Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Πρόγραμμα Εθνικής Εορτής 28ης Οκτωβρίου.

 ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΥΜΗΣ 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

 26η Οκτωβρίου 2022, ημέρα Τετάρτη Γενικός σημαιοστολισμός από την ογδόη πρωινή της 26ης Οκτωβρίου 2022 μέχρι και της δύσης του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2022 όλων των Δημόσιων και Κοινοτικών Καταστημάτων, καθώς και των Ν.Π.Ι.Δ. και Ν.Π.Δ.Δ. , των Τραπεζών, των ιδιωτικών καταστημάτων, των οικιών και των ελλιμενισμένων πλοίων. 

27η Οκτωβρίου2022, ημέρα Πέμπτη Ομιλίες στα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης από Δασκάλους και καθηγητές. 11.00 π.μ. Μετάβαση εκπροσώπων των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίου και Ενιαίου Λυκείου συνοδεία Δασκάλων - Καθηγητών και μπάντας στον Ανδριάντα του Ιωάννη Βελισσαρίου. Στέψη αυτού, παρουσία Δημοτικής Αρχής και των άλλων τοπικών αρχών. Εθνικός Ύμνος από μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου. Φωταγώγηση της πόλης, των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, των Ν.Π.Δ.Δ., των Τραπεζών και των πλοίων που βρίσκονται στο λιμάνι, τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2021. 7.30 μ.μ. Λαμπαδηδρομία από μαθητές Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Κύμης, που θα διέλθουν από τους κεντρικούς δρόμους της Πόλης. 

28η Οκτωβρίου 2022, ημέρα Παρασκευή 6.30 π.μ. ΕΩΘΙΝΟ: Ομάδα μαθητών Γυμνασίου θα αναγγείλει το χαρμόσυνο της ημέρας με εμβατήρια. 7.00 π.μ. Χαιρετισμός της ημέρας με χαρμόσυνη καμπανοκρουσία των Εκκλησιών. 

10.50 π.μ. Οι καμπάνες του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αθανασίου θα σημάνουν για την τέλεση της Δοξολογίας. 

10.55 Πέρας Προσέλευσης Επισήμων στο Ναό. 11.00 π.μ. Τέλεση Δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου, όπου θα παραστούν ο Λαός και οι Αρχές της Πόλης μας, τα Σχολεία, τα Σωματεία, οι οργανώσεις με τις σημαίες τους. Μετά την Δοξολογία θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Δ/ντή Γενικού Λυκείου Κύμης κ. Μάστορη Βασίλειο. 

     Στη συνέχεια θα τελεστεί Τρισάγιο στο χώρο μπροστά από το ηρώο στην κεντρική πλατεία και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τους: Αντιδήμαρχο Κύμης- Αλιβερίου, Πρόεδρο Κοινότητας Κύμης, Εκπρόσωπο Περιφέρειας και Κοινοβουλίου (εάν παραστεί), εκπρόσωπο του συλλόγου των Εν Αττική Κυμαίων, Διοικητή Στρατιωτικής Μονάδας, Διοικητή Αστυνομικού Τμήματος, Διοικητή Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, Λιμενάρχη, Προϊστάμενο Πυροσβεστικού Κλιμακίου, εκπρόσωπος του εμπορικού συλλόγου Κύμης, Αναπληρώτρια Διοικήτρια Γ.Ν – Κ.Υ Κύμης, εκπρόσωπος του Εκπολιτιστικού-Μορφωτικού Συλλόγου Κύμης, εκπρόσωπος Τμήματος Ευβοϊκών Σπουδών Κύμης, εκπροσώπους μαθητικής Κοινότητας, εκπρόσωπο Συλλόγου πολυτέκνων Κύμης, εκπροσώπους Αθλητικών Συλλόγων Κύμης.  

ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ 

ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ από την χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου.

        Θα ακολουθήσει παρέλαση με την εξής σειρά: Χορευτικός Σύλλογος Αξάνεμες, 1 ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Κύμης, Γυμνάσιο Κύμης, Γενικό Λύκειο Κύμης, Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Κύμης (ΑΕΝ/ Σχολή Πλοιάρχων),  και η Μπάντα Γυμνασίου-Λυκείου Κύμης. Τα Δημοτικά Σχολεία & Νηπιαγωγεία των Κοινοτήτων θα κάνουν γιορτές στα σχολεία τους, ευθύνη των Διευθυντών τους και κατάθεση στεφάνων στα Ηρώα των Κοινοτήτων.

 ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΥΜΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ -ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940. 

ΚΥΜΗ 18/10/2022 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ 

Τ.Σ.Υ.

ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου