Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Συνεδρίασε το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης.



Σήμερα 7 Δεκεμβρίου συνεδρίασε το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης και μετά από πρόταση του Προέδρου απεφάσισε ομόφωνα:

       1. Την έκδοση ψηφίσματος κατά της σχεδιαζόμενης κατάργησης του Ειρηνοδικείου Κύμης.
       2. Την έγκριση του προταθέντος τεχνικού προγράμματος της Δημοτικής Κοινότητας για το 2012.
       3. Την κατάθεση καταγγελίας κατ' αγνώστων προς τις αρμόδιες αρχές, για την μεταφορά και απόθεση προϊόντων αποψίλωσης αγροτεμαχίων μέσα σε δάσος στην περιοχή Κάβος-Σουτσίνι Κύμης.
       4. Την πρόσκληση του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Παραλίας Κύμης, προκειμένου να ενημερώσει το Συμβούλιο για τις σχεδιαζόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αρμοδιότητας Λιμενικού Ταμείου στην Παραλία Κύμης.
      Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή απόψεων με το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Κύμης και περιχώρων και έγινε  ενημέρωση από τους Αντιδημάρχους  κ.Μπάτσα και Παππά για θέματα της αρμοδιότητάς τους.
     Το ψήφισμα κατά της σχεδιαζόμενης κατάργησης του Ειρηνοδικείου Κύμης θα υποβληθεί σε κάθε φορέα και αρχή της περιφέρειας και του Κράτους, έχει δε όπως παρακάτω:


ΨΗΦΙΣΜΑ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΥΜΗΣ

            Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, ομόφωνα καταγγέλλει την ανιστόρητη   κατάργηση του Ειρηνοδικείου Κύμης, η οποία σχεδιάζεται με βάση οικονομικά κριτήρια, λησμονώντας την ιστορία του τόπου.
         
Η Κύμη πρωτεύουσα της επαρχίας Καρυστίας, ιστορική έδρα του νεόδμητου Δήμου Κύμης – Αλιβερίου και έδρα της Ι. Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου είναι έδρα του Ειρηνοδικείου της περιοχής, με πρώτη απόφαση το έτος 1836. Από τότε λειτουργούσε προς όφελος των κατοίκων της περιοχής αποδίδοντας δικαιοσύνη, λειτουργώντας σε διάφορα κτίρια και από το 1965 στο ιδιόκτητο κτίριο επί της οδού Μητροπολίτου Ανανία.
         
Η Κύμη, μετά την απομάκρυνση από την περιοχή της έδρας του Δήμου, των γραφείων του ΟΤΕ, της Εμπορικής Τράπεζας, των γραφείων της ΔΕΗ,  τη αναμενόμενη μείωση του προσωπικού της Εφορίας, του γραφείου της ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, του γραφείου του Υπουργείου Γεωργικής Ανάπτυξης, την αμφισβητούμενη διατήρηση του Εργοστασίου της Ηλεκτρομηχανικής και την   μεταφορά των γραφείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θυμίζει λοιπόν σκηνικό ταινίας χωρίς πρωταγωνιστές.
         
Είναι ντροπή να οδηγείται μία ιστορική πόλη στο μαρασμό.
         
Δεν θα έπρεπε στα κριτήρια να υπάρχει και το έτος ίδρυσης;
         
Θα λυθεί το πρόβλημα της Ελλάδας με την κατάργηση του ιστορικού Ειρηνοδικείου Κύμης; Δύο άτομα εργάζονται. Με οικογένειες με παιδιά που θα πάρουν του δρόμους.     

Καταργούν την ιστορία του τόπου και καταργούν το μέλλον μας.
         
Βοηθείστε όλοι να μην καταργηθεί το Ειρηνοδικείο Κύμης, βοηθείστε όλοι γιατί όλοι μαζί μπορούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου