Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022

Ημέρα Τιμής και Μνήμης Αδελφών Χαρτσά.

      

       Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Ιουνίου 2022, από την Κοινότητα Κύμης και υπό την αιγίδα του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, η προγραμματισμένη και οργανωμένη ημέρα τιμής και μνήμης των Αδελφών Χαρτσά που εκτελέσθηκαν από τους Ιταλούς τον Μάρτιο του 1942  για την αντιστασιακή τους δράση, στο χώρο του μνημείου στην τοποθεσία Χωνευτικό στην Κύμη. Την εκδήλωση παρουσίασε η Σύμβουλος κ. Γαλάνη και ευλόγησε ο Πατήρ ΕλευθέριοςΣταμπέλος . 
 

       Στην εποχή και την κατάσταση που επικρατούσε τότε μας οδήγησαν με σύντομες παρουσιάσεις η κ. Κ. Βαμβακούλα και ο κ. Χ. Μπουρμάς ,τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

      Να επισημάνω στο σημείο αυτό την ομιλία εκ μέρους των συγγενών των τιμωμένων, την οποία  έγραψε η κ. Μαρία Χαρτσά, ένα μεστό και ευαίσθητο κείμενο, αλλά λόγω ασθενείας την παρουσίασε η Σύμβουλος κ Νίνα Γαλάνη κατά τρόπο θεατρικό, εξαιρετικό θα έλεγα και η οποία κατάφερε να μας μεταφέρει το συναίσθημα της συντάκτριας και να συγκινήσει το ακροατήριο.  Συγχαρητήρια και στις δύο κυρίες εκ μέρους της Κοινότητας Κύμης. Επί πλέον η κ. Γαλάνη φιλοτέχνησε και την αφίσα-πρόσκληση της εκδήλωσης.

      Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κκ Θεοδώρου και Δημάς, ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Θωμάς, η ΔΣ κ. Μπάτσα , ο ΔΣ κ. Αναγνώστου , ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κύμης κ. Μαργέλης, η ΤΣ κ. Γαλάνη, η Προέδρος του Ε-Χ Σ Αξάνεμες, με τοπική ενδυμασία κ. Ιωαννίδη-Γαλάνη  και αρκετοί Δημότες και συγγενείς των τιμωμένων.

     Ευχαριστούμε την ανδρική χορωδία και τον καθηγητή μουσικής
κ. Θεοδώρου για την κάλυψη της εκδήλωσης.

ΑΙΩΝΙΑ  ΤΟΥΣ  Η  ΜΝΗΜΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου