Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Επανάληψη Ανάρτησης για άτομα με μειωμένη μνήμη.

Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012


Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012


Οστεοφυλάκιο Εισοδίων Παναγίας Κύμης.

      Μετά από ενέργειες και εργασίες περίπου 6 μηνών, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης και βελτίωσης των συνθηκών τήρησης των οστών στο οστεοφυλάκιο των Εισοδίων της Παναγίας της Κύμης.
      Ο χώρος του οστεοφυλακίου είχε την δυνατότητα φύλαξης 200-250 κιβωτίων και υπήρχαν μέσα περί τα 500, το ένα πάνω στο άλλο γιατί δεν υπήρχαν ράφια, χωρίς να γνωρίζει κανένας που ευρίσκετο το κιβώτιο με τα οστά του δικού του ανθρώπου, αλλά και χωρίς να έχει την δυνατότητα να διαπιστώσει την ύπαρξή του και χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα καθαριότητας του χώρου.
      Εκτός όμως   ότι   οι συνθήκες τήρησης ήταν άθλιες αλλά  και ο νέος κανονισμός περί Νεκροταφείων, που ομόφωνα και παμψηφεί εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο υποχρεώνει για την τοποθέτηση των οστών στο "χωνευτήρι" το πολύ 15 χρόνια μετά την ταφή του αποθανόντος. Επί πλέον  δεν υπήρχε χώρος φύλαξης νέων κιβωτίων.
     Τον κανονισμό είχε συντάξει ο Πρόεδρος της Δ. Κ. Κύμης, είχε εγκριθεί παμψηφεί από το Συμβούλιο της Δ.Κ.Κύμης, από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου και μετά τέλος από το Δημοτικό Συμβούλιο, με την έγκρισή του οποίου ισχύει πλέον για όλο τον Δήμο Κύμης - Αλιβερίου.  Όλες τις παρουσιάσεις και εισηγήσεις στα προαναφερθέντα συμβούλια, έκανε προσωπικά ο Πρόεδρος της Δ. Κ. Κύμης.
      Ήταν αρκετοί που διαμαρτυρήθηκαν, γιατί τα οστά των δικών τους τοποθετήθηκαν στο προβλεπόμενο για τον σκοπό αυτό  "χωνευτήρι", αλλά δεν γινόταν αλλιώς. Διαμαρτύρονται ότι δεν ενημερώθηκαν, αν και η Δ. Κ. Κύμης είχε εκδώσει ανακοινώσεις από 1η Φεβρουαρίου για την έναρξη των εργασιών, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Κύμης καθώς και στα καφενεία και στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου. 
     Περισσότεροι όμως ήταν αυτοί που εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις εργασίες που επί τέλους έγιναν και στην ουσία τιμούν τους νεκρούς.

ΕΤΣΙ  ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ


ΕΤΣΙ  ΕΙΝΑΙ   ΤΩΡΑ










   Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, που προΐστατο των εργασιών, ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο   Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ.κ.Σεραφείμ, τον Δήμαρχο κ. Θωμά και τους Αντιδημάρχους κ.Παπά Βασίλειο και Μπάτσα Αρετή που ο καθένας από την θέση του στήριξαν τις εργασίες που έγιναν.

2η ανάρτηση
      Μετά την καταγγελία που υπέβαλε η σύμβουλος της αντιπολίτευσης του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης κ. Τσάλα Μαρία και η οποία αναρτήθηκε σε blogs της Εύβοιας, είμαι υποχρεωμένος να διευκρινίσω ότι η κ. Σύμβουλος είχε ενημερωθεί στις συνεδριάσεις του Συμβουλίου για όλες τις ενέργειες και την πρόοδο των εργασιών, ακόμα και στην τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου στις 6 Απριλίου  2012. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν στις 9 Απριλίου 2012.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΥΜΗΣ
         Κύμη
20 Ιουνίου  2011
   Αρ. Πρωτ.
Φ 900.1/025/16833
                                                                                                           
Ταχ. Δ/νση:
ΙΠ. ΒΑΧΛΑ  14
34003  ΚΥΜΗ
Τηλέφωνα:
22220.24000
FAX
22220.22022     
e-mail     Δήμου:
     
          Ενότητας:
Πρ.  Δημ. Κοιν.:
aggelos.margelis@gmail.com
     ΠΡΟΣ:
-Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας
  και Σκύρου
-Ιερούς Ναούς Κύμης.
-Ι. Μονή Σωτήρος Χριστού .
-Κατοίκους Κύμης.
ΚΟΙΝ:
-Αντ/ρχους Κύμης-Αλιβερίου
 κ. Μπάτσα Αρετή
 κ. Παππά Βασίλειο


                                                                                                                                  



ΘΕΜΑ: Εργασίες Συντήρησης Οστεοφυλακίου Νεκροταφείου Εισοδίων Της   Παναγίας Κύμης.

          Σας γνωρίζουμε ότι την   Τρίτη  28 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης του οστεοφυλακίου του νεκροταφείου των Εισοδίων της Παναγίας στην Κύμη.

           Η Ιερά Μητρόπολις Καρυστίας και Σκύρου παρακαλείτε για την έγκριση των εργασιών     και την  έγκριση ανάρτησης της συνημμένης ανακοίνωσης εις τους Ιερούς Ναούς και την Ιερά Μονή Σωτήρος Χριστού.


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

        Σας γνωρίζουμε ότι την   Τρίτη 28 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης του οστεοφυλακίου του νεκροταφείου των Εισοδίων της Παναγίας στην Κύμη. Οι εργασίες λόγω σημαντικών προβλημάτων καθαριότητας, ευταξίας και χώρου είναι υποχρεωτικές.

         Κατά την εκτέλεση των εργασιών θα εκκενωθεί το οστεοφυλάκιο, θα απομακρυνθούν τα κιβώτια-οστεοφυλάκια με ημερομηνία θανάτου του ταφέντος του οποίου φυλάσσονται τα οστά, μεγαλύτερη των είκοσι (20) ετών και τα οστά θα μεταφερθούν στο προς τον  σκοπό αυτό χωνευτήριο τα δε ξύλινα κιβώτια θα καούν.

        Όσοι εκ των κατοίκων της Κύμης επιθυμούν  να προσφέρουν εθελοντική εργασία ή έχουν οστά συγγενών τους που θα μεταφερθούν στο χωνευτήρι μπορούν να προσέλθουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου