Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

Περί συνεδρίων με το όνομα " Γ. Ν. Παπανικολάου "

     
Πολλή κουβέντα και σοβαροφανείς αναλύσεις γίνονται για το που θα γίνονται τα συνέδρια υπό την ονομασία του Γ. Ν. Παπανικολάου. Μάλιστα ότι και στην είσοδο του χώρου του συνεδρίου θα μοιράζουν και μπακλαβά Κύμης;  σύκα  Κύμης και αμυγδαλωτά, για να συνδέσουν το θέμα με την Κύμη. Γελοία πράγματα. Νομίζω ότι πάλι ο Δήμος ξέφυγε σε ένα θέμα για το οποίο δεν ξέρω κατά πόσον έχει το δικαίωμα να αποφασίζει και μπέρδεψε την ζαχαρι με τα σιρόπια. Και μη μου πείτε ότι δεν είναι θέμα του Δήμου, αλλά του Ινστιτούτου. 
      Πιστεύω ότι το ΔΣ του Ινστιτούτου Παπανικολάου σε συνεδρίαση θα έπρεπε να αποφασίσει για το που θα γίνεται το εκάστοτε Πανελλήνιο Συνέδριο. Είναι προφανές ότι πρόκειται περί παρεξηγήσεως! Όπως περί παρεξηγήσεως είναι ότι όλοι οι προσληφθέντες κατά καιρούς άμισθη συνεργάτες, εκτός των άλλων επιστημονικών προσόντων ήταν πολιτικά προσκείμενοι στο βαθύ ΠΑΣΟΚ, αν και το θέμα δεν είναι πολιτικό και βασικά δεν ήταν από την Κύμη.
      Δεν έχω καμία αντίρρηση για την πραγματοποίηση συνεδρίων ιατρικού περιεχομένου σε οποιαδήποτε πόλη της Ελλάδας και όχι μόνο, αλλά πιστεύω ότι το 2ο, 30, 4ο κλπ Συνέδρια του Ινστιτούτου " Γ. Ν. Παπανικολάου " πρέπει να γίνονται στην Κύμη. Ήταν ο Παπανικολάου παγκόσμια προσωπικότητα, το έργο του είναι αξεπέραστο αλλά είναι από την Κύμη και οφείλουμε να τιμάμε αυτόν τον τόπο. Με το να μην γίνονται τα συνέδρια στην Κύμη, αποξενώνεται ο Παπανικολάου από την ιδιαιτέρα του Πατρίδα. Με την ίδια ευκολία να εορτάσουμε τα Βελισσάρια προς τιμή του Ιωάννη Βελισσαρίου στην Καλαμάτα ή σε οποιαδήποτε άλλη πόλη. Τιμάται στα Ιωάννινα γιατί συμμετείχε στην απελευθέρωση της πόλης, αλλά δεν παύει κάθε χρόνο μα τιμάται και στην Κύμη.
      Ας γίνονται λοιπό συνέδρια σε οποιαδήποτε πόλη της Ελλάδας και του εξωτερικού, αλλά το ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο πρέπει να γίνεται στην Κύμη!
       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου