Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023

Ενημέρωση Δημοτών - Η δημιουργία Διοικητηρίου Κύμης

          

       Η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του δήμου Κύμης Αλιβερίου κα Αλεξάνδρα Θαλασσινού αναλύει σχετικά με τη δημιουργία Διοικητηρίου Κύμης :

       “Το 2019 η δημοτική αρχή Μπουραντά έφερε προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο το Διοικητήριο Κύμης. Δεν το ψηφίσαμε τότε και λόγω λανθασμένων όρων δόμησης αλλά και λόγω μιας σειράς ενεργειών που έπρεπε να γίνουν πριν να μας το φέρουν προς ψήφιση. Δεν πέρασε λοιπόν. Μας το ξαναέφερε σε Δημοτικό Συμβούλιο το 2020 η δημοτική αρχή  αυτή τη φορά, το υπερψηφίσαμε και ζητήσαμε ξανά να κάνουν τις ακόλουθες ενέργειες:•Νομικό έλεγχο του κτιρίου του ελαιουργικού συνεταιρισμού Κύμης από δικηγόρο ώστε να δούμε τι συνοδεύει το κτίριο, διαδικασία γρήγορη και ολιγοδάπανη• Τεχνικό έλεγχο του κτιρίου από μηχανικό, κι αυτή η διαδικασία γρήγορη κι ολιγοδάπανη.

      Έπειτα, αφού θα έκαναν αυτές τις δυο ενέργειες, θα συζητούσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο για λήψη δανείου ώστε να αγοραστεί το εν λόγω κτίριο και να ανεγερθεί εκεί το Διοικητήριο Κύμης. Στο τέλος του Δημοτικού Συμβουλίου στις 10 Αυγούστου ρωτήσαμε το Δήμαρχο, κ. Μπουραντά αλλά και τον Αντιδ. Έργων, κ. Μπαράκο να μας απαντήσουν σε σχέση με το Διοικητήριο σε ποιο στάδιο βρισκόμαστε.

Η απάντηση του κ. Μπουραντά ήταν αυτολεξεί:

Τίποτα δεν έχουμε κάνει διότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δε μας εγκρίνει την απόφαση καθώς σε ένα Καλλικρατικό Δήμο φτιάχνεις διοικητήριο μόνο στην έδρα του Δήμου…..

Άρα 4 χρόνια τώρα η δημοτική αρχή δεν έχει κάνει τίποτα για το Διοικητήριο στην Κύμη αλλά ξέρει να σκορπά ψέματα ότι εξαιτίας μας που την πρώτη φορά δεν το ψηφίσαμε ως “Δήμος για Όλους” δεν προχώρησε….Διαδίδουν ότι δεν αγαπάμε εμείς την Κύμη και κοροϊδεύουν τον κόσμο…..Εμείς την αγαπάμε και το δείχνουμε έμπρακτα με την παρουσία, τη δράση και τη στήριξή μας σε ό, τι καλό πάει να γίνει…Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε….

Η δημοτική αρχή αγαπά την Κύμη;
(Κλειστή οικία Παπανικολάου, διακοπές νερού χωρίς προηγούμενο, οι κάδοι απορριμμάτων αγκομαχάνε, οι δρόμοι χάλια, οι χώροι άθλησης κατεστραμμένοι, το καμένο σχολείο από το 2014 δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί, κτλ…Ο κατάλογος είναι δυστυχώς πολύ μακρύς….)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου