υπάρχουν και άνθρωποι με φιλότιμο. Βέβαια παραμένουν οι παλαιοί κομματάρχες του ΠΑΣΟΚ, που στηρίζουν και τον σημερινό Δήμαρχο, αλλά ως πότε και αυτοί δεν θα βλέπουν το καλό του τόπου; Οι δεξιοί που ακολουθούσαν τον αδικοχαμένο πρώην Δήμαρχο Γ. Σιδεράκη,   δεν υπάρχουν πλέον.
    Με τον νέο τρόπο  εκλογής, μπορεί κάποιος υποψήφιος Δήμαρχος να εκλεγεί και να επηρεάζει την πληοψηφία και να εκβιάσει προκειμένου να λάβει κάποια θέση Αντιδημάρχου ή κάπου αλλού στη διοίκηση του Δήμου.
    Έτσι λοιπόν θα κατέβουν διάφοροι υποψήφιοι, αφού μπορέσουν να κάνουν συνδυασμούς, θα κατεβάσει υποψήφιο το ΚΚΕ και ίσως και ο ΣΥΡΙΖΑ. Πιθανότητα εκλογής Δημάρχου; Καμία! Αλλά πιθανότητα Συμβούλου, πολλές. Επίσης αυτή η άποψη ότι πρέπει να έρθουν νέοι, δεν τρέχει γιατί ένας τόσο μεγάλος Δήμος απαιτεί εμπειρία και γνώσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση. Άλλωστε και οι νέοι που δοκιμάστηκαν στις τελευταίες εκλογές, απέτυχαν παταγωδώς . Μετά την διέλευση της Συμπολιτείας στο Δήμο, δεν υπάρχει καιρός για φροντιστήρια και για πειράματα.    
   Αυτά με ορθή και κατά το δυνατόν αντικειμενική κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου