Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

Συνεδρίασε το Συμβούλιο της Κοινότητας Κύμης.

 Τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του Συμβουλίου της Κοινότητας Κύμης της 20 Ιουλίου 2021 δεν αναρτήθηκαν μέχρι τώρα, για να μην χαρακτηρισθούμε ότι "πάμε κόντρα " στα μέλη του Συμβουλίου που είχαν αναλάβει την εκδήλωση με την βράβευση των μαθητών για τον διαγωνισμό για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. 

Η 8η(έκτακτη ) συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Κύμης   πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, λόγω έκτακτων συνθηκών που επικρατούν στην χώρα από την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού την 20/07/2021, ημέρα Τρίτη και ώρα 18.00, για τη λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα. Η συνεδρίαση προκλήθηκε γιατί τα μέλη του Συμβουλίου δεν έχουν καμία ενημέρωση για τις εκδηλώσεις και θεωρώντας δεδομένη την επιθυμία για την κατά το δυνατόν καλύτερη παρουσίαση.  

1.            Εκδήλωση βράβευσης μαθητών για  200χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Ενημέρωση από την Σύμβουλο κ. Κουτέλου στα παρακάτω θέματα:

α.   Πρόγραμμα Εκδηλώσεως

β.   Κατάσταση Προσκεκλημένων

γ.   Κατάσταση Ομιλητών

δ.   Κατάσταση βραβευμένων μαθητών.

ε.   Υπόδειγμα πρόσκλησης

στ. Υποχρεώσεις προληπτικών μέτρων για πανδημία.

ζ. Υποχρεώσεις Αστυνομικών Μέτρων/Ρύθμιση Κυκλοφορίας

η.   Οικονομικές Υποχρεώσεις

Τα παραπάνω να υποβληθούν σε όλους τους Συμβούλους εγγράφως, όπως ζητήθηκε από Συμβούλους στην προηγούμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου, μέχρι το Σάββατο 17.07.2021 προκειμένου να μελετηθούν για να είναι σε θέση να συζητηθούν κατά την διάρκεια της Συνεδρίασης. Η υποβολή από την κ. Κουτέλου είναι υποχρεωτική προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη και εγκριθούν από το Συμβούλιο .

Δεν δόθηκε καμία απάντηση

2.            Προγραμματισμός εκδηλώσεων πολιτιστικών δράσεων με τίτλο « 2η έκθεση Τοπικών Προϊόντων»

Ενημέρωση από την Σύμβουλο κ. Κουτέλου στα παρακάτω θέματα:

α.   Πρόγραμμα Εκδηλώσεως

β.   Κατάσταση Προσκεκλημένων

γ.   Κατάσταση Εκθετών

δ.   Υπόδειγμα αφίσας /πρόσκλησης

ε.   Υποχρεώσεις προληπτικών μέτρων για πανδημία.

στ. Υποχρεώσεις Αστυνομικών Μέτρων/Ρύθμιση Κυκλοφορίας

Τα παραπάνω να υποβληθούν σε όλους τους Συμβούλους μέχρι το Σάββατο 17.07.2021   του Συμβουλίου προκειμένου να μελετηθούν, όπως ζητήθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου, για να είναι σε θέση να συζητηθούν κατά την διάρκεια της Συνεδρίασης. Η υποβολή από την κ. Κουτέλου είναι υποχρεωτική προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη και εγκριθούν από το Συμβούλιο , μια και η μη εγκεκριμένη ημερομηνία, πιθανόν προσωρινή,  είναι προ της επομένης Τακτικής Συνεδρίασης του Συμβουλίου της Κοινότητας Κύμης.

Δεν δόθηκε καμία απάντηση

3.            Προγραμματισμός Λοιπών Εκδηλώσεων

Ενημέρωση από την Σύμβουλο κ. Κουτέλου στα παρακάτω θέματα:

α.   Πρόγραμμα Εκδηλώσεων και χώρος υλοποιήσεως κάθε Εκδήλωσης

β.   Κατάσταση Προσκεκλημένων κάθε Εκδήλωσης

γ.   Πρόγραμμα Παρουσίασης κάθε Εκδήλωσης

δ.   Υπόδειγμα αφίσας /πρόσκλησης κάθε Εκδήλωσης

ε.   Υποχρεώσεις προληπτικών μέτρων για πανδημία.

          στ. Υποχρεώσεις Αστυνομικών Μέτρων/Ρύθμιση Κυκλοφορίας κάθε Εκδήλωσης

            Δεν δόθηκε καμία απάντηση

    Ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Κύμης μας παρέδωσε ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων, στο οποίο φέρεται ως ομιλητής ο κ. Γεώργιος Καραμπελιάς. Ο Πρόεδρος ρώτησε ποιος επέλεξε   τον κ. Καραμπελιά ως ομιλητή και ποιος τον ενέκρινε. Μη λαμβάνοντας απάντηση έθεσε το θέμα σε ψηφοφορία και υπέρ της αποδοχής του κ. Καραμπελιά ψήφισαν η κ. Κουτέλου, η κ. Γαλάνη και ο κ. Νιδριώτης, λευκό ψήφισε η κ. Βαμβακούλα και κατά ο κ. Μαργέλης, Πρόεδρος .Οι  Σύμβουλοι κ. Λάμπρου και  ο κ. Πόγκας είχε αποχωρήσει, οπότε κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο κ. Καταμπελιάς ως ομιλητής. 

Για ενημέρωση τον Δημοτών παραθέτουμε το βιογραφικό σημείωμα του κ. Καραμπελιά όπως δημοσιεύεται την   Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια, χωρίς σχόλια.

Βιογραφία 

Γεννήθηκε το 1946 στην Κάτω Αχαΐα. Από το 1964, ως φοιτητής της Ιατρικής, συμμετείχε στη Νεολαία Λαμπράκη. Μετά το 1967 σπούδασε Οικονομία στη Γαλλία.

Συμμετείχε στο αντιδικτατορικό κίνημα και στον «Μάη του ’68», σε ελληνικές και γαλλικές οργανώσεις. Στη Γαλλία γράφει τα πρώτα του βιβλία. Μετά τη μεταπολίτευση συνεχίζει αδιάλειπτα την πολιτική και συγγραφική του δραστηριότητα.

Πολιτική Δράση

Αρχικά ανήκε στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά και κινούνταν στο χώρο του μαοϊκού εργατισμού στα μέσα της δεκαετίας του '70 και της αυτονομίας από το τέλος της δεκαετίας του '70 ως τις αρχές της επόμενης.[1] Από το 1979 έως το 1993 εξέδιδε το περιοδικό Ρήξη. Το 1980, μαζί με φίλους, δημιούργησε το «Εναλλακτικό Βιβλιοπωλείο» και τις «Εναλλακτικές Εκδόσεις». Από τις εκδόσεις έχουν εκδοθεί ως σήμερα πάνω από 120 τίτλοι από τους τομείς της λογοτεχνίας, του δοκιμίου, της ιστορίας, των κοινωνικών κινημάτων, της οικολογίας καθώς και το μεγαλύτερο μέρος των έργων του Έλληνα φιλόσοφου Κώστα Παπαϊωάννου. Το 1992 πήρε το μεταπτυχιακό δίπλωμά του από την Οικονομική Σχολή των Παρισίων (Paris VII).

Από το 1993 έως το 1994 διηύθυνε τον Τομέα Πρόληψης, Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης του ΚΕΘΕΑ, για την απεξάρτηση από τα ναρκωτικά.

Παρέστη ως μάρτυρας υπεράσπισης του Δημήτρη Κουφοντίνα στη δίκη της 17 Νοέμβρη, όπου ερωτήθηκε και κατέθεσε για τα πολιτικά κίνητρα της δράσης της οργάνωσης.[2] [3]

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και μέλος της Γραμματείας των Οικολόγων – Εναλλακτικών. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Σπίθας του Μ. Θεοδωράκη, από την οποία αποχώρησε στις 24 Ιουνίου 2011[4].

Από το 1995 είναι εκδότης και αρχισυντάκτης του διμηνιαίου περιοδικού «Άρδην», που συνεχίζει να εκδίδεται. Το 2006 εκδίδει τη μηνιαία εφημερίδα Ρήξη. Ιδρυτικό μέλος της «Εταιρείας Μελέτης Ελληνικού Πολιτισμού» που απ’ το 2011 εκδίδει το επιστημονικό περιοδικό νέος Λόγιος Ερμής. Αποτελεί, επίσης ιδρυτικό και εξέχον μέλος της Κίνησης Πολιτών Άρδην, που δημιουργήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2011.[5]

Το 2014 θα τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών με το βραβείο «Ανδρέα Πετρόπουλου» για τη μελέτη του πάνω στη ζωή, το έργο και την δράση του Ρήγα Βελεστινλή με τίτλο Η ανολοκλήρωτη επανάσταση του Ρήγα Βελεστινλή: «Κόψε το ρόδο πριν μαραθεί»[6].

Τον Νοέμβριο του 2016 ήταν ανάμεσα στα πρόσωπα που ίδρυσαν το Κίνημα Άρδην. Το 2019, στις αυτοδιοικητικές εκλογές, κατήλθε υποψήφιος για τον δήμο Αθηναίων με την κίνηση «Αθήνα για την Ελλάδα», επιτυγχάνοντας να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος με την υποστήριξη - πέραν του Κινήματος Άρδην - της Ένωσης Κεντρώων, της Δημοκρατικής Αναγέννησης και άλλων μικρότερων κινήσεων (Ελληνική Πολιτική Συνείδηση, Πατριωτική Συσπείρωση ,Πανελλήνιο Προοδευτικό Κίνημα και Πρωτοβουλία της 14ης Μάη).[7][8]

Παράλληλα αρθρογραφεί σε εφημερίδες στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, πρεσβεύει μια ιδεολογική σύνθεση μεταξύ πατριωτισμού, κοινωνικής δικαιοσύνης, οικολογίας και άμεσης δημοκρατίας, ενώ παράλληλα προτάσσει την υπέρβαση της διαίρεσης αριστεράς - δεξιάς, μέσα από την διαμόρφωση ενός νέου χειραφετησιακού οράματος του 21ο αιώνα.[9] Αναφορικά με την πολυδιάστατη κρίση της Ελλάδας, πρεσβεύει ένα όραμα ανασυγκρότησης που να στηρίζεται αποφασιστικά πάνω στην ελληνική παιδεία και πολιτισμό, αξιοποιώντας την οικουμενική του εμβέλεια, αλλά και την ανασύσταση του παραγωγικού ιστού, την ανάπτυξη της έρευνας και καινοτομίας καλώντας σε έναν «ελληνικό εκσυγχρονισμό» ή «εκσυγχρονισμό της παράδοσης» όπως τον ονομάζει.[10]

Λόγω των θέσεών του σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής (μακεδονικόβορειοηπειρωτικόκυπριακό), καθώς και σε ζητήματα ταυτοτήτων,[εκκρεμεί παραπομπή] συγκαταλέγεται σε μια ομάδα διανοούμενων και πολιτικών που εκφράζουν μια μορφή αριστερόστροφου εθνικισμού, συνδυάζοντας την Ορθοδοξία με την εναντίωση στην παγκοσμιοποίηση και εθνικιστικές ιδέες, εκφρασμένες με αριστερή ορολογία.[11]

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου