Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Έχασαν την Ψυχραιμία τους!

     
 Παρακολούθησα τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 10 Νοε. 2017 και διαπίστωσα κατ αρχήν ότι μπορεί μία συνεδρίαση να πραγματοποιηθεί σε πολιτισμένο κλίμα, εφ΄ όσον ο προεδρεύων είναι σωστός. Μπράβο κ. Ποθητάκη.
       Επίσης ήταν εμφανές ότι πλέον οι της συμπολίτευσης έχουν χάσει την ψυχραιμία τους, ακόμα και ο χαμηλών τόνων κ. Δήμαρχος, πλην του κ. Πιλάτη, ο οποίος ως τεχνοκράτης διατηρεί μία ψυχρή λογική αριθμών.
Ο τέως Δήμαρχος κ. Θωμάς με σαφή και ήρεμο λόγο ενημέρωσε το Συμβούλιο για όλα τα θέματα με ακρίβεια και δεν είχε καμία αντίδραση επί της ουσίας. Οι απάντηση των μελών του συμβουλίου ότι "...αυτό δεν το καταλαβαίνω..." και αναφερόταν σε κάποια ενέργεια του κ. Θωμά, είναι απόδειξη της έλλειψης ικανότητας κατανόησης έργων και φράσεων και δεν είναι αποδεκτή.
       Ο Δήμαρχος κ. Μπουραντάς άρχισε να απομακρύνεται  από τις ευθύνες που απορρέουν από τα  καθήκοντά του. Ιδιαίτερα όταν ανέφερε ότι ο Δήμος αφού ζήτησε από τα αρμόδια όργανα να ελέγξουν τα οικονομικά του Δήμου, σε καμία πράξη δεν προέβηκε εναντίον του κ. Θωμά. Και βέβαια πρέπει να πιστέψουμε ότι όταν οι Αντιδήμαρχοι και οι Πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων γυρνούσαν με το πόρισμα στα χέρια, το έκαναν από μόνοι του; Η ενέργεια είναι  πράξη παλαιοκομματικού πολιτικού με πείρα στη χρήση της λάσπης.
Και τι έλεγε το πόρισμα;
1ον. Πήραν τα χρήματα από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κύμης , που είχε καεί, και τα έδωσαν στο    2ο Δημ. Σχολείο.
       Αφού τα παιδιά του 1ου πήγαν στο 2ο δεν θα έπρεπε να γίνουν έργα και να υλοποιηθεί αυτή η μετακίνηση; 
2ον. Όταν δεν υπήρχε προϋπολογισμός ο κ. Θωμάς πλήρωνε με διπλές υπογραφές.
       Και πως θα δούλευε ο Δήμος; Πως θα έπαιρναν καύσιμα για τα σχολεία και για τα απορριμματοφόρα και για τις υπόλοιπες υποχρεώσεις του Δήμου;
3ον. Δεν υπάρχουν όλες οι υπογραφές στα έργα για το σπίτι του Γ. Ν. Παπανικολάου!
       Αίσχος 50 χρόνια δεν βρέθηκε κάποιος να αγοράσει και να ανακατασκευάσει αυτό το σπίτι και τώρα τους φταίνε οι υπογραφές που λείπουν. Ντροπή, το παρέλαβαν και το αφήνουν να φθείρεται.
4ον. Δούλευαν πολλοί εργάτες στη ΔΕΥΑΚΑ!
        Προβλέπεται από το νόμο για έκτακτες και επείγουσες περιπτώσεις 
5ον. Έγιναν έργα εις βάρος της ΔΕΥΑΚΑ, όπως καταγγέλλουν πρόεδροι τοπικών συμβουλίων.
         Έγιναν καταγγελίες αβάσιμες που πολλές ανεκλήθησαν. Π.χ. για να φτάσει το νερό σε ένα χωριό πρέπει να κατέβει από τις  πηγές που είναι στο βουνό. Ο Πρόεδρος δεν πήγε στο βουνό και δεν πήρε είδηση για τα έργα και ούτε ενδιαφέρθηκε ο ελεγκτής να αξιολογήσει τις υπογραφές των επιτροπών παραλαβής των έργων.

      Η ουσία όμως από το πόρισμα είναι άλλη.
 Δεν διαπιστώνεται  πουθενά στο πόρισμα να λείπει 
ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ

9 σχόλια:

  1. Την ψυχραιμία την χάσατε εσείς που βγάλατε δελτίο τύπου μόλις σας επιδόσανε τους καταλογισμους να επιστρέψετε τα λεφτά στο Δήμο.Αλλά καλώς κακώς αγοράσατε και ένα ζευγάρι ασπρόμαυρες ριγέ πυτζάμες γιατί θα σας χρειαστούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι φιλατσι και εσει παρε για καλοσ και για κακος το στριγκακι σουθα φας καλα

      Διαγραφή
  2. Το παραπάνω ευτελές σχόλιο αποδεικνύει ακριβώς τα αναφερόμενα στην ανάρτηση. Έχασαν την ψυχραιμία τους. Το επόμενο στάδιο είναι να βρίζουν. Έχουμε περάσει πολλά και αντιμετωπίσαμε αρκετούς οι οποίοι χάθηκαν στο πέρασμα του χρόνου. Συνεχίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακόμα δεν περάσατε τίποτα... Κρατήστε τις δυνάμεις σας και την φαιά ουσία γιατί θα σας χρειαστεί....

      Διαγραφή
  3. Να τον χαίρεστε τον " προεδρεύοντα ", εντυπωσιάστηκα όταν σκάλιζε την μύτη του. Γιατί δεν έδωσε τον λόγο στον κ. Μούντριχα , όταν ο Θωμάς πέταξε μομφή για τον αήμνηστο κ. Παπαναστασίου? Ακόμα και νεκρό τον φοβούνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μια χαρά καταλαβαίνει η δημοτική αρχή, εσείς έχετε μπερδέψει την αλήθεια με το ψέμα. Τόσο ψέμα και ίντρικα, δεν έχω ξανά δει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άγγελε η αλήθειες πονάνε πολύ. Σιγά σιγά θα μάθουν να διοικούν. Άλλα, θα είναι στην αντιπολίτευση ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φυσικά και πονάνε η αλήθειες... Γι'αυτό εξαπολύετε μηνύσεις σε όποιον μιλάει ελληνικά? Για αυτό κάνε καταγγελίες με ψεύτικα ονόματα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η αδυναμία διοικήσεως φαίνεται από τις παραιτήσεις. Συνεχίζουν , μέχρι και ο Δήμαρχος από Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚΑ, ο οποίος βέβαια και έχει εμπειρία αυτοδιοικητικού. Κάτι άλλο κρύβεται πίσω από τις παραιτήσεις. Μήπως είναι η διάλυση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή