Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Η Ομάδα Αλληλεγγύης Ευχαριστεί.



Η Ομάδα Αλληλεγγύης ευχαριστεί θερμά τους "Νέους Ορίζοντες" για την συλλογή τροφίμων,που έλαβε χώρα την Κυριακή στις 24/02 σε πέντε δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Κύμης -Αλιβερίου,και την προσφορά τους στην ομάδα.Ευχαριστούμε επίσης όλους τους δημότες και τους εθελοντές που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία αυτή και ιδιαίτερα την κ. Αρετή Μπάτσα για την συμπαράστασή της.

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Στόμιο! Το γεφύρι της Άρτας στην Εύβοια.


   

     "Ολιμερείς το κτίζαμε το βράδυ γκρεμιζόταν". Δεν μιλάμε για το γνωστό γεφύρι της Άρτας, αλλά για τον δρόμο Κύμη - Πλατάνα - Στόμιο. Τι θα γίνει τέλος πάντων; Εγώ ούτε εργολάβος είμαι, ούτε μηχανικός, αλλά ένας κάτοικος της Κύμης που που χρησιμοποιώ τον παραπάνω δρόμο. Μόλις άρχισαν τα έργα και έκλεισε ο δρόμος, με αποτέλεσμα να παίρνουμε τα βουνά, άρχισαν και τα προβλήματα. Το περίμενα, αφού το έργο το ανέλαβε η Περιφέρεια, που βέβαια απέχει πολύ από τον δρόμο και αμφιβάλω εάν τον χρησιμοποιεί και κανένας από τους αρμόδιους.
     Ξέρω όμως, ότι εάν είχε εφαρμοσθεί η αρχική πρόταση του τότε Δημάρχου Κύμης, κ. Δημήτρη Θωμά, που ήταν μελέτη πολυτεχνείου και είχε    εγκριθεί και από το αρμόδιο Υπουργείο, τώρα ο δρόμος θα είχε τελειώσει.
     Τώρα τι γίνεται; Πολλά τα λεφτά και που να βρεθούν και πολύ μακριά από το πρόβλημα οι υπεύθυνοι. Άντε να πιστέψω εγώ ότι φταίει το τρυπάνι.
     Εμείς οι κάτοικοι της περιοχής, οι επαγγελματίες και οι αντίστοιχοι της Σκύρου θα τραβάμε το κουπί.


ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΣΤΟΜΙΟΥ
Μεγάλη συγκέντρωση στην Πλατάνα

Τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρη Θωμά, πραγματοποιήθηκε στην Πλατάνα συγκέντρωση κατοίκων και επαγγελματιών της ευρύτερης περιοχής, παρουσία της δημοτικής αρχής και του επιβλέποντος εκ μέρους της Περιφέρειας κ. Πολίτη, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της σημαντικής καθυστέρησης της κατασκευής του έργου αντιστήριξης στον πολύπαθο παραλιακό δρόμο του Στομίου.

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Η φωτογραφία του αιώνα



Click the image to open in full size.

ΔΕΝ είναι ένα απλό ηλιοβασίλεμα...... ΕΙΝΑΙ Η φωτογραφία του αιώνα.
Ότι και να πεις για αυτή τη φωτογραφία θα είναι πάντα λιγότερο της αξίας της. Φαινομενικά είναι μια απλή όμορφη φωτογραφία ηλιοβασιλέματος. Ίσως κάποιος σκεφτεί τη Σαντορίνη και πει οτι έχει δει καλύτερα ηλιοβασιλέματα... Και όμως εγώ θα εξακολουθώ να πιστεύω οτι είναι η καλύτερη φωτογραφία του αιώνα. Αναμφίβολα έχει μια ομορφιά και το χρωματικό φάσμα έχει και αυτό μια ιδιαιτερότητα που την καθιστά μοναδική. Αυτό που την κάνει τη φωτογραφία του αιώνα είναι το τι χρειάστηκε για να βγει αυτή η εικόνα. Για να τραβηχτεί αυτή η φωτογραφία χρειάστηκε όλη σχεδόν η τεχνολογική προοδος της ανθρωπότητας. Μια εικόνα που σχεδόν συνεργάστηκαν όλες οι επιστήμες. Ατελείωτες ώρες έρευνας και επιστημονικών μελετών αποτελούν το υπόβαθρο της.
Η εικόνα είναι το ηλιοβασίλεμα στον πλανήτη Αρη. 
Ο ήλιος στον κόκκινο πλανήτη φαίνεται 2/3 πιο μικρός απ' ότι στηΓή, γιατί βρίσκεται πιο μακριά. 
Την τράβηξε το ρομπότ Spirit που έχει σταλεί να εξερευνήσει τον Άρη, από το χείλος του κρατήρα Gusev
.


Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Νέοι Ορίζοντες - Πίτα 2013.

 

   Το καράβι των " Νέων Οριζόντων" σχίζοντας τα κύματα του χρόνου, με πολλαπλάσιο πλήρωμα από το αναγκαίο, έκοψε την πίτα του   2013.
    Κατάμεστη η αίθουσα της ταβέρνας "Το Φιλέρι", στα Χάνια Αυλωναρίου, περισσότεροι δημότες από κάθε άλλη χρονιά, όπου ο Δήμαρχος Κύμης - Αυλωναρίου κ. Δημήτρης Θωμάς μετά από μία σύντομη ανασκόπηση της διετίας που πέρασε, έκοψε την πίτα των Νέων Οριζόντων.
   Και του χρόνου σε μεγαλύτερη αίθουσα.








  


Στη συνέχεια παρατίθεται Δελτίου Τύπου των "Νέων Οριζόντων)

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                25/2/2013


”ΟΙ «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» ΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
Οξεία κριτική στην αντιπολίτευση”

Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, στην κατάμεστη, αίθουσα κεντρικής ταβέρνας στα Χάνια Αυλωναρίου και σε πολύ θερμό κλίμα έγινε η κοπή της πίτας των «Νέων Οριζόντων» για το 2013, παρουσία 400 και πλέον ατόμων, Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων και στελεχών του συνδυασμού, οι οποίοι παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ομιλία του Δημάρχου.

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Ένας ανώνυμος Τραπεζίτης



    Ακούω πολλούς αγαθούς να λένε ...
- Σιγά μη σου πάρει η τράπεζα το σπίτι ... τι να το κάνει; ..Ακόμα και αν το πάρει, ποιος θα το αγοράσει;
ΛΑΘΟΣ ... 
    Θα στο πάρει και όταν θα το χάσεις τότε θα το καταλάβεις ...και σας το λέω εγώ ένας τραπεζίτης ... και σας λέω και τι θα συμβεί ... αλλά και πως θα συμβεί ...
    Μέχρι το τέλος του έτους οι Ελληνικές τράπεζες θα ενοποιηθούν σε μία το πολύ δύο κεντρικές τράπεζες ...


Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Ο καιρός στη Κύμη!


Νοσοκομείο Κύμης και άλλα περίεργα!


    

      Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2013 στα πλαίσια της γενικής απεργίας, συγκέντρωση στο προαύλιο του Νοσοκομείου "Γ. Παπανικολάου", κατοίκων της περιοχής, μέρους των εργαζομένων, μαθητών μετά του 15μελούς συμβουλίου και καθηγητών, Συμβούλων του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης και των Αντιδημάρχων Παππά Βασιλείου και  κ. Μπάτσα Αρετής.
     Θέμα της συγκέντρωσης   διαμαρτυρίας, ήταν η συνεχείς μείωση του διοικητικού προσωπικού του Νοσοκομείου, που οδηγεί στην αδυναμία λειτουργικότητάς του.
     Άγνωστοι ανέβασαν  στο διαδίκτυο ανάρτηση δήθεν του "ΠΑΜΕ" με την οποία παρουσίαζαν την όλη εκδήλωση ως οργανωμένη από το" ΠΑΜΕ"  και τους συμμετέχοντες σαν μέλη του. Το "ΠΑΜΕ" διέψευσε με ανακοίνωσή του τα περί ανάρτησης και τα αναφερόμενα σε αυτήν καθώς και την πατρότητά της.(Στη συνέχεια παρατίθεται η σχετική ανακοίνωση)
     Μάλλον άρχισε ο προεκλογικός αγώνας και φαίνεται ότι δεν θα είναι καθαρός γιατί μυρίζει άσχημα.

ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ ΠΑΜΕ


   Πρόκειται για ωμή προβοκάτσια, η ανακοίνωση καμιά σχέση δεν έχει με το ΠΑΜΕ! Η συγκεκριμένη κινητοποίηση κινήθηκε γύρω από τα πλαίσια της γενικής απεργίας.
   Η γενική συνέλευση των εργαζομένων του νοσοκομείου Κύμης σε αντιπαράθεση με τον πρόεδρο και την αντιπρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου,πήρε απόφαση να συμμετέχει σε αυτήν αναδεικνύοντας τα προβλήματα του κλάδου της υγείας συνολικότερα και πιο συγκεκριμένα σε ότι αφορά την κατάσταση του νοσοκομείου της περιοχής της Κύμης.
   Στην εν λόγω κινητοποίηση πέρα από τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο  συμμετείχαν εργαζόμενοι, εμποροβιοτέχνες, άνεργοι, αρκετοί καθηγητές που τίμησαν την ημέρα της απεργίας, αντιπρόσωποι του Δήμου και σύσσωμοι οι μαθητές του ενιαίου λυκείου Κύμης.
Το ΠΑΜΕ δε μπαίνει στη λογική αντιπαράθεσης "Θωμά- Αντιθωμά"Αν νομίζουν ότι θα συρθούμε εκεί είναι γελασμένοι. Το ΠΑΜΕ παλεύει αταλάντευτα υπέρ των συμφερόντων των εργατών απέναντι στα μονοπώλια  τους επιχειρηματίες και τους εφοπλιστές.

Επαναλαμβάνουμε, ουδεμία σχέση έχει η παραπάνω ανακοίνωση με το ΠΑΜΕ.

Πάφρα Ειρήνη μέλος της τοπικής επιτροπής του ΠΑΜΕ.

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Ανακοίνωση της Ένωσης Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων Κύμης και Περιχώρων


      Το Δ.Σ. της Ένωσης Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων Κύμης και Περιχώρων , έπειτα από την ξαφνική απόφαση, της  τιμωρίας καταστηματάρχη με 18 μήνες φυλάκιση (έστω και με αναστολή) για υπέρβαση του ωραρίου λειτουργίας της μουσικής στο κατάστημά του,  διαμαρτύρεται έντονα και εκφράζει την αλληλεγγύη του. Ο επαγγελματίας έκανε το «έγκλημα» να αφήσει περισσότερη ώρα  την μουσική από όσο του επέτρεπε η άδεια του, ενώ  ο δήμαρχος  και οι αστυνομικοί καθυστέρησαν να κλείσουν το κατάστημα 15 ολόκληρες ημέρες!! Να σημειωθεί ότι το κατάστημα δεν είναι νυχτερινό κέντρο διασκέδασης αλλά καφετέρια. Πόσο μπορεί να ενοχληθεί ένας γείτονας από την μουσική (εξάλλου όπως ο μηνυτής δήλωσε το κατάστημα έχει διπλά τζάμια) ώστε να «στήσει στον τοίχο» τόσους ανθρώπους;;
    Η απόφαση   είναι άδικη και ειδικά σε μια εποχή που η οικονομική κρίση στραγγαλίζει την αγορά. Το κλείσιμο ενός καταστήματος οδηγεί αυτόματα στην ανεργία των νέων που εργάζονταν εκεί.   Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι με την πρωτόγνωρη αυτή απόφαση, φυσικά πλήττονται και οι συμπολίτες μας προμηθευτές που και αυτοί με την σειρά τους έβγαζαν μεροκάματο έχοντας επαγγελματική σχέση με το συγκεκριμένο κατάστημα. Γιατί σε τέτοιες δύσκολες εποχές   παίρνονται  με ελαφριά καρδιά τέτοιες αποφάσεις αγνοώντας την κοινωνία αλλά και τη νεολαία;  
     Συμπαραστεκόμαστε  στους αστυνομικούς και στο Δήμαρχο Δημήτρη Θωμά  που επίσης τιμωρήθηκαν για παράβαση καθήκοντος λόγω της δεκαπενθήμερης καθυστέρησης  στην  έκδοση της  απόφασης του κλεισίματος. Την στιγμή μάλιστα που μετά τις συνεχόμενες καταγγελίες η παράβαση καθήκοντος ήταν προ των πυλών. Πρέπει όμως να γίνει κατανοητό πως τέτοιες αποφάσεις σε περίοδο κρίσης, είναι καταστρεπτικές για όλους.   
Το Δ.Σ. της
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ-ΕΜΠΟΡΩΝ
ΚΥΜΗΣ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Συνεδρίασε το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης


   Συνεδρίασε το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης και έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

1. Ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση του Προέδρου για τροποποιήσεις  του υποβληθέντος   τεχνικού προγράμματος, όπως παρακάτω:
    ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΟ
 ΤΕΧΝΙΚΟ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΕΤΟΥΣ 2013

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Συνεδριάζει το Συμβούλιο της Δ.Κ.Κύμης




Συνεδριάζει το  Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης την       Δευτέρα  18  Φεβρουαρίου  2013  και ώρα    11.00   στο χώρο συνεδριάσεων , Ιππ. Βάχλα 14, 1ος όροφος, προκειμένου  να λάβει αποφάσεις    για τα παρακάτω θέματα :
1.    Παρουσίαση του υποβληθέντος αναλυτικού τεχνικού προγράμματος και εισήγηση προέδρου επί λεπτομερειών των προτεινομένων έργων, τοποθέτηση μελών Συμβουλίου, υποβολή προτάσεων  και λήψη απόφασης.(παρατίθεται)
2.    Εισήγηση Προέδρου για υποβολή αιτήματος προς τον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, για την διάθεση υπαλλήλου μία ημέρα κάθε 15 ημέρες με τον αναγκαίο εξοπλισμό και μέσα ( όχημα, κοπτικά εργαλεία κλπ) για την εκτέλεση εργασιών κατά την κρίση της Δ. Κ. Κύμης.
3.    Ενημέρωση επί ενέργειας Προέδρου για υποβολή αιτήματος προς τον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, ώστε οι Πάγια Προκαταβολή των ετών 2011 και 2012 της Δημοτικής Κοινότητας να χαρακτηρισθεί ως οφειλή του Δήμου προς την Δημοτική Κοινότητα και να χρεωθεί στις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δήμου.
4.     Εισήγηση Προέδρου για υποβολή αιτημάτων προς    Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.
5.    Ενημέρωση από φορείς του Δήμου για θέματα που αφορούν την Δ. Κ. Κύμης, της αρμοδιότητάς  τους:
α.  κατά την κρίση τους.  
β. επί αιτήματος για τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή Πετισούνας, τοποθέτηση μελών συμβουλίου και λήψη απόφασης.
6.    Ενημέρωση   από τον Πρόεδρο  για δραστηριότητες της Δ. Κ. Κύμης, από την προηγούμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου.
7.    Λοιπά θέματα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Α/Α

ΤΙΤΛΟΣ  ΕΡΓΟΥ
ΠΡΟΥΠ/ΣΜΟΣ
ΕΡΓΟΥ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Κατασκευή – Πλακοστρώσεις
Πεζοδρομίων
6.000,00
Κατόπιν προτάσεως μελών συμβουλίου

         Πλακοστρώσεις Δρόμων
6.000,00

Κατόπιν προτάσεως μελών συμβουλίου

Αναπλάσεις Πλατειών
6.000,00
Ανάπλαση - Διευθέτηση πλατείας  Βελισσαρίου και Στεφάνου.

Διαμορφώσεις – Βελτιώσεις
Παιδικών χαρών
4.000,00
Παιδικές χαρές Κύμης και Παραλίας.

Κατασκευή Τεχνικών Έργων
Όμβριων Υδάτων
3.000,00
Εργασίες στη γέφυρα «Μαύρου»

Τσιμεντοστρώσεις – Ασφαλτοστρώσεις
Δρόμων
25.000,00
Οδός Αγ. Τριάδας
&
Οδοί εντός συν.Χιλής.

Διαμορφώσεις – Διανοίξεις
Αγροτικών  Δρόμων
3.000,00
Κατόπιν προτάσεως μελών συμβουλίου

Βελτιώσεις Βατότητας
Δρόμων Εντός & Εκτός πόλεως Κύμης
7.000,00

Κατόπιν προτάσεως μελών συμβουλίου

Συντήρηση Νεκροταφείου
Εισοδίων Παναγίας Κύμης
5.000,00
Περίφραξη και συντήρηση διαδρόμων


Σ Υ Ν Ο Λ Ο


65.000,00

ΚΑΠΗ Δήμου Κύμης - Αλιβερίου-Πίτα

       Πραγματοποιήθηκε εχθές το βράδυ στην κατάμεστη καφετέρια "Μύλος" η κοπή της πίτας των ΚΑΠΗ του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου. Παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Ενότητας Κύμης κ. Μπάτσα Αρετή, οι Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Σύμβουλος κ.Στουπή Ελένη , φυσικά η Σύμβουλος κ. Κουϊμητζή Κατερίνα, η οποία και πάλι οργάνωσε μία άψογη εκδήλωση και η Σύμβουλος του Δήμου κ. Καδδίτη Ιωάννα.
   
Την όλη εκδήλωση παρουσίασε η κ. Κουϊμητζή και απεύθυναν σύντομο χαιρετισμό η κ. Μπάτσα και η κ. Στουπή, επένδυσε δε το μουσικό συγκρότημα "Δροσουλίτες" με την ωραία από κάθε πλευρά εμφάνιση του, ο δε χώρος και το προσωπικό του καταστήματος ήταν άψογα.
     Και του χρόνου.

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Νέα Σελίδα από Σήμερα

 
      Από σήμερα δημιουργό μία νέα "ΣΕΛΙΔΑ" με τίτλο "Διαλέξεις - Ομιλίες - Ενημερώσεις", με σκοπό να ανεβάσω εργασίες του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος. Δεν επιζητώ συγγραφικές δάφνες,  αλλά θέλω τα αποτελέσματα εργασίας και κόπου να γίνουν γνωστά σε περισσότερους . Κανένας δεν έχασε διαβάζοντας.

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τον Γ. Παπανικολάου




Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος θα χοροστατήσει σε Αρχιερατικό μνημόσυνο εις μνήμην του Γεωργίου Παπανικολάου, που θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αεροπαγίτου την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013, στις 8.30 πμ.
Θα ακολουθήσει εκδήλωση στο Θέατρο του Πειραματικού Σχολείου Αθηνών, Σκουφά 43.

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Μια από τα ίδια.

     
     
     Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, εξέλεξε και πάλι παμψηφεί  Πρόεδρο τον Υποστράτηγο ε.α. κ. Μαργέλη Άγγελο και αντιπρόεδρο τον Μηχανικό του Εμπορικού Ναυτικού κ. Γεωργίου Ηρακλή.

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Περαστικά σου Πρόεδρε!


Ο κ. Ελευθερίου ανάμεσα στον κ. Γιαννακόπουλο και τον κ. Μαργέλη σε εκδήλωση στο  Γηροκομείο Κύμης.

    Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε την βίαιη και ληστρική επίθεση κατά του πρώην Προέδρου του Συλλόγου των εν Αττική Κυμαίων, κ. Γιώργου Ελευθερίου . Οι ληστές των παρακολούθησαν από την τράπεζα και τον κτύπησαν ανηλεώς έξω από το σπίτι του προκειμένου να τον ληστέψουν.
   Φίλε Γιώργο και αγαπητέ Πρόεδρε σου ευχόμαστε περαστικά και γρήγορη ανάρρωση.

Η πρώτη και μεγάλη αναδάσωση στην Κύμη


Η πρώτη και μεγάλη αναδάσωση στην Κύμη, πριν μισό αιώνα που ξετρέλανε τους πάντες! Φωτογραφίες
 (από το evianews)

Εδώ και αρκετές μέρες έκαναν τον γύρο του διαδικτύου εικόνες από την Κύμη και το Αλιβέρι

Πείτε το νοσταλγία, πείτε το αγάπη για την παλιά εποχή.

Κάποιοι το λένε ποιότητα ζωής.



Τώρα ο δικηγόρος Νίκος Δαμίγος, με νοσταλγία μας παρουσιάζει την υπέροχη φωτογραφία της αναδάσωσης της Κύμης το 1966.