Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Τρίτης η απόφαση για το αν θα δοθεί σε κυκλοφορία ο δρόμος στο Στόμιο

 


Συνεδριάζει την ερχόμενη εβδομάδα το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, στην Κάρυστο. Μεταξύ των άλλων θεμάτων θα κληθεί να αποφασίσει αν ο δρόμος του Στομίου θα παραμείνει κλειστός ως έχει ή θα δοθεί σε κυκλοφορία, όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί.


Σύμφωνα με πληροφορίες ο εργολάβος θεωρεί ότι αν το έργο σταματήσει εν μέσω καλοκαιρού που μπορούν να γίνουν εργασίες, θα είναι χρονοβόρο να μεταφερθούν και πάλι τα μηχανήματα στο εργοτάξιο που θα σημάνει καθυστέρηση του έργου κατά ένα χρόνο, δεδομένου ότι έρχεται χειμώνας που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τις εργασίες, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.


Αυτό έχει γίνει γνωστό τόσο στη Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας όσο και στους δύο δήμους, Κύμης –Αλιβερίου και Σκύρου. Αν και ο προβληματισμός τι θα γίνει με τους επιχειρηματίες που έχουν επιχειρήσεις στο συγκεκριμένο κομμάτι αλλά και με όσους θα ταξιδέψουν από και προς το λιμάνι της Κύμης,υπάρχει, προέχει για όλους όπως όλα δείχνουν, η ολοκλήρωση του έργου, το συντομότερο δυνατό.

Συνεπώς, στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα τεθούν αυτοί οι προβληματισμοί και όχι μόνο καθώς θα κληθούν να συζητήσουν τρόπους στήριξης των επιχειρήσεων που πλήττονται. Με σωστό διάλογο και βάζοντας το θέμα στην πραγματική του υπόσταση, με λίγη υπομονή μπορεί να γίνουν όλα, χωρίς να αδικηθεί κανείς. Από την άλλη θα πρέπει να δεσμευτεί και ο εργολάβος του έργου ότι θα τηρήσει το χρονοδιάγραμμα και θα παραδώσει το έργο στην ώρα του αφού δεν συντρέχουν λόγοι για τη χρηματοδότηση του. Το Συμβούλιο σύμφωνα με πληροφορίες θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη 28 του μήνα.


Να σημειωθεί ότι ήδη ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης έχει επισκεφθεί πρόσφατα την περιοχή και έχει συζητήσει με τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες, όπως ανάλογες συζητήσεις έγιναν και με το δήμο Σκύρου κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Νησί της Στερεάς.

ΠΗΓΗ : eviakosmos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου