Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση – συζήτηση Δήμου & Δημοτών στην Κύμη.

       
Πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση – συζήτηση Δήμου & Δημοτών στην Κύμη, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου κ. Μπουραντά, τον οποίο συνόδευα όλοι οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου, πλην του κ. Μπόκαρη, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚΑ κ. Αναστασίου και ο Σύμβουλος κ. Δημάς. Άπαντες τοποθετήθηκαν στα θέματα της αρμοδιότητά τους στα πλαίσια της ενημέρωσης σχετικά με την υπάρχουσα κατάσταση. Την παρουσίαση πραγματοποίησε ο Αντιδήμαρχος Κύμης κ. Θεοδώρου.
       Με την έναρξη της συνέλευσης τοποθετήθηκε ο κ. Δήμαρχος, σε μία ομιλία μεγαλύτερη της ώρας, από την οποία δεν προσκομίσαμε τίποτε το νεότερο. Μία ομιλία είναι ενημερωτική και η ενημέρωση αφορά αποτελέσματα ενεργειών και πράξεων, που αποδεικνύονται από τα έργα που έγιναν ενώ όταν είναι προεκλογική αφορά μελέτες και μελλοντικές ενέργειες. Οι Δημότες θα κρίνουν τι είδους ήταν η ομιλία του κ. Δημάρχου.
       Οι τοποθετήσεις των κ. Αντιδημάρχων και των άλλων εκπροσώπων του Δήμου, ήταν καθαρά απολογιστικές.

        Οι απαντήσεις που λάβαμε είτε από της ενημερώσεις είτε από ερωτήσεις ήταν οι παρακάτω:

          1.   Μυλωνοπούλειο.
         Ευρίσκεται στο στάδιο της αποκατάστασης του περιβάλλοντος χώρου. Υπολείπονται ο εξοπλισμός και η ένταξη στα προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. 
          2.   1ο Δημοτικό Σχολείο.
         Έχουν υποβληθεί οι ζητηθείσες συμπληρωματικές μελέτες και αναμένονται οι εγκρίσεις. Χρόνος πιθανής αποκατάστασης απροσδιόριστος.
          3.   Β΄Βιολογικός Σταθμός.
          Προσπάθεια ένταξης σε οικονομική υποστήριξη. Η σχεδίαση αποτελεί προεκλογική δέσμευση όλων των συνδυασμών.
          4.   Ιστορικό Κέντρο Κύμης.
          Κανένα σχόλιο.
          5.   Οικία Παπανικολάου.
          Θα λειτουργήσει προσεχώς (αν κατάλαβα καλά)
         6.  Απορρίμματα.
          Σε εξέλιξη οι διαγωνισμοί για  ΣΜΑ
         7.  Ύδρευση.
          Ο κ. Αναστασίου εξέφρασε την ανησυχία του για την διατήρηση της εταιρείας λόγο χρεών.
         8.  Χιλή - Βράχος.
          Κατά δήλωση του κ. Θεοδώρου, να ευχαριστούμε το Θεό αφού κατά την πρόσφατη κατολίσθηση δεν είχαμε απώλειες.
          9.  Βρεφονηπιακός Σταθμός Κύμης.
          Θα μας ενημερώσει προσεχώς ο κ. Παγώνης, Πρόεδρος του ΝΠ, ο οποίος είχε δηλώσει εγγράφως ότι θα οργανώσει ενημερωτική σύνάντηση των Οκτώβριο του 2017.  
          10.  Καθαρισμός ρεμάτων -  Φρεατίων, Νεκροταφείο, Αγροτική Οδοποιία, Δασαρχείο - Καμένο Δάσος Κάβου - Δρόμοι εντός δασικών περιοχών.
           Κανένα σχόλιο.
           11.  Αθλητικοί Χώροι - Γυμναστήριο - Γήπεδο.
           Την ενημέρωση πραγματοποίησε ο Σύμβουλος της Δ.Κ.Κύμης κ. Τριανταφυλίδης, ο οποίος μας δήλωσε ότι οι μελέτες έχουν ολοκληρωθεί και αναμένεται η έγκριση, για το Γυμναστήριο. Για το γήπεδο ποδοσφαίρου δεν συγκράτησα κάτι 
            12. Υπηρεσίες - ΔΕΗ - ΕΦΚΑ(ΙΚΑ) - Υποθηκοφυλάκιο.
             Κανένα σχόλιο.
           13. Περίφραξη Λιμανιού Κύμης.
            Με μέριμνα ΟΛΝΕ .
           14. Τεχνικό Πρόγραμμα Δ.Κ.Κύμης 2018.
           Κανένα σχόλιο.

         Στο τέλος της συνέλευσης τοποθετήθηκε ο πρώην Δήμαρχος Κύμης κ. Σιδεράκης, ένας εκ των ελαχίστων Δημάρχων που έχουν αφήσει έργο πίσω τους, σχετικά με την κίνηση για την διάσπαση του Δήμου σε δύο Δήμους. Σύντομος, σαφής και με επιχειρήματα παρουσίασε το θέμα και μάλιστα εν όψη του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ στα Ιωάννινα.

Συμπέρασμα
     Οι συνελεύσεις αυτού του τύπου είναι χρήσιμες και προβλέπονται από το πρόγραμμα "Καλλικράτη", είναι αμφίδρομες, ενημέρωση διοικούντων και διοικούμενων και θα πρέπει να γίνονται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Θα πρέπει δε να έχουν τη δυνατότητα να τοποθετούνται άπαντες οι δημότες,  άσχετα με τα αιρετά τους καθήκοντα και μάλιστα όταν υπάρχουν άτομα που είχαν τα καθήκοντα των σημερινών μελών της συμπολίτευσης.
     Τέλος πάντων η συνέλευση ήταν χρήσιμη και πρέπει να επαναλαμβάνεται. Έδωσε δε  την εντύπωση, όπως πιστεύουν πολλοί, ότι ο Δήμος έχει την δυνατότητα να εκτελέσει κάποια έργα, αλλά τα καθυστερεί προκειμένου να πλησιάσουν την ημερομηνία των εκλογών.
      Δυσμενές στοιχείο οι μή παρουσία Δημοτών, παρά την κινητοποίηση των δημοτικών αρχών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου