Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Ανακοίνωση ανεξαρτητοποίησης του Αναγνώστου Παναγιώτη Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

 

 


Αγαπητοί μου συμπολίτες,
Όπως είναι γνωστό, υπήρξα ένα εκ των πρώτων ιδρυτικών μελών της Παράταξης «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ». Μιας Δημοτικής Παράταξης με αρχές, αξίες και όραμα, που θα έφερνε το καινούργιο, το διαφορετικό, μέσα από τη διαφάνεια, τις δημοκρατικές διαδικασίες, την αξιοκρατία, την αξιοποίηση των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου μας.

Δυστυχώς, μετά από επτά χρόνια, τίποτα από όλα αυτά και από όσα ακόμα πρέσβευε στην ιδρυτική της διακήρυξη η «Συμπολιτεία», δεν έγινε πράξη.

Απέναντι σε όλα αυτά ύψωσα τη φωνή μου, τη φωνή που μου δώσατε εσείς, στο Δημοτικό Συμβούλιο, προσπαθώντας να φανώ αντάξιος των αρχών της παράταξης και της εμπιστοσύνης σας. Πολύ επιγραμματικά θα αναφέρω:

Αντέδρασα στη διαγραφή από το Δήμο ενός σεβαστού χρηματικού ποσού υπέρ της εταιρείας ΔΕΣΦΑ ΑΕ, προμηθεύτριας φυσικoύ αερίου της Μονάδας Νο 5 της ΔΕΗ Α.Ε., που αντιστοιχεί σε εισπραχθέντα δημοτικά τέλη. Σημειώνεται ότι αυτά τα δημοτικά τέλη, είχαν εισπραχθεί από το Δήμο μας, πριν περίπου δέκα χρόνια. 

Ως τοπικός υπεύθυνος κατασκευής και αρχικής λειτουργίας της Μονάδας αυτής, παρουσίασα στην αρμόδια Επιτροπή του Δήμου, όλα τα στοιχεία που αποδείκνυαν την λανθασμένη αυτή πράξη. Παραδόξως και οι δύο λεγόμενες «μεγάλες» δημοτικές παρατάξεις, συμφώνησαν για τη διαγραφή αυτή, καταστρατηγώντας τα νόμιμα συμφέροντα των δημοτών.

· Καταδίκασα επίσης, με σχετική ομιλία μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, την απαράδεκτη επιστολή που έστειλε η Δημοτική Αρχή στο Υπουργείο Εσωτερικών, με την οποία κατηγορούσε συμπατριώτη μας, εξαίρετο πολιτικό και οικονομικό επιστήμονα, του εν λόγω Υπουργείου. 

Ποιο ήταν το παράπτωμά του; Βοήθησε το δήμο μας να ενταχθεί σε Προγράμματα, προκειμένου να κατασκευαστούν έργα στην περιοχή μας.

· Σίγουρα θλίβεται κανείς, διαπιστώνοντας τις απαράδεκτες αυτές τακτικές της σημερινής δημοτικής αρχής, οι οποίες κλείνουν τις πόρτες του Δήμου μας, σε άξιους επιστήμονες συμπατριώτες μας, οι οποίοι αγαπούν και θέλουν πραγματικά να βοηθήσουν τον τόπο τους. 

Η καταστρατήγηση των διαδικασιών, οι αντιδημοκρατικές συμπεριφορές, ο αυταρχισμός, η αλαζονεία και οι προσωπικές αντιπαλότητες περισσεύουν. Απουσιάζει η συνεργασία, η ανταλλαγή προτάσεων, η γόνιμη αποδοχή της διαφορετικής γνώμης, η άσκηση πολιτικής μέσα από τη σύνθεση των απόψεων. 

Άσκηση πολιτικής σημαίνει την πιστοποίηση κοινών προβλημάτων και την οργάνωση συνεργασιών για την αντιμετώπισή τους, παράλληλα με την αξιολόγηση και έλεγχο προσώπων και φορέων για την αποτελεσματικότητά τους, ως προς την ανταπόκριση στις ανάγκες των δημοτών.

Κατόπιν αυτών, αποσύρω την εμπιστοσύνη μου από την δημοτική αρχή, που αποτελεί την σημερινή διοίκηση της δημοτικής παράταξης «Συμπολιτεία», παραμένοντας στο Δημοτικό Συμβούλιο ως ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και τις σχετικές εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών.

Απευθυνόμενος, με απόλυτο σεβασμό, προς όλους και όλες εσάς που με τιμήσατε με την ψήφο σας, αλλά και σε όλη την τοπική κοινωνία, σας διαβεβαιώνω ότι με την ίδια διάθεση, θα συνεχίσω να τιμώ την ψήφο σας και θα αγωνίζομαι, ως ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος, έχοντας πάντα ως βασική αρχή, την υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.

Με εκτίμηση
Παναγιώτης Χ. Αναγνώστου

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου