Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Ορεινό Δρομολόγιο για Σουτσίνι.

     

Το Ορεινό Δρομολόγιο για Σουτσίνι, από Μισόκαμπο καταλήγει στην μία από τις δύο ακτές για λουόμενους, η άλλη είναι το Νέο Λιμανάκι. όπου ευρίσκονται εντός της ζώνης ευθύνης της Κοινότητας Κύμης.


       Το Ορεινό αυτό Δρομολόγιο για το Σουτσίνι, εκτός από τους λουόμενους εξυπηρετεί και τους διαμένοντες στα σπίτια της περιοχής που δεν είναι μόνο παραθεριστές αλλά και μόνιμοι κάτοικοι. Ο δρόμος αυτός από την διασταύρωση για Κάβο και μετά παρουσιάζει σοβαρά

προβλήματα, τα οποία άρχισαν να παρουσιάζονται μετά την φωτιά του 2016. Η καταστροφή του δάσους, η έλλειψη μέτρων προληπτικής πυροπροστασίας, αλλά και έλλειψη μέτρων αντιμετώπισης των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν, οδήγησαν στα σημερινά προβλήματα. Σήμερα είναι επικίνδυνη η διέλευση φορτηγών οχημάτων που πιθανόν να χρησιμοποιηθούν για την προετοιμασία του χώρου λουομένων αλλά και των απορριμματοφόρων οχημάτων του Δήμου.
      Η μη λήψη μέτρων για την καμένη γη,  περιλαμβάνεται στην αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής για   οποιοδήποτε έργο στην περιοχή της Κύμης.  Και να τα αποτελέσματα.Υπόψη ότι έχουν σχεδιαστεί να διατεθούν τεράστια ποσά για το αγροτικό οδικό δίκτυο, έχουν εγκριθεί από το ΔΣ , πλην όμως δεν υλοποιήθηκαν προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν εγγύτερα των εκλογών προκειμένου να επηρεάσουν τους ψηφοφόρους. Αλλά τους πρόλαβε η φύση! 

     Από το 2016 κατ΄επανάληψη θέσαμε το θέμα στις συνεδριάσεις του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, αλλά μιλούσαμε σε ώτα μη ακουόντων. Η εκμετάλλευση των καμένων πεύκων έγινε χωρίς καμία επίβλεψη από τον Δήμο  και δεν ξέρω αν οι εργολάβοι που είχαν αναλάβει το έργο είχαν κάποια υποχρέωση.Το αποτέλεσμα ήταν να εγκαταλείψουν ότι δεν τους εξυπηρετούσε και τα ¨φράξουν¨τα χαντάκια και τα γεφύρια. Η Δημοτική Αρχή ποτέ δεν μας ενημέρωσε .



  Τώρα λοιπόν ερχόμαστε στην ανάγκη να λάβουμε μέτρα. Μας υποχρέωσε η φύση. Θα πρέπει λοιπόν τα χρήματα που έχουν διατεθεί για την αγροτική οδοποιία να διατεθούν για την ασφάλεια των Δημοτών και των επισκεπτών της περιοχής. Θα μου πεις ότι ένα προεκλογικό έργο πρέπει να έχει αντίκρυσμα στις εκλογές και όχι το καλοκαίρι στα μπάνια του λαού. Να λοιπόν η ευκαιρία να δείξουν οι τοπικοί άρχοντες ότι ενδιαφέρονται για τους Δημότες που πέντε χρόνια τους έχουν ξεχάσει και όχι για την επανεκλογή τους στις εκλογές του Μαΐου. 

     Πρέπει λοιπόν κατ΄αρχάς να εξασφαλίσουν την ασφαλή κίνηση και στη συνέχεια να προγραμματίσουν, για το σύνολο του δρόμου, έργο ασφαλτόστρωσης ή τσιμεντόστρωσης  με βάση τα χρηματικά ποσά που έχουν διατεθεί. Όχι πασαλείμματα αλλά κάτι σωστό και πλήρες και βασικά έγκαιρα.
     Και να μην ξεχνάμε ότι κάτι που το εγκαταλείπεις θα στο ξεπληρώσει στον χρόνο.
      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου