Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Έχασαν την Ψυχραιμία τους και παρεκτρέπονται!

 
 Είναι προφανές ότι άλλα περίμεναν αλλά δεν τους βγήκαν. Θα έχουν τον Θωμά αντίπαλο στις Δημοτικές εκλογές. Και θα χάσουν . Το βλέπουν. Και ξέφυγαν. Περίμεναν να ανέβει η εγγύηση στις 100.000, αλλά οι εφέτες το άφησαν όσο ήταν στις 3.000. Που οδηγεί αυτό;        Άλλωστε προ καιρού είχαν φάει και την άλλη σφαλιάρα όταν είχε παραπεμφθεί με βάση το ίδιο πόρισμα του οικονομικού επιθεωρητή και ο ιατρός κ. Ντόβολης, δικάσθηκε και κρίθηκε αθώος. 

   Αναφέρομαι στην ανάρτηση του θρασύδειλου ψευδώνυμου ιστολογίου με τίτλο ΄" Η Φωνή της Κύμης", που μόνο με την Κύμη δεν έχει σχέση όπως έχω αποδείξει στο παρελθόν. Κοινοί μισθοφόροι.Η ανάρτηση λοιπόν της 28.09.2018 και ώρα 17.22,  αναρτά την δημοσίευση ενός αγνώστου σατυρικού και άλλων  διαφόρων θεμάτων ιστολογίου της Χαλκίδας, γνωστού υποστηρικτή  του κ. Μπουραντά, που αναφέρεται στο όνομά μου. Δεν ασχολούμαι με το συγκεκριμένο άτομο, γιατί επαγγελματίας είναι βγάζει το ψωμί του, δεν ξεφεύγει του νόμου και κατά βάσει του έχει δώσει κάποιος  αιρετός στοιχεία τα οποία δεν είναι σωστά. Άλλωστε και ποιος τον διαβάζει;
    Θα ασχοληθώ όμως με τον/την διαχειριστή/ρίστρια του ψευδώνυμου ιστολογίου, γιατί και ξέφυγε και γράφει ανακριβή πράγματα, κρυβόμενος/η πίσω από την ανωνυμία. Τα οποία είναι και ποινικά αδικήματα και βέβαια μπορεί να μην τους ενδιαφέρουν τα οικονομικά κόστη, γιατί ως γνωστόν λεφτά υπάρχουν, αλλά άντε τώρα να τρέχεις στα δικαστήρια, για να δικάσεις ανεγκέφαλους ανώνυμους. Αναφέρεται επώνυμα σε υπάλληλο του Δήμου και την εκθέτη! Ποιος τους έχει δώσει τέτοιο δικαίωμα; Η υπάλληλος έκανε τη δουλεία της και μόνο, αλλά είναι τέτοιο το επίπεδό τους που δεν καταλαβαίνουν τίποτε.
     Επίσης να τους πληροφορήσω ότι η τότε Αντιδήμαρχος κ. Αρετή Μπάτσα δεν είχε καμία σχέση με την λαϊκή αγορά της Κύμης και προφανώς και με την διαχείριση εσόδων - εξόδων. 
    Το σπουδαιότερο όμως όλων είναι ότι ο Δήμος δεν χρωστούσε λεφτά σε κανέναν από τους ιδιοκτήτες του χώρου της λαϊκής.
   Λεπτομέρειες αναφέρονται στην παρακάτω ανάρτηση της 23 Σεπτεμβρίου 2017, στο intzou, η οποία είναι λεπτομερέστατη. Την αναρτώ εκ νέου μπας και ενημερωθούν οι νέοι εισαγόμενοι υποστηρικτές της Δημοτικής Αρχής.
    Δέχομαι από επώνυμους αναγνώστες κριτική   και θα τους απαντήσω ανάλογα. Αλλά από επώνυμους, τους ανώνυμους τους αφήνω στην κρίση των αναγνωστών.

Περί Λαϊκής Αγοράς Κύμης. Οι Αλήθειες!

    Η Λαϊκή Αγορά Κύμης λειτουργούσε από τότε που ενοικιάσθηκε ο χώρος του θερινού κινηματογράφου για κάποιους εμπόρους και παραγωγούς ως εσωτερική ή κλειστή και για τους άλλους εμπόρους ρουχισμού και λοιπόν ειδών στους απέξω δρόμους. Είχε προβλεφθεί και χώρος για τους εμπόρους αλιευμάτων, αλλά έχω την εντύπωση ότι ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκε.Εντός του κλειστού χώρου υπάρχουν τουαλέτες και ένας χώρος για παρασκευή καφέ ή κάτι ανάλογο.

    Από την εφαρμογή του προγράμματος "Καλλικράτη" ο χώρος λειτουργίας της Λαϊκής και μόνο, είναι αρμοδιότητα της Δημοτική Κοινότητας Κύμης.
    Ο χώρος της Λαϊκής ήταν ιδιοκτησία δύο οικοπεδούχων με κανονικά κατά τον τότε νόμο συμβόλαια και τα οποία υλοποιούνταν μόνο κατά τον έναν δικαιούχο. Ο δεύτερος δεν έλαβε μίσθιο κατά τον χρόνο που έχω ενημέρωση.Το ενοίκιο το 2010 ήταν 400,00 ευρώ, αυξήθηκε με βάση το συμβόλαιο στα 450,00 για μικρό χρονικό διάστημα και μετά μειώθηκε με κυβερνητική απόφαση 20%, δλδ -80,00 και κατέληξε 370,00. Με αυτό το ποσόν πληρώνονταν το ενοίκιο στον έναν δικαιούχο.
    Τα έξοδα λειτουργίας του χώρου της Λαϊκής, καθαριότητα χώρου, τουαλετών και απορριμμάτων καθώς και η  λειτουργικότητα αυτών κάθε φορά που λειτουργούσε ανέρχονταν  μόνο για τα Σάββατα, χώρια μερικές Τετάρτες, σε 200,00 ευρώ δλδ συνολικά τον μήνα περίπου 850,00 ευρώ.
    Το σύστημα τότε και υποθέτω από την αρχή λειτουργίας σε αυτόν τον χώρο, ήταν ένας υπάλληλος να δουλεύει υπερωριακά από 05.00 μέχρι 12.00 και να αμείβεται έξτρα, να διαχειρίζεται δε τα έσοδα και τα έξοδα της Λαϊκής.Σωστό ή λάθος, νόμιμα ή όχι αυτό  ήταν.
    Με βάση τα παραπάνω τα συνολικά έξοδα της Λαϊκής ήταν μηνιαία 1.250,00 ευρώ και ετήσια 15.000,00 ευρώ. Τους χειμερινούς μήνες υπήρχε Σάββατο που τα έσοδα δεν έφθαναν ούτε τα 200,00 ευρώ.
    Το ουσιαστικό της υπόθεσης είναι ότι ο Δήμος δεν χρωστούσε χρήματα σε κανέναν, πλην του ενός οικοπεδούχου τον οποίο και ποτέ δεν πλήρωνε και δεν ξέρω γιατί.
    Μετά από επιστολή προς τις αρμόδιες Δημοτικές Αρχές δεν έλαβα   απάντηση από τον  Δήμο μέχρι τώρα,  αλλά ο πρόεδρος της Δ.Κ. Κύμης μου έδωσε εγγράφως τις πληροφορίες ότι ο Δήμος εισέπραξε από έσοδα της Λαϊκής το 2015 το ποσόν των 14.384,00 ευρώ και το 2016 το ποσόν των 14.660,00 ευρώ.( Εκ των υστέρων έλαβα και έγραφες απαντήσεις από τον Δήμο με τα παραπάνω ποσά)
     Να σημειώσουμε ότι δεν υπάρχει υπάλληλος αμειβόμενος για την λειτουργικότητα του χώρου της Λαϊκής, αλλά αυτός που κάνει τις εισπράξεις, λαμβάνει κάθε Δευτέρα "ρεπό". Ποιος τώρα μεριμνά για την καθαριότητα και λοιπές ανάγκες δεν γνωρίζω. Επίσης ο ένας ιδιοκτήτης που πληρωνόταν το ενοίκιο, για τα έτη 2015 και 2016 δεν πληρώθηκε και είναι στα δικαστήρια, αλλά τώρα όλα γίνονται νόμιμα.
    Αυτά είναι τα πραγματικά στοιχεία για την Λαϊκή της Κύμης και αν η υπάλληλος, λόγο ρευστότητας αντιμετώπιζε οικονομικά θέματα μικρής κλίμακας του Δήμου, αυτό ήταν προσωρινό και διορθωνόταν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Όλα τα παραπάνω είναι με τα στοιχεία που έχω στη διάθεσή μου, μετά από πρόχειρους υπολογισμούς ,γιατί δεν ήταν και στη αρμοδιότητά μου
   Και μια ερώτηση.: Από τα χρήματα που εισέπραξε ο Δήμος από την Λαϊκή και για την οποία δεν πλήρωνε ενοίκια κλπ , πόσα διατέθηκαν για την ίδια τη Λαϊκή;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου