Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Επανίδρυση του Δήμου Κύμης.

Το παρακάτω αίτημα υπό μορφή επιστολής παραδόθηκε στον Δήμαρχο Κύμης - Αλιβερίου την 20 Νοε. 2017.
Όσοι συμφωνούν με το εν λόγο αίτημα παρακαλούνται, αντί υπογραφής να σχολιάσουν ή να δηλώσουν ότι τους αρέσει   και να το κοινοποιήσουν ώστε να γίνει ευρύτερα γνωστό.  

 Αίτημα 
  Επανεξέταση του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου της ένωσης 
" ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ".

      Κύριε Δήμαρχε
      Με την σημερινή σας επίσκεψη στην πόλη μας, αποφασίσαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι στην πόλη μας υπάρχει η ανωτέρω ένωση προσώπων αποτελούμενη από πολίτες της ευρύτερης περιοχής Κύμης, γυναίκες και άνδρες, με αίτημα την επανίδρυση του Δήμου Κύμης και θα θέλαμε να το μεταφέρετε εις το τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ που θα διεξαχθεί στα Ιωάννινα,από 30 τρέχοντος έως 2 Δεκεμβρίου 2017.
     Το αίτημά μας είναι να χωρισθεί ο Δήμος Κύμης - Αλιβερίου το λιγότερο σε δύο Δήμους. Σε αυτό το αίτημα καταλήξαμε, όχι από εγωιστικούς ή άλλους λόγους, αλλά επειδή οι συνθήκες και οι ανάγκες μας το επιβάλουν.
     Μετά από εμπειρία τριών δημαρχιακών περιόδων από το 2007 έως σήμερα και με δύο διαφορετικά πρόσωπα επικεφαλής του θεσμού τον κ. Θωμά και εσάς ( κ. Μπουραντά), διαπιστώσαμε ότι ο μεγάλος σε έκταση Δήμος και λόγο διαμορφώσεως του εδάφους, αφού μεταξύ των πολυάριθμων χωριών παρεμβάλλονται ορεινοί, δεν είναι δυνατόν να διοικηθεί. 
     Οι δημοτικές υπηρεσίες, παρά τις προσπάθειες των εργαζομένων, δεν δύνανται να εξυπηρετούν τους  δημότες, οι κάτοικοι των απομακρυσμένων περιοχών (χωριών) δεν μπορούν να πλησιάσουν τις δημοτικές αρχές και αν κάποτε  προσπαθήσουν πρέπει να χάσουν τουλάχιστον ένα ημερομίσθιο. Οι Δημοτικοί Άρχοντες Αντιδήμαρχοι- Σύμβουλοι δεν μπορούν να έχουν σαφή εικόνα της επικράτειάς τους.
    Τα υπάρχοντα δημοτικά μηχανήματα που διατίθενται εργάζονται γύρω από την έδρα του Δήμου, με αποτέλεσμα ολόκληρος ο Δήμος να παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης, οι αγροτικοί και ορεινοί δρόμοι να είναι άβατοι, με αποτέλεσμα κανείς να μην μπορεί να επισκεφθεί τα κτήματά  ή τα ποιμνιοστάσια   του. Αυτή η κατάσταση αποβαίνει εις βάρος της παραγωγής.
    Οι υπηρεσίες ύδρευσης - καθαριότητας λειτουργούν υποτυπωδώς, ιδίως τις δύσκολες περιόδους όπως είναι το καλοκαίρι, όπου υπάρχουν σε ολόκληρο το Δήμο πολλοί κάτοικοι λόγο τουριστικής περιόδου, εώ τον χειμώνα λόγο καιρικών συνθηκών, όπως το περυσινό χιόνι  όπου η περιοχή μας έκανε 15 ημέρες να επικοινωνήσει με την ευρύτερη περιοχή. Δεν λέμε βέβαια ότι φταίει η Δημοτική Αρχή ή οι Δημοτικοί υπάλληλοι, αλλά το μόνο που φταίει είναι το μέγεθος του Δήμου και το ανάγλυφο του. 
   Η επικοινωνία μεταξύ των χωριών, αν αφαιρέσουμε τον νομαρχιακό - περιφερειακό δρόμο, είναι αδύνατος λόγο εγκαταλείψεως  των μεταξύ των δρόμων. Δημοτικά έργα στην περιοχή, αν αφαιρέσεις την πλατεία της Κύμης, έχουν μα γίνουν πριν από την προ - Καλλικρατική εποχή. 
   Η προσωρινή διοικούσα επιτροπή εξουσιοδοτεί εμένα να υποβάλω αυτό το αίτημα, όχι διότι κατέχω κανένα αξίωμα στην ένωση, αλλά τιμής ένεκεν, διότι έχω κάνει στο παρελθόν επί δύο τετραετίες Δήμαρχος Κύμης, απλού και Καποδιστριακού.

Γεώργιος Σιδεράκης
Πρώην Δήμαρχος Κύμης.

1 σχόλιο:

  1. Δεν μας τα λες καλα καπτεν27 Νοεμβρίου 2017 στις 9:14 μ.μ.

    Γιατί επί θωμά τα σκουπίδια δεν ηπήρχαν. τα αυτοκίνητα ηταν όλα εντάξει.η αγροτικοί δρομοί ηταν καθαροί. Υπαλληλοι ηπήρχαν στην δημαρχεία ....
    .και βεβαια φταιει η δημοτικη αρχή και ολοι εσεις που κρυφτήκατε πισω απο ενα παιδάκι που μετα λεφτά του μπαμπά του. ριξατε τον θωμά .τώρα ειναι αργά την τελευταία τετραετια εχουν φυγει απο την κυμη πανώ απο τριαντα παιδιά για αθήνα τωρα το καραβι βουλιαξε καπτεν και εχουμε παρει απο ενα σωσιβιο για να σωσουμε οτι μπορουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή