Κυριακή 4 Ιουλίου 2021

Συνεδρίασε το Συμβούλιο της Κοινότητας Κύμης.

 


Πραγματοποιήθηκε η  7ητακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Κύμης   με τηλεδιάσκεψη, λόγω έκτακτων συνθηκών που επικρατούν στην χώρα από την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού την 02/07/2021, ημέρα Παρασκευή και ώρα 18.00, για τη λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα.

            Προ της έναρξης της συζήτησης οι Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης κ. Πόγκας και η κ. Γαλάνη με συνυπογράφουσα και την Σύμβουλο της Συμπολίτευσης κ. Κουτέλου, κατέθεσαν την παρακάτω επιστολή:

 Ανοιχτή Επιστολή προς τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Κοινότητας Κύμης.

Κύριε Πρόεδρε

Σχετικά με το Συμβούλιο της Παρασκευής 2 Ιουλίου 2021, επιθυμούμε να σας κάνουμε γνωστό, ότι οι κάτωθι υπογεγραμμένοι Σύμβουλοι, είμαστε αντίθετοι με το σύνολο των θεμάτων που έχετε από μόνος σας υποβάλει.

Αφενός να σας υπενθυμίσουμε ότι για πολλοστή φορά δεν μας ενημερώνετε για τα θέματα του Συμβουλίου, αφετέρου δεν μας στέλνετε τις εισηγήσεις των θεμάτων, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα.

Επιπλέον δεν μας δίνετε την δυνατότητα να υποβάλουμε ως Σύμβουλοι, θέματα που αφορούν τους πολίτες της Κοινότητας Κύμης, θέματα για τα οποία πρέπει, αφού συζητηθούν, να βρεθούν οι βέλτιστες λύσεις.

Σχετικά με την εορτή που επίσης από μόνος σας έχετε προγραμματίσει για την Κυριακή 4 Ιουλίου και για την οποία ουδόλως μας συμβουλευτήκατε, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε σε ποιό πλαίσιο θα πραγματοποιηθεί και πώς θα χρηματοδοτηθεί, αφού δεν εντάσσεται στις  εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, καθώς και η Δεύτερη Έκθεση Τοπικών Προϊόντων, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των οποίων  έχει ήδη ανατεθεί από τον Ιανουάριο του 2021 στις Συμβούλους της Κοινότητας Κύμης κ. Κουτέλου και κ. Γαλάνη, έχουν δε  ψηφιστεί  και έχει εγκριθεί η χρηματοδότησή τους.

Για όλα τα παραπάνω θέματα θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας και αποφασίσαμε να διαμαρτυρηθούμε εγγράφως για την επαναλαμβανόμενη αυταρχική συμπεριφορά σας και την έλλειψη διάθεσης συνεννόησης και συνεργασίας, προυποθέσεις απαραίτητες για την εύρεση λύσεων των προβλημάτων της Κοινότητας.

Παρακαλούμε θερμά να μην επαναλειφθούν στο μέλλον παρόμοιες καταστάσεις, που δεν προάγουν τον διάλογο και την πρόοδο του Τόπου μας.

 ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΥΜΗΣ 

          ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΟΓΚΑΣ      ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΥΤΕΛΟΥ               ΝΙΝΑ ΓΑΛΑΝΗ

            Ακολούθησε σχετική συζήτηση και  αναφέρθηκαν διάφορες  απόψεις. Βασικά ο Πρόεδρος απέρριψε τις αιτιάσεις των Συμβούλων και δήλωσε ότι θα καταχωρηθούν οι θέσεις τους στο πρακτικό της συνεδρίασης΄.

            Στη συνέχεια συζητήθηκαν τα θέματα της ημερησία διάταξης : 

         1.            Εκδήλωση προς τιμήν των 200χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τα περί την εκδήλωση, χωρίς να προταθεί κάτι διαφορετικό από τους Συμβούλους.

2.            Προγραμματισμός εκδηλώσεων πολιτιστικών δράσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Μόνο ο κ. Κεχρής των Πολιτιστικών Δεσμών έχει καταθέσει συγκεκριμένο πρόγραμμα με λεπτομέρειες. Σχετικά με την Κοινότητα Κύμης η αρμόδια Σύμβουλος, εκτός από τις γνωστές ημερομηνίες που ήταν γνωστές, δεν είχε να δηλώσει κάτι σχετικό. Υπόψη ότι η επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου είναι προγραμματισμένη για την πρώτη Παρασκευή του Αυγούστου, που σημαίνει ότι οι δράσεις εντός του Ιουλίου δεν θα έχουν πάρει την έγκριση του Συμβουλίου της Κοινότητας Κύμης. 

3.            Προγραμματισμός εκδηλώσεων πολιτιστικών δράσεων με τίτλο « 2η έκθεση Τοπικών Προϊόντων»

Η αρμόδια Σύμβουλος,  δεν είχε να δηλώσει κάτι σχετικό

4.            Προέγκριση παραχώρησης χρήσεως οικογενειακού τάφου στο Νεκροταφείο Εισοδίων της Παναγίας στην Κύμη. 

Οι Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης κ. Πόγκας και κ. Γαλάνη, μετά της κ. Κουτέλου, απέρριψαν την πρόταση του Προέδρου (2 ΄έναντι 3), για διάθεση οικογενειακού τάφου,  με επιχειρήματα που στερούνται λογικής κατά την κρίση του Προέδρου. 

5.         Ενημέρωση από Αντιδήμαρχο Δ.Ε. κατά την κρίση του.

Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από Αντιδήμαρχο Δ.Ε., για την Παιδική Χαρά και την καντίνα στο  Σουτσίνι.

6.        Στη συνέχεια αναγνώσθηκε επιστολή της Ε.Ε.Β.Ε. Κύμης και περιχώρων με την οποία αιτούνται την διακοπή κυκλοφορίας στην πλατεία της Κύμης για συγκεκριμένο χώρο και χρονικό διάστημα.

           Η Κοινότατα  Κύμης θα προωθείσει το σχετικό αίτημα με θετική εισήγηση


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου