Τρίτη 8 Αυγούστου 2023

4η Έκθεση Τροφίμων - Κύμη - 2023 - Ενημέρωση 1η.- Έναρξη.

       


    Πραγματοποιήθηκε και εφέτος η Έκθεση Τροφίμων στη κεντρική πλατεία της Κύμης με αύξοντα αριθμό 4.

    Η Έκθεση Τροφίμων ήταν μια ιδέα το 2014 του τότε αλλά και σημερινού Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης κ. Αγγελή Μαργέλη η οποία είχε δύο φάσεις . Τον Αύγουστο την Έκθεση Τροφίμων και των Οκτώβριο Έκθεση Παραγώγων Σύκου Κύμης. Προέκυψε όμως η απώλεια των εκλογών του 2014 με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί καμία σκέψη.

    Το 2019 , όταν επανεξελέγει Πρόεδρος έθεσε το θέμα  στο Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας από τον Φεβρουάριο του 2020 και  στις 05.06 2020 τέθηκε το θέμα  και στην επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου με  ομόφωνη απόφαση με Αύξοντα Αριθμό 06/2020, το Συμβούλιο έκανε δεκτή την εισήγηση της τότε Συμβούλου των Νέων Οριζόντων, συνδυασμός του Προέδρου, κ. Κουτέλου και άρχισε η προετοιμασία της εκδήλωσης  κατά την οποία είχαμε την αμέριστη συμπαράσταση την ΔΣ κ. Μπάτσα και την ενεργό συμμετοχή της Συμβούλου κ. Γαλάνη, και   η παρουσίαση υλοποίθηκε την 18 & 19 Ιουλίου 2020. Τότε λοιπόν έγινε η πρώτη εκδήλωση στην Κεντρική Πλατεία της Κύμης, υπό τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ με εξαιρετική επιτυχία και έλαβε τον τίτλο " 1η ΈΚΘΕΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ" με την φιλοδοξία να γίνει θεσμός μια και ήταν μια αναγκαία εκδήλωση για τόνωση της πελατείας των καταστημάτων και των συμμετεχόντων παραγωγών , λαμβάνοντας δε υπόψη ότι είχε αρχίσει   το πρόβλημα της πανδημίας λόγω COVID. 

      Για να γίνει θεσμός μία εκδήλωση απαιτείται να υπάγεται κάτω από ένα φορέα και να έχει και την υποστήριξη του προϊστάμενου φορέα, όπως Δημοτική Κοινότητα Κύμης -Δήμος Κύμης  Αλιβερίου.

    Στην 1η Έκθεση συμμετείχαν και τους αναφέρουμε για ιστορικούς λόγους οι παρακάτω παραγωγοί:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου