Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021

Ενημέρωση Δημοτών 1η.

        


      Οι καθαριότητα του αστικού ιστού αλλά και της υπαίθρου είναι θέμα της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου, αλλά και των Δημοτών. Τα σκουπίδια γενικά και οι βασικές μεγάλες ποσότητες είναι τα σκουπίδια γενικής χρήσεως θα μπορούσαμε να πούμε και τα ανακυκλώσιμα. Αυτά δλδ που μπαίνουν στους πράσινους και στους μπλε κάδους. Υπάρχουν και άλλα βέβαια.  


        Για μια σύντομη και απλή ενημέρωση των Δημοτών θα πούμε ότι οι πράσινοι κάδοι πρέπει να αδειάζουν κάθε μέρα, ιδιαίτερα το καλοκαίρι και να πλένονται   μία φορά τον μήνα και οι μπλε τρεις φορές την εβδομάδα. Σήμερα η αποκομιδή από τους πράσινους γίνεται σχεδόν κάθε μέρα  στο κεντρικό δίκτυο, πλην Κυριακών και αργιών και   δύο έως τρεις  φορές στο εσωτερικό της πόλεως .   Από τους μπλε δύο φορές Τρίτη και Πέμπτη. Αυτό γίνεται λόγω ελλείψεως οχημάτων και προσωπικού. Σε άλλη ανάρτηση θα αναφερθούμε λεπτομερώς στα οχήματα και το προσωπικό.


       Επίσης βασικό πρόβλημα είναι η έλλειψη κάδων. Δική μας εκτίμηση είναι ότι απαιτούνται τουλάχιστον άλλοι πενήντα(50) κάδοι πράσινοι και είκοσι (20) μπλε, ώστε να μην αφήνουν οι Δημότες τις σακούλες έξω από τους κάδους, αλλά τότε θα χρειάζονται και περισσότερα οχήματα. Επίσης να επισημάνουμε ότι απαιτείται ιδιαίτερο προσωπικό για τον καθαρισμό των χώρων πέριξ των κάδων που δεν υπάρχει, ιδιαίτερα όταν δεν υπάρχουν υπάλληλοι κοινωφελούς υπηρεσίας από ΟΑΕΔ.


      Άλλο ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι η μετακίνηση των κάδων. Οι μισή Δημότες, ιδιαίτερα το καλοκαίρι δεν θέλουν ένα κάδο έξω από το σπίτι τους και οι άλλοι μισοί, ιδιαίτερα μεγαλύτερης ηλικίας,  τον θέλουν. Βασικά το θέμα των θέσεων των κάδων είναι θέμα του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας και κανένας δεν επιτρέπεται να μετακινεί τους κάδους, εκτός από ιδικές περιπτώσεις, όπως όταν ακινητοποιήθηκε το μικρό απορριμματοφόρο και δεν μπορούσε να περάσει λόγω μεγέθους το μεγάλο. Η μετακίνηση των κάδων είναι ποινικό αδίκημα που προβλέπεται από τον κανονισμό καθαριότητας. Εδώ εμείς δεν έχουμε τέτοιο κανονισμό.

     Θα επανέλθουμε με άλλα δύο θέματα. Απορρίμματα εκτός  αστικού ιστού και χώροι συγκέντρωσης ανακυκλώσιμων υλικών οικοδομικών υπολοίπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου