Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023

4η Έκθεση Τροφίμων - Σχόλια και Παρατηρήσεις.

      

        Μία εκδήλωση για να γίνει θεσμός θα πρέπει να είναι κάτω από έναν φορέα με ιστορία και μέλλον. Η Κύμη είναι μια πόλη με ιστορία και εκτιμώ και με μέλλον, παρά την προσωρινή υποβάθμιση, άρα είναι ο κατάλληλος φορέας για να θέση υπό την αιγίδα του την Έκθεση Τροφίμων. Βέβαια κάποιοι δεν μπορούν να το καταλάβουν αυτό ή δεν θέλουν να το καταλάβουν και προκειμένου να ωφεληθούν ή να ωφελήσουν κάποιους διατρέχουν τον κίνδυνο να καταστρέψουν μια πετυχημένη εκδήλωση προς όφελος της Κύμης, των παραγωγών  και των καταστημάτων της περιοχής. Αδυνατούν να το καταλάβουν είτε είναι μέλη  του Συμβουλίου της Κοινότητας Κύμης είτε είναι Αντιδήμαρχοι.

       Έτσι λοιπόν και εφέτος πραγματοποιήθηκε η Έκθεση Τροφίμων με λιγότερη επιτυχία από πλευράς επισκεπτών, ανωνύμων και επισήμων, χωρίς εκπαιδευτικές ομιλίες και χωρίς την επίσημη παρουσία εκπροσώπων της δευτεροβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δλδ αντί για καλύτερα με την εμπειρία των προηγουμένων ετών πήγε χειρότερα. Ίσως φταίει η επιλογή των ημερών , ίσως η επιλογή να αρχίσει από την Παραλία της Κύμης, ημέρα που είχε και άλλη εκδήλωση, ίσως γιατί   οι αποφάσεις λαμβάνονταν από ένα άτομο και όχι από το Συμβούλιο της Δ.Κ. Κύμης, είτε όλα μαζί. Το μόνο καλό ήταν η ποιότητα των εκθεμάτων και ο αριθμός των εκθετών.

       Μ ε την λήξη της Δημοτικής Περιόδου πιστεύω ότι το ανανεωμένο Συμβούλιο που θα προέλθει από τις εκλογές του Οκτωβρίου θα λειτουργήσει βλέποντας την έκθεση των Τροφίμων ως θεσμό και όχι ως προσωπική προβολή για το καλό της Κύμης γενικά και των εκθετών.

    Τέλος να ευχαριστήσω όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθούν αυτές οι εκδηλώσεις και να υλοποιήσουν την ιδέα του Προέδρου ως εκπροσώπου του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης να γίνει θεσμός αυτή η εκδήλωση και να συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια. Ονομαστικά να ευχαριστήσω την κ. Κουτέλου και την κ. Γαλάνη που παρά τις αντίθετες απόψεις μας δούλεψαν για τον κοινό σκοπό και που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη προσπάθεια αυτή.

        Και του χρόνου πάντα καλύτερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου