Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ΦΥΓΕ!

         

 
         Παραθέτουμε κάποια έγγραφα που είχαμε υποβάλει έγκαιρα και πριν των θεομηνιών, προς την Αντιπεριφέρεια Στερεάς Ελλάδας κατά καιρούς είτε απευθείας από Κοινότητας Κύμης,  είτε μέσω Αντιδημάρχου για καθαρισμό ρεμάτων, αρμοδιότητας της ΠΣΕ. 

26  Οκτωβρίου 2020

κ. Αντιπεριφερειάρχα

   όπως γνωρίζεται από τους καθαρισμούς των ρεμάτων του 2019, είχαμε ιδιαίτερα ικανοποιητικά αποτελέσματα όπου πραγματοποιήθηκαν ανάλογες εργασίες. Έμειναν όμως  ανεκτέλεστες εργασίες για τους παρακάτω λόγους:

          1. Εντός πόλεως Κύμης στο βασικό ρέμα που αλλού είναι ανοικτό και αλλού κλειστό και αρχίζει από την είσοδο της Κύμης από Καλημεριάνους και καταλήγει στον βιολογικό σταθμό. Ενδιάμεσα συμβάλουν και άλλα μικρότερα, όπως από Φρέαρ που συμβάλει στον   Ταξιάρχη, όπου και γίνεται σκεπαστό. Σε όλα τα σημεία που είναι ανοικτό χρήζει άμεσης επέμβασης και δεν πραγματοποιήθηκε γιατί λόγω των φθαρτών υλικών, η Περιφέρεια ανέβαλε   για τεχνικούς λόγους  επειδή τα φθαρτά υλικά σε περίπτωση βροχής θα μεταφέροντα στο κλειστό μέρος, με κίνδυνο φραξίματος. Επισημαίνω ότι οι εργασίες στο τμήμα αυτό πρέπει να γίνουν έγκαιρα και πριν αρχίσουν οι βροχές θα πρέπει δε προ των χωματουργικών εργασιών να έχουν αφαιρεθεί τα υπάρχοντα δένδρα. Αναφέρομαι στο τμήμα από διασταύρωση Θεοδώρου (είσοδο Κύμης) μέχρι οδό Χιλής.

          2.  Από γέφυρα Τουρλάκι μέχρι Χωνευτικό, που αποτελεί συνέχεια των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν το 2019.

          3.  Ρέμα στο Σουτσίνι.

          4.  Ρέμα πίσω από την Μητροπολιτική κατοικία στην περιοχή Λιβάδι.

          5.  Εντός Παραλίας 

                   (α).    Ρέμα από Χιονούς-Βρύση Μουσταφά-έως Θάλασσα.

                   (β). Ρέμα από πριν την εκκλησία Κοίμησης της Παναγίας Κύμης-έως γέφυρα Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού  

6. Οι εργασίες   3 , 4 & 5 είχαν προγραμματισθεί, όπως γνωρίζετε,   για το 2019 αλλά δεν υλοποιήθηκαν λόγω του προβλήματος που δημιουργήθηκε στο δρόμο Πλατάνας – Στομίου με την γνωστή κατολίσθηση και την αποχώρηση των μηχανημάτων από Κοινότητα Κύμης. Το βασικό πρόβλημα των εργασιών στην Κοινότητα Κύμης είναι ότι λόγω του ότι βρίσκεται στο τέλος του Δήμου και στο βορειοανατολικό μέρος του Νομού πότε ο χρόνος διάθεσης μηχανημάτων ή τα διατιθέμενα ποσά έχουν εξαντληθεί ή έχουν χαλάσει τα μηχανήματα ή ο καιρός. Πρέπει κάποια στιγμή οι εργασίες να αρχίσουν από την Κύμη.

7. Επίσης στα ρέματα που έγιναν εργασίες το 2019, όπως στο ρέμα από Φρέαρ προς συμβολή με υπόγειο δίκτυο προ εκκλησίας Ταξιαρχών, από γέφυρα Μαύρου μέχρι Τουρλάκι, από Πετισούνα και από ΕΒΟ προς Χιλή πρέπει να γίνει κάποια συντήρηση.

8. Παρακαλούμε για τις κατά την κρίση σας ενέργειες. επισημαίνοντας ότι στα σημεία που έγιναν εργασίες και που κάθε χρόνο υπήρχαν προβλήματα, όπως γνωρίζετε, την περίοδο 2019-2020 δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα. Επίσης ότι είδη είμαστε πίσω στο πρόγραμμα εκτέλεσης των εργασιών και ο καιρός πλέον δεν ευνοεί.

 12 Οκτωβρίου 2021

        κ. Αντιδήμαρχε

1.           Λαμβάνοντας υπόψη τον γνωμοδοτικό χαρακτήρα των αρμοδιοτήτων μας, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να επισημάνουμε για την Κοινότητα Κύμης, τα παρακάτω:

        α. Η Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας  το 2019 που ανέλαβε την καθαριότητα και διευθέτηση των ρεμάτων, διέκοψε στην μέση του έργου τις εργασίες στα ρέματα, λόγω κατολίσθησης στο δρόμο Πλατάνας – Στομίου, το 2020 δεν έκανε καμία εργασία λόγο των πλημυρών του ποταμού Λήλα και το 2021 δεν φαίνεται να έχει πρόθεση αλλά και την δυνατότητα λόγω εμπλοκής στην Β. Εύβοια.

        β. Από πλευράς αγροτικής οδοποιίας, αν και έχουν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του Δήμου   μεγάλα ποσά, δεν έχει αρχίσει, αν και εν μέσω Οκτωβρίου,  καμία εργασία από τον Δήμο και έχουν αρχίσει οι εργασίες συλλογής του ελαιόκαρπου.

Παρακαλούμε για τις κατά την κρίση σας, ενέργειές. 


ΣΤΟΥ  ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ  ΠΟΡΤΑ ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ΦΥΓΕ!

     


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου