Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Ηλεκτρομηχανική Κύμης.

     Πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης σύσκεψη με θέμα την σωτηρία του εργοστασίου, στην οποία παρευρέθηκαν οι Βουλευτές της Ν. Δημοκρατίας κ.Μαρκόπουλος Κων/νος και κ. Κεδίκογλου Σίμος, ο Δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου κ. Θωμάς Δημήτριος, οι Σύμβουλοι της Περιφέρειας κ.κ. Μπαράκος, Φατούσης και κ. Ντούρου, οι Αντιδήμαρχοι κ. Μπάτσα Αρετή, που συντόνισε και την σύσκεψη, και οι κ.κ Παππάς, Μάγειρας και Κιούσης, Δημοτικοί Σύμβουλοι της Συμπολίτευσης και ο κ. Μιχαήλ Κ., σύσσωμο το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, αντιπρόσωποι εργατικών σωματείων της περιοχής και του Εμπορικού Συλλόγου Κύμης και οι εργαζόμενοι.




     Έλαμψαν με την απουσία τους οι Κυβερνητικοί Βουλευτές ακόμα και η Διοίκηση του Εργοστασίου καθώς και οι   Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης του Δήμου, όπως και εκπρόσωπος του εργατικού κέντρου. Ας είναι καλά οι άνθρωποι.

     Όλοι όσοι πήραν τον λόγο   συμφώνησαν στις δυνατότητες του Εργοστασίου με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία και την ανάγκη συνέχισης της λειτουργίας του για τους εργαζόμενους, την Κύμη αλλά και την Εύβοια ολόκληρη και δήλωσαν την συμπαράστασή τους προς τους εργαζόμενους. Ιδιαίτερα αιχμηρές ήταν οι τοποθετήσεις της κ. Ντούρου και του κ. Μιχαήλ.

    Αποφασίστηκε από τον σύλλογο των εργαζομένων να προγραμματισθεί μία συνάντηση με μέριμνα των κυβερνητικών Βουλευτών, των οποίων θα ζητηθεί η συνδρομή, με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Μπεγλίτη και ανάλογα με την τοποθέτησή του να δρομολογηθούν οι επόμενες ενέργειες.
   Παραπολιτικό Σχόλιο: Ο κ. Μπαράκος βγήκε έξω από την αίθουσα για να καπνίσει ενώ ο κ. Μιχαήλ μας έριξε καπνογόνα κατά ριπάς.

Στοιχεία για την Ηλεκτρομηχανική
Ηλεκτρομηχανική Κύμης Ε.Π.Ε. είναι μία από τις τρεις θυγατρικές εταιρείες των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων Α.Β.Ε.Ε. (ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ).




Ιδρύθηκε το 1988 και πρωτοξεκίνησε με την παραγωγή στρατιωτικών στολών και εξαρτημάτων.

H Ηλεκτρομηχανική έχει αναπτυχθεί σημαντικά και από το 1994 παράγει προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, όπως :
  • αλεξίσφαιρα γιλέκα για τις ένοπλες δυνάμεις
  • αλεξίσφαιρα γιλέκα για τα σώματα ασφαλείας
  • αλεξίσφαιρα γιλέκα για πολιτική χρήση
  • προϊόντα βιοχημικού πολέμου (NBC), όπως στολές κλπ.,
  • αλεξίσφαιρες πλάκες και
  • αλεξίσφαιρα κράνη.
Σήμερα, παράγει 50.000 στρατιωτικές στολές και 20.000 αλεξίσφαιρα γιλέκα ετησίως. Πρόσφατα, μπήκε δυναμικά και στο χώρο θωρακίσεων κτιρίων. ΄Εχει θωρακίσει το Νομισματοκοπείο της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η Εταιρεία απασχολεί 140 άτομα (100 μόνιμοι και 40 εποχιακοί), 120 από τα οποία απασχολούνται σε τμήματα της παραγωγής. Το προσωπικό συχνά παρακολουθεί εκπαιδευτικά προγράμματα για διάφορα τεχνικά θέματα, όπως είναι η χρήση κοπτικών μηχανημάτων CAD/CAM, προγράμματα Η/Υ κλπ. Το νέο σύστημα Ε.R.P. (Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πόρων) SAP R/3 έχει πρόσφατα εισαχθεί και έχει ήδη τεθεί σε πλήρη εφαρμογή. 

Εγκαταστάσεις Παραγωγής

Οι εγκαταστάσεις παραγωγής καταλαμβάνουν συνολικά 8.800 τ.μ. και αποτελούνται από τα παρακάτω τμήματα :
  • ραπτομηχανών, εξοπλισμένο με 220 ραπτομηχανές διαφόρων τύπων
  • κοπτηρίου
  • σιδερωτηρίου
  • συσκευασίας και επιπρόσθετα
  • συντήρησης
  • σχεδιασμού παραγωγής
  • ηλεκτρονικής σχεδίασης (βάσει του συστήματος CAD, CAM για σχεδίαση και κοπή)
  • ποιοτικού ελέγχου
  • χημικού εργαστηρίου, πλήρως εξοπλισμένου, όπου ελέγχονται οι πρώτες ύλες και τα τελικά προϊόντα.
Διασφάλιση Ποιότητας

Κύριος στόχος της πολιτικής της Εταιρείας είναι η προμήθεια προϊόντων υψηλής ποιότητας, με πλήρη υποστήριξη μετά την πώληση.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τυποποίησης έχει χορηγήσει στην Ηλεκτρομηχανική
το Πιστοποιητικό Ποιότητας ISO 9001. Τα προϊόντα της παράγονται σύμφωνα με διεθνή standards ποιότητας (θωράκιση κτιρίων - σύμφωνα με τα "ΝΙJ" standards και διαδικασίες δοκιμών σύμφωνα με τα standards "ΤΝΟ" ΝΑΤΟ ).

Η παραγωγή αξιόπιστων προϊόντων κατέστησε την Ηλεκτρομηχανική τον κύριο προμηθευτή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας, για αλεξίσφαιρα γιλέκα και άλλα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου