Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

ΣΜΑ και λοιπά αξιοθέατα. - 2


        Στη συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης περί "ΣΜΑ και λοιπά αξιοθέατα", ερχόμαστε  στο     θέμα που δημιούργησε τον θόρυβο και ανέδειξε στην ουσία και το βασικό πρόβλημα, που είναι η απόθεση των μη συμπιεζόμενων απορριμμάτων .
       Ο δρόμος της παραπάνω φωτογραφίας είναι στην περιοχή του ΣΜΑ Κύμης, όπου κατά δήλωση υπαλλήλου του  Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) επί τόπου. αλλά και οδηγών του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου ξεφορτώνουν τα σκουπίδια από τις περιοχές των Δ.Ε. Κύμης και Κονιστρών, που δεν μπορούν να συμπιεσθούν και να φορτωθούν στις νταλίκες που τα μεταφέρουν στην Χαλκίδα ή Θήβα. Υπάρχουν και χειρότεροι δρόμοι με απορρίμματα, σε πολύ χειρότερη κατάσταση και μέσα σε δασική περιοχή.
       Ο νεαρός που αποθανατίζεται στις φωτογραφίες είναι ένας από τους πολλούς με  φιλότιμο, που πάνε τα σκουπίδια στην παραπάνω περιοχή,  όπως και τα υπηρεσιακά οχήματα του Δήμου. Θα μπορούσε να τα αποθέσει δίπλα στους κάδους κοντά στο σπίτι του, το κάνουν άλλοι, αλλά τα φόρτωσε και τα πήγε στο χώρο που πάει και ο Δήμος. Τι υλικά ήταν; Ήταν υλικά από συσκευασίες ηλεκτρικών  συσκευών που είχε αντικαταστήσει στο σπίτι του.
        Ο Δήμος επιτρέπεται αλλά οι Δημότες δεν επιτρέπεται;
        Ξεφόρτωνε;  Ναι   στον πάρα πάνω χώρο.
        Ο υπάλληλος που τον είδε, κατέβηκε με μηχανάκι μέχρι εκεί και του είπε σε ήρεμο τόνο, ότι δεν επιτρέπεται να τα αφήσει εκεί. Ο νεαρός απάντησε ότι δεν το ήξερε.
        Φόρτωνε; Ναι για να τα πάει στη χοάνη του ΣΜΑ, όπως του υπέδειξε ο προαναφερθείς υπάλληλος. Η συζήτηση ήρεμη και χωρίς παρενέργειες.
        Ο διάλογος είναι επιβεβαιωμένος και από τους δύο και με αποδεικτικά στοιχεία.
        Αυτά για το αν φόρτωνε ή ξεφόρτωνε!

        Το πρόβλημα όμως είναι αυτό που προαναφέραμε. 
Γιατί όλα αυτά, τα μη συμπιεζόμενα απορρίμματα, είναι εκεί; 

Αύριο ή μεθαύριο τα θέματα ασφαλείας του ΣΜΑ Κύμης 
και οι ευθύνες των αρμοδίων . 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου