Κυριακή 15 Αυγούστου 2021

Ενημέρωση Δημοτών - Αρχική.

     


 Όπως είχαμε δηλώσει μετά την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, θα ενημερώσουμε τους Δημότες για διάφορα θέματα λειτουργικά και μη του Συμβουλίου, διοικητικά, οικονομικά και εργασιακά, ώστε να ξέρουν όλοι κατά πόσον η ψήφος των εκλογών είχε το αποτέλεσμα που περίμεναν.  Και της Αντιπολίτευσης αλλά και της Συμπολίτευσης.

       Για να είναι όμως κατανοητά αυτά που θα αναφέρουμε από αύριο και μετά θα αναφέρουμε ορισμένα θέματα, όχι όπως τα ερμηνεύει ο κάθε ένας αλλά όπως οι νόμοι τα καθορίζουν. Π.χ. Για να γίνει μία συνεδρίαση ενός Συμβουλίου απαιτείται απαρτία, δλδ στο 7μελές Συμβούλιο της Κοινότητα Κύμης πρέπει να είναι 5 μέλη. Δεν γίνεται να είναι 4 και να συνεδριάσεις, όσο και αν υστερικά φωνάζεις, ακόμα και στο δρόμο την επομένη μέρα, μέσα από το αυτοκίνητο. Έτσι λέει ο νόμος. Τι να κάνουμε; (Παρ. 3.2- Απαρτία-Αρ. Εγκ.:88/ΑΠ:59846/21.08.2019).

      Ο Πρόεδρος της Κοινότητας εκπροσωπεί το Συμβούλιο ασκεί κάθε αρμοδιότητα που του ανατίθεται από τον Δήμαρχο.(Άρθρο 81/ν3852). Ο Αντιδήμαρχος ορίζεται από το Δήμαρχο, ο οποίος του μεταβιβάζει κάποιες αρμοδιότητες για ένα (1) χρόνο που συνήθως ανανεώνεται. Ο Πρόεδρος εκλέγεται απευθείας από τους Δημότες για όλη την διάρκεια της εκλογικής θητείας. (Άρθρο 84/ν3852), όσο και σε κάποιους δεν αρέσει. Η σχέση Αντιδημάρχου - Προέδρου προσδιορίζεται από την κοινή επιθυμία για το καλό του τόπου και των Δημοτών και πουθενά στους νόμους και στις εγκυκλίους δεν αναφέρεται διοικητική εξάρτηση αλλά έλεγχος δράσεων και υλοποίησης αποφάσεων. Η κριτική επί των αποτελεσμάτων, είναι αμφίδρομος.  Να επισημάνουμε τον γνωμοδοτικό χαρακτήρα του Προέδρου και του τοπικού Συμβουλίου, χωρίς καμία δυνατότητα αποφασιστικής ενέργειας και την υποχρέωση προώθησης θεμάτων προς Τεχνική Υπηρεσία και λοιπές υπηρεσίες  αιτημάτων μέσω Αντιδημάρχου.(Άρθρο 83/ν3852).

     Επίσης να διευκρινίσουμε ότι ο Αντιδήμαρχος πουθενά δεν αναφέρεται ότι συνεργάζεται με μέλη του Τοπικού Συμβουλίου,  , αλλά μόνο με τον Πρόεδρο που εκπροσωπεί το Συμβούλιο ή το Συμβούλιο κατά την διάρκεια των συνεδριάσεων.  

     Τέλος τα μέλη του Συμβουλίου της Κοινότητας μπορούν, με γραπτή δήλωση τους προς τον Δήμαρχο, να ανεξαρτητοποιηθούν από το συνδυασμό με τον οποίο έχουν εκλεγεί. (Άρθρο 79/ν3852) .

     Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε για να κατανοήσετε τις αναρτήσεις από αύριο.  

     Χρόνια Πολλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου