Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022

Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στην Κύμη.

  Οι εκδηλώσεις άρχισαν με τον σημαιοστολισμό την 26 Οκτωβρίου.


Την 27 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες 

στα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης από Δασκάλους και καθηγητές.

       Στις 11.00 π.μ. Πραγματοποιήθηκε μετάβαση εκπροσώπων των  Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίου και Ενιαίου Λυκείου συνοδεία Δασκάλων  - Καθηγητών και μπάντας στον Ανδριάντα του Ιωάννη Βελισσαρίου. Στέψη αυτού, παρουσία Δημοτικής Αρχής και των άλλων τοπικών αρχών. Εθνικός Ύμνος από μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου.


    Το βράδυ έγινε φωταγώγηση της πόλης, των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, των Ν.Π.Δ.Δ., των Τραπεζών και των πλοίων που βρίσκονται στο λιμάνι, τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης  Οκτωβρίου 2021. Στις 7.30 μ.μ. Πραγματοποιήθηκε λαμπαδηδρομία  από μαθητές Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Κύμης, που διήλθαν  από τους κεντρικούς δρόμους της Πόλης.

      10.50 π.μ. Οι καμπάνες του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αθανασίου σήμαναν για την τέλεση της Δοξολογίας, όπου  παρέστησαν  ο Λαός και οι Αρχές της Πόλης μας,ο Αντιδήμαρχος Κύμης κ. Θεοδώρου, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κύμης κ. Μαργέλης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής κ. Βαλισαρίου, ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Θωμάς, οι ΔΣ κ. Μπάτσα κ. Αναγνώστου οι κ τοπικοί Σύμβουλοι κ. Γαλάνη και κ. Χαρτσά ,οι επικεφαλής των ΣΑ  τα Σχολεία, τα Σωματεία, οι οργανώσεις με τις σημαίες τους. Μετά την Δοξολογία εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Δ/ντή Γενικού Λυκείου Κύμης κ. Μάστορη Βασίλειο. Στη συνέχεια τελέσθηκε   Τρισάγιο στο χώρο μπροστά από το ηρώο στην κεντρική πλατεία και   ακολούθησε  κατάθεση στεφάνων .



        Μετά την ολοκλήρωση της τελετής πραγματοποιήθηκε  η καθιερωμένη παρέλαση.( Περισσότερες φωτογραφίες στο FB του κ. Αθανασίου Δημ.)





ΖΗΤΩ  Η  ΕΛΛΑΔΑ

ΖΗΤΩ Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου