Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023

4η Έκθεση Τροφίμων - Κύμη - 2023 - Ενημέρωση 2η.- Ολοκλήρωση.

      


    Ολοκληρώθηκε και εφέτος η Έκθεση Τροφίμων με Αύξοντα Αριθμό 4 . Το 2021 και το 2022 ήταν σε εξέλιξη η πανδημία λόγω COVID, με πολλές δυσκολίες. Βέβαια δεν ήταν υπό της καλύτερες συνθήκες, εκ των έσω αλλά και λόγω συνθηκών, αλλά έγιναν οι εκθέσεις γιατί κανένας δεν ήθελε να είναι η αιτία για να ακυρωθεί. Λίγοι κατάλαβαν την διαχείριση του θέματος και το αναφέρω τώρα που ολοκληρώνεται η θητεία με αυτή την σύνθεση του τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης. 

     Την 1η Αυγούστου του 2021 πραγματοποιήθηκε η 2η Έκθεση Τροφίμων και στις 6 Αυγούστου 2022 η 3η Έκθεση Τροφίμων. Και οι δύο εκδηλώσεις είχαν επιτυχία, τις υλοποίησε η Σύμβουλος κ. Κουτέλου συνεπικουρούμενη από την Σύμβουλο κ. Γαλάνη, η οποία πάντα ήταν η υπεύθυνη του καλλιτεχνικού μέρους των εκδηλώσεων, χωρίς πάντα να της αναγνωρίζεται η προσφορά της. Βέβαια η Σύμβουλος κ. Κουτέλου είχε στραφεί κατά του συνδυασμού που είχε εκλεγεί, με αποτέλεσμα να διαγραφή από τους Νέους Ορίζοντες και να συμμετέχει ως ανεξάρτητη Σύμβουλος. Υπόψη ότι μέχρι σήμερα δεν έχει καταθέσει δήλωση ανεξαρτητοποίησης. 

    Μάλιστα για τις εκδηλώσεις του 2022 και ενώ από το Συμβούλιο της Κοινότητας είχε εγκριθεί το πρόγραμμα δράσεων του καλοκαιριού και ενώ είχε υποβληθεί  αίτημα διαθέσεως 4.000 ευρώ   στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, ξαφνικά παρουσιάστηκε πρόταση του τότε Αντιδημάρχου κ. Θεοδώρου με λιγότερες δράσεις. Ο τότε Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών κ. Μπαράκος ενέκρινε το αίτημα του κ. Θεοδώρου, μετά από επαφές με την κ. Κουτέλου, που τελικά ξεπέρασε τις 12,000 ευρώ.  Τώρα η κ. Κουτέλου είναι υποψήφια με το κ. Μπαράκο που είναι υποψήφιος Δήμαρχος.

    Τέλος, και ενώ ο Πρόεδρος είχε υποβάλει πρόσκληση προς τους Συμβούλους να υποβάλουν προτάσεις προς το Συμβούλιο για τις δράσεις του Καλοκαιριού 2023, δύο(2) ημέρες πριν λήξη η προθεσμία που είχε προσδιορίσει ο Πρόεδρος, η κ. Κουτέλου κατέθεσε προτάσεις προς τον Αντιδήμαρχο κ. Δημά, ο οποίος τις αποδέχθηκε και οποίος τροποποίησε της ημερομηνίες που είχε αποφασίσει το Συμβούλιο για λόγους συντονισμού με άλλες εκδηλώσεις στη Δ.Ε. Κύμης. Οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας αναιρούνται από τον Δήμο ή τροποποιούνται από το Συμβούλιο της Κοινότητας. Ενημερώθηκε ο Αντιδήμαρχος, κατέθεσε στον Πρόεδρο το λογικό αίτημα της τροποποίησης της σχετικής απόφασης αλλά το Συμβούλιο δεν συνεδρίασε λόγω ελλείψεως απαρτίας. Άξιο μνημόνευσης είναι ότι αν και οι εκδηλώσεις ήταν δημιούργημα της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, υλοποιούντο στην Δ.Κ. Κύμης, πουθενά στα ενημερωτικά φυλλάδια και αναρτήσεις δεν αναφέρεται η Δημοτική Κοινότητα Κύμης.

    Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί η Ανεξάρτητη Σύμβουλος κ. Κουτέλου, συμπεριφέρθηκε κατά αυτόν τον τρόπο και δημιούργησε προβλήματα στη λειτουργία της Δ.Κ. Κύμης, τη στιγμή που δεν υπήρχε άλλος να πραγματοποιήσει τις καλοκαιρινές δράσεις, την ιδιότητα της υπευθύνου για τα καλλιτεχνικά, της την είχε αναθέσει ο Πρόεδρος. Ανεξάρτητα των παραπάνω αναφερθέντων η κ. Κουτέλου ανταποκρίθηκε στην ιδιότητα της υπευθύνου στα καλλιτεχνικά δρόμενα της Δ.Κ.Κύμης με πολύ ικανοποιητική απόδοση, και αν και τώρα θα έπρεπε ως Πρόεδρος να αναθέσω σε κάποιον αυτά τα καθήκοντα σε αυτήν θα τα ανέθετα, με την συμπαράσταση πάντα της κ. Γαλάνη.

    Για όλα τα παραπάνω υπάρχουν έγγραφα στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές.


    Τελικά η Έκθεση Τροφίμων έγινε θεσμός και θα συνεχίσει να υλοποιείται στην Κεντρική Πλατεία της Κύμης " Γ. Ν. Παπανικολάου¨'

     Προσεχώς ο ΕΠΙΛΟΓΟΣ και τα σχόλια.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου