Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: Γνώριζαν από το Νοέμβριο για το συνέδριο στην Πάρο!!!

Από το Νοέμβριο γνώριζε ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου για την διεξαγωγή του 2ου Συνεδρίου για τον Γεώργιο Παπανικολάου στην Πάρο, ωστόσο, κανείς δεν ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιντστιτούτου, ούτε βέβαια έκανε κανείς το παραμικρό ώστε το συνέδριο να διεξαχθεί στην Κύμη. Αυτό προέκυψε σήμερα, Τετάρτη, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου.
Όπως συζητήθηκε σήμερα στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ο γιατρός κος Μαργέτης είχε στείλει επιστολή στο Δήμο από το Νοέμβριο, ενημερώνοντας ότι η Πάρος δέχτηκε ν’ αναλάβει τη διεξαγωγή του συνεδρίου και ζητούσε τουλάχιστον να το θέσει ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου υπό την αιγίδα του. Η επιστολή αυτή έμεινε κρυφή, καθώς δεν ενημερώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου για τις δικές του ενέργειες, έστω και αν το Δ.Σ συνεδρίασε τον Δεκέμβριο, οπότε θα έπρεπε να είχε τεθεί το θέμα.
Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης η Αρετή Μπάτσα – Θωμά, ζήτησε να ενημερωθεί για ποιο λόγο δεν έγινε το 2ο συνέδριο στην Κύμη, καθώς εδώ και χρόνια προσπαθούσε ο κος Μαργέτης να συμφωνήσει με το Δήμο. Μάλιστα τονίστηκε ότι ο κος Μαργέτης είπε ξεκάθαρα ότι οι λόγοι της μη διεξαγωτής του συνεδρίου στην Κύμη ήταν καθαρά οικονομικοί. Ο Αντιδήμαρχος Αλ. Θεοδώρου απάντησε ότι οι λόγοι δεν είναι οικονομικοί, ωστόσο δεν ξεκαθάρισε ποια είναι η αιτία που δεν πραγματοποιήθηκε και αναγκάστηκαν οι διοργανωτές ν’ απευθυνθούν σε άλλο Δήμο. Παράλληλα δήλωσε άγνοια για την επιστολή του Νοεμβρίου, την οποία ο ίδιος δεν γνώριζε, την γνώριζαν όμως άλλα μέλη το Δ.Σ του Ινστιτούτου.
Αφού στιγματίστηκε το γεγονός ότι για ένα τόσο σοβαρό θέμα, τόσο το Δ.Σ του Ινστιτούτου όσο και ο Αντιδήαμαρχος Κύμης είχαν άγνοια, συμφωνήθηκε τελικά να τεθεί το συνέδριο υπό την αιγίδα του Δήμου και ταυτόχρονα να γίνουν προσπάθειες ώστε το επόμενο συνέδριο να γίνει στην Κύμη.
Στην ίδια συνεδρίαση συζητήθηκαν και κάποια άλλα θέματα, όπως η διοργάνωση εκδήλωσης για τον Παπανικολάου, θέμα όμως το οποίο δεν ψηφίστηκε τελικά αφού το Ινστιτούτο, ακόμη, δεν έχει εγκεκριμμένο προϋπολογισμό. Το ίδιο ίσχυσε και με την πρόταση να αλλάξει το επιστημονικό συμβούλιο και από 31 μέλη που προβλέπονται σήμερα (δεν έχει συνεδριάσει ποτέ) να μειωθούν στα 13. Και η πρόταση αυτή δεν ψηφίστηκε αφού δεν είχε προηγηθεί τροποποίηση καταστατικού.
ΠΗΓΗ : evialend.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου