Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Συνεδριάζει το Συμβούλιο της Κοινότητας Κύμης.

 

Παρακαλείσθε όπως συμμετέχετε στην 11η τακτική  συνεδρίαση   του   Συμβουλίου της  Κοινότητας  Κύμης  που θα πραγματοποιηθεί λόγω έκτακτων συνθηκών που επικρατούν στην χώρα από την εξάπλωση της πανδημίας  του κορωνοϊού με τηλεδιάσκεψη από την πλατφόρμα  του Υπουργείου Εσωτερικών e-Presence.gov.gr, την Τετάρτη  12 Οκτωβρίου  2022 με ώρα έναρξης 19:00, προκειμένου να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε για τα παρακάτω   θέματα της  ημερήσιας διάταξης. Σε περίπτωση μη απαρτίας με την παρούσα πρόσκληση το Συμβούλιο θα συνεδριάσει την επομένη ημέρα  Πέμπτη την ίδια ώρα  :

1.    Προτάσεις για τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων  κάδων ανακύκλωσης και μικρών κάδων με ορθοστάτη εντός πόλεως Κύμης, Παραλίας Κύμης, Φαλάριο-Στέρνα, Χιλής και αγροτικών δρόμων   εκτός Κύμης.

2.    Πρόταση για ανάθεση αρμοδιοτήτων Συμβούλων Κοινότητας Κύμης.

Λαμβάνοντας υπόψη την αλλαγή στην σύνθεση του Συμβουλίου της Κοινότητας Κύμης, τις συνθήκες και τις ενέργειες Συμβούλων κατά τα προηγούμενα έτη, καθώς και ότι διατρέχουμε το τελευταίο έτος της παρούσας δημοτικής θητείας ,που είναι και έτος εκλογών, προτείνονται κάποιες εργασίες με βάση τις παρακάτω προϋποθέσεις, προκειμένου κάποιες εκδηλώσεις να γίνουν θεσμός και όχι προσωπική προβολή κάποιων:

Να διευκρινίσω ότι:

- Οι Σύμβουλοι έχουν υποχρέωση να εκτελούν οποιαδήποτε εργασία τους αναθέτει το Συμβούλιο και να εκτελούν με επιμέλεια τα λοιπά καθήκοντά τους, όπως προβλέπει ο νόμος.

- Οι εργασίες που ανατίθενται σε Συμβούλους, είναι με απόφαση του Συμβουλίου και όχι του Προέδρου, εκτός εάν η δυνατότητα αυτή προβλέπεται από άλλη απόφαση.  

- Οι εργασίες που θα ανατεθούν θα είναι θεσμικές, θα γίνονται εκ μέρους του Συμβουλίου και δεν θα έχει προσωπική προεκλογική παρουσία Συμβούλου.

- Δεν προβλέπονται αρμοδιότητες για τους Συμβούλους αλλά εργασίες που ανατίθενται με απόφαση του Συμβουλίου της Κοινότητας.

- Δεν υπάρχει απόφαση της Κοινότητας που να θεσμοθετεί " Ομάδα Πολιτιστικών Δράσεων "

- Εάν Δήμαρχος ή Αντιδήμαρχος συνεργάζεται με μέλη του Συμβουλίου της Κοινότητας Κύμης, είναι δικαίωμά τους, αλλά δεν θα αναφέρει πουθενά σε αφίσες ή προσκλήσεις την "Κοινότητα Κύμης".

- Οποιαδήποτε εργασία στα πλαίσια του Δήμου ή της Δημοτικής Ενότητας πρέπει να ανατίθεται στον Πρόεδρο της Κοινότητας ή στο Τοπικό Συμβούλιο, που εκπροσωπούν νόμιμα την Κοινότητα

3. Εκστρατεία για την καθαριότητα.

         Η προσπάθεια ξεκινά ολοκληρωτικά την 1η Νοεμβρίου. Μέχρι τότε θα προγραμματισθούν οι εκδηλώσεις  και θα προετοιμασθεί το υλικό που θα απαιτηθεί.

         Η προσπάθεια περιλαμβάνει:

         α. Τοποθέτηση των κάδων απορριμμάτων και κάδων ανακύκλωσης, σε επιλεγμένα σημεία.

         β. Τοποθέτηση πινακίδων σε κάδους.

         γ. Ενημερωτικές ομιλίες σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, από ΑΕΝ μέχρι Παιδικούς Σταθμούς.

         δ. Ομιλίες σε Ιερούς Ναούς

         ε. Επισκέψεις σε ΣΜΑ.

       στ. Διανομή φυλλαδίων

         ζ. Διαγωνισμός ζωγραφικής για Δημοτικά Σχολεία.

         η. Διαγωνισμός Έκθεσης με θέμα την καθαριότητα για Γυμνάσιο και Λύκειο Κύμης.

         θ. Εύρεση Εθελοντών για δράσεις και προτάσεις ( πληροφορίες, εργασίες καθαριότητας κλπ)

       4. Διαχείρηση του προβλήματος μπαζών και άλλων υλικών στα νεκροταφεία.          

          Εισήγηση από την Σύμβουλο κ. Χαρτσά Μαρία που εισηγήθηκε το θέμα.

        5. Αδέσποτα ζώα τα οποία κυκλοφορούν σε μικρές αγέλες ανά την Κύμη και τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος.

           Εισήγηση από την Σύμβουλο κ. Χαρτσά Μαρία που εισηγήθηκε το θέμα. 

       6. Τοποθέτηση Αντιδημάρχου και λοιπών προσκεκλημένων ΔΣ κατά την κρίση τους.

       7. Ενημέρωση από Πρόεδρο για τα πεπραγμένα  περί των μέχρι τώρα εργασιών από την προηγούμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου μέχρι σήμερα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου