Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

Περί ύδρευσης, άρδευσης και βιολογικού καθαρισμού.


deyaka #proslhpseis Archives - eVima



Από τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2019, που αναλάβαμε ως νέα αρχή της Κύμης, το  τοπικό Συμβούλιο, υποβάλαμε στην ΔΕΥΑΚΑ  προτάσεις έχοντας την εμπειρία της Δημαρχίας Θωμά και της Δημαρχίας Μπουραντά και τον τρόπο που κάθε μία Δημοτική Αρχή αντιμετώπιζε τις καταστάσεις, καθώς και τα αποτελέσματα από την διαχείριση των κρίσεων.

Τι αντικείμενα έχει η ΔΕΥΑΚΑ;
Την ύδρευση, την άρδευση και την αποχέτευση. Στην αποχέτευση περιλαμβάνεται και ο Α΄Σταθμός Βιολογικού Καθαρισμού της Κύμης. Υπάρχουν και άλλες αρμοδιότητες αλλά δεν επηρεάζουν άμεσα την Κοινότητα Κύμης.
Ποιος διοικεί την ΔΕΥΑΚΑ;
Είναι ανεξάρτητη εταιρεία με πρόεδρο τον εκάστοτε Δήμαρχο, εφ΄ όσον δεν μεταβιβάσει σε άλλον την ευθύνη και με Διοικητικό Συμβούλιο.
Από το λοφο Ίντζου.: 2016Τι προτείναμε;
Μεταξύ των άλλων και την πρόσληψη μηχανολόγου, που όπως είχαμε διαπιστώσει κατά την Δημαρχεία Θωμά είχε άριστα αποτελέσματα και είχαμε νερό. Γιατί ο άνθρωπος, συγκεκριμένα ο Γιώργος Παναγιάρης, ήξερε ο άνθρωπος τη δουλειά του , ήταν του αντικειμένου. Ο Παναγιάρης επέβλεπε τα πάντα και βέβαια πίσω του ήταν ο Θωμάς, που ζητούσε ενημέρωση για όλα. Σε αντίθεση ο κ. Μπουραντάς ανέθεσε  σε αιρετούς την διοίκηση, οι οποίοι κατέβαλαν τεράστια προσπάθεια, αλλά δεν ήταν του αντικειμένου και στην περίπτωση αυτή η καλή πρόθεση δεν είναι αρκετή.
Τώρα τι γίνεται;
Όταν προτείναμε να προσλάβει ο Δήμος μηχανολόγο, δεν πήραμε ούτε απάντηση.
Όταν ζητήσαμε να ενημερωνόμαστε για τις βλάβες μας είπαν ότι είμαστε αναρμόδιοι!
Και αυτοί που ήταν αρμόδιοι τι έκαναν; Άφησαν τον μισό Δήμο, με ορεινό δίκτυο με δύο υπαλλήλους. Τρέχουν πίσω από τις βλάβες και δεν προλαβαίνουν. Έλεος!
Προληπτική συντήρηση μηδέν. Ο Παναγιάρης τέλος Οκτωβρίου έκλεινε τα αντλιοστάσια και άρχιζε την συντήρηση. Έτσι οι βλάβες, που είναι φυσικό επακόλουθο σε ένα πεπαλαιωμένο δίκτυο, ήταν λόγο παλαιότητας και όχι λόγο συντήρησης. Και είχαμε νερό. Ναι είχαμε όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο. 
Κύμη: Λύματα στην θάλασσα! Σε κατάρρευση ο Βιολογικός Καθαρισμός!Άφησαν την άρδευση, που έλυνε κάποια προβλήματα, χωρίς νερό! Πότε; Όταν είχαν φυτέψει όλοι τα περιβόλια τους. Για ποιο λόγο; Γιατί λέει δεν πληρώνουν το κόστος! Γιατί τους ζήτησε κανένας να πληρώνουν και αρνήθηκαν;
Άφησαν τον βιολογικό να υπολειτουργεί! Ποιος τον ελέγχει; Που αναρτώνται τα αποτελέσματα των ελέγχων;
Όταν τους προτείναμε να αναθέσουν στον Δημήτρη Θωμά, την ύδρευση Κύμης και Κονιστρών, που αποδεδειγμένα είχε φέρει την κατάσταση σε αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο, πήρα προσωπικά την προφορική απάντηση " Γιατί εμείς ανίκανοι είμαστε;"
Τώρα πλέον μπορώ να πω χωρίς αμφιβολία : Είστε ανίκανοι. 
Προσλάβετε μηχανολόγο για να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον!
Εύχομαι και ελπίζω να βγω λανθασμένος στις εκτιμήσεις  μου, γιατί αν βγω αληθινώς , αλλοίμονό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου