Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Πως έγινε το λιμάνι της Κύμης;



Για να μη ξεχνάμε αλλά και να μαθαίνουμε ποιος, πότε και πως έκανε ένα έργο στην Κύμη και για να μην καπηλεύονται άλλοι το έργο του. 
Επειδή πολλά ακούγονται τελευταία, ακολουθεί ένα ιστορικό των ενεργειών του δεκαετούς αγώνα του Δημήτρη Θωμά , για την κατασκευή του λιμένα της Κύμης, ενός από τα μεγαλύτερα έργα που έγιναν στο Νομό . 

Όσα ψέματα και ειπωθούν ο κόσμος γνωρίζει…. 
Ας μάθουν λοιπόν και όσοι το 2014 είδαν που βρίσκεται και πως διαμορφώθηκε το λιμάνι της Κύμης.

Τους προκαλούμε να παραθέσουν έστω και ένα στοιχείο μελέτες , σχέδια , ομάδα μελέτης κλπ) . Ούτε καν εγκαίνια δεν έκαναν!!
Ιούλιος 2004: Με ενέργειες και συνεχείς πιέσεις του Δημάρχου Δημήτρη Θωμά , στους αρμόδιους φορείς, εγκαινιάζεται η λειτουργία της νέας ακτοπλοϊκής γραμμής «Κύμη - Λήμνος - Ν. Μουδανιά» παρουσία φορέων του νομού αλλά και του Ανατολικού Αιγαίου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής.
Ιούνιος 2005 : Σύσκεψη στην Κύμη σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λήμνου με θέμα: “Ανάπτυξη ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών στο Β.Α. Αιγαίο μέσω του λιμανιού της Κύμης. Αναγκαιότητα κατασκευής νέου οδικού άξονα Κύμης-Εθνικής Οδού” - Παρουσίαση Αναγνωριστικής μελέτης του Διευρωπαϊκού άξονα Χαλκίδα – Κύμη που συντάχθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Δημήτρη Θωμά.
Ιούλιος 2007: Ανάθεση και επίβλεψη από τον Δήμο της «ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΚΥΜΗΣ». 
Ιούνιος 2008: Χρηματοδότηση ανάθεση και επίβλεψη της μελέτης από το Δήμο, : «Τροποποίηση και εκσυγχρονισμός λιμένα Κύμης» . Στα τεύχη δημοπράτησης του έργου, λόγω της σπουδαιότητας του έργου η επίβλεψη έγινε από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας στη Λαμία .

Σεπτέμβριος 2009: Ένταξη του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα : ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΗΠΕΙΡΟΥ 2007 – 2013 με δικαιούχο τη Διεύθυνση Δημοσίων Έργων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία.
Ιούλιος 2010 : Με μελέτη του Δήμου Κύμης χαρακτηρίζεται διατηρητέο μνημείο ο «ΡΙΧΤΗΣ» Η απόφαση με αριθμό ΥΠΠΟ/ΔΝΣΑΚ/53802/1186/19-7-2010 δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 308/ΑΑΠ/30-7-2010, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η δημοπράτηση.
Μάρτιος 2011: Δημοπράτηση του έργου «ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ EΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΑ ΚΥΜΗΣ» Αρχικός Προϋπολογισμός: 8.979.000 € , η επίβλεψη έγινε από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας στη Λαμία .
Ιούλιος 2014 : Ολοκλήρωση της κατασκευής του έργου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου