Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Βρεφονηπιακοί Σταθμοί!

     Εάν πω ότι πριν από πολύ καιρό είχα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου θα μου πουν ότι όταν είσαι έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρεις. Εδώ όμως υπάρχει η προϊστορία που με δικαιώνει!
      Στο Νομικό Πρόσωπο  είχαμε διακρίνει την ατολμία και την ανικανότητα άσκησης διοίκησης και είχαμε καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα. Σαν αποτέλεσμα είναι τα παρακάτω που αναφέρουν οι αρμόδιοι υπάλληλοι, οι οποίοι συμπτωματικά στη Κύμη, ήταν και πολέμαρχοι εναντίων του Δ. Θωμά στις τελευταίες Δημοτικές εκλογές:
«Οι νηπιαγωγοί καταθέτουν πλήρη αδυναμία για την σίτιση των νηπίων, γιατί στις αποθήκες τους δεν υπάρχει ούτε ένα κουτί γάλα!!!
Δεν υπάρχουν καθαριστικά στους παιδικούς σταθμούς, ώστε να εφαρμοστούν οι στοιχειώδης κανόνες υγιεινής. 
Οι απλήρωτοι προμηθευτές δεν δίνουν τίποτα στους παιδικούς σταθμούς, ενώ πηγαίνουν στις εκπαιδευτικές μονάδες και κάνουν συχνά φασαρία ζητώντας τα χρήματά τους. 
Οι γονείς είναι έτοιμοι ν' απευθυνθούν στο ΕΣΠΑ, κάτι το οποίο θα δημιουργήσει πρόβλημα και με τις επιχορηγήσεις. 
Οι υπάλληλοι καρδιοχτυπούν κάθε μήνα, καθώς δεν γνωρίζουν εάν θα πληρωθούν και αυτό επαναλαμβάνεται συνεχώς τους τελευταίους μήνες. 
Οι νηπιαγωγοί ζητούν την άμεση και υπεύθυνη παρέμβαση των αρμοδίων για την επίλυση του προβλήματος». 
     Ας βρούνε οι αρμόδιοι λύσεις, τα προβλήματα πάντα υπήρχαν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν και ας μη περιμένουν τις καλοκαιρινές διακοπές λειτουργίας των σταθμών, που είπε κάποιος . Δεν είναι αυτή λύση. Μπορούν; Αμφιβάλω, γιατί δεν έχουν τα προσόντα, αλλά και γιατί δεν τους ενδιαφέρει κατά βάθος!

18 σχόλια:

  1. Να δείτε που στο τέλος θα μας πουν κάποιοι ότι, τα έ.....ν για να έχουν τα παιδιά γάλα!!! Εκεί το πάνε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Κώστα
    κατ' αρχήν αυτοί που διαμαρτύρονται εγγράφως και επωνύμως είναι υπάλληλοι του Δήμου που οικογενειακά πολέμησαν τον Θωμά. Τώρα όμως που ανησυχούν για τη δουλειά τους και για το ψωμί τους βλέπουν την αλήθεια. Επί Θωμά δεν είχαν άγχος για το αύριο και έκαναν τη δουλεία τους κανονικά. Τώρα η Δημοτική Αρχή με τα όργανά της έχει μεταφέρει τις ευθύνες στους υπαλλήλους και δεν δίνει λύσεις στα προβλήματα που πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν.
    Εφόσον λοιπόν οι σημερινοί είναι έντιμοι, με οποιαδήποτε ερμηνεία του όρου, γιατί δεν ικανοποιούν τα αιτήματα και τις υποχρεώσεις τους;Γιατί απλά είναι ανίκανοι και δυστυχώς έχουμε ακόμα χρόνο μέχρι τις επόμενες εκλογές.
    Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπορείς Άγγελε να βγάλεις το αίτημα των υπαλλήλων που διαμαρτύρονται στη δημοσιότητα να το δούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κώστα
    το να βγάζεις έγγραφα του δήμου στη δημοσιότητα είναι δική σου αρμοδιότητα, εγώ δεν έχω αυτή την δυνατότητα. Μπορείς να πάρεις τα πρακτικά του Δήμου και να βρείς την καταγγελία-επιστολή που κατέθεσαν οι εκπρόσωποι την βρεφονηπιακών σταθμών από εκεί.
    Ανεξάρτητα όμως της καταγγελίας τα προβλήματα είναι γνωστά στην περιοχή, καθώς και η ανικανότητα των διαφόρων μετακλητών προέδρων. Είδη εκκρεμούν αποφάσεις δικαστηρίων που υποχρεώνουν τον Δήμο να καταβάλει τα χρωστούμενα για διάφορα θέματα, αλλά η απεργία των δικηγόρων μέχρι στιγμής τους σώζει. Όταν θα λήξει η απεργία θα αρχίσει ο κατήφορος. Το ερώτημα είναι ότι αφού όλοι και ο Δήμαρχος, βλέπουν την αδυναμία των αρμοδίων, γιατί δεν τους αντικαθιστούν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτές οι αποφάσεις δικαστηρίων αφορούν τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν κάνει οι επαγγελματίες οι οποίοι είχαν δουλέψει στο Δήμο και τους είχε αφήσει απλήρωτους ο Θωμάς. Μόνο με απόφαση δικαστηρίου θα μπορέσει να τα πληρώσει ο Δήμος. Επίσης προβλήματα πάντα υπήρχαν και υπάρχουν. Η ανικανότητα είναι λέξη που τη συνηθίζει να την λέει η εκάστοτε αντιπολίτευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ανικανότητα είναι γνώρισμα αυτών που διοικούν και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντά τους. Δεν είναι μόνο οι αμοιβές του προσωπικού, αλλά και πολλά άλλα.
    Και αν δεν πλήρωνε ο μικρός από την τσέπη του θα ήταν πολλά ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ειλικρινά, χαίρομαι Άγγελε που αναγνωρίζεις την προσφορά του Αλέξανδρου Θεοδώρου, ο οποίος απέδειξε ότι δεν είναι μικρός αλλά μεγάλος και σπουδαίος για την Κύμη. Τέτοιους ανθρώπους θέλουμε στην Κύμη να μας διοικούν και όχι η παρέα των συγγενών με τους κουμπάρους. Πιστεύω ότι, εσύ δεν έχεις καμιά δουλειά με αυτούς. ΑΔΙΚΕΙΣΑΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε αγορι μου, μην γλυφεις τοσο ξεδιαντροπα, ρεζιλι γινεσαι δεν το καταλαβαινεις;

      Διαγραφή
    2. Δεν έχω κανένα λόγο να γλείψω, αλλά ούτε και κανένα προσωπικό όφελος από τον Αλέξανδρο. Απλά τον εκτιμώ γιατί ήρθε στο Δήμο να δώσει και οχι για να αρπάξει.

      Διαγραφή
  8. Άγγελε,γνωρίζεις το χρέος που άφησε ο Θωμάς στους βρεφονηπιακούς σταθμούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κώστα
    Θα σου απαντήσω σε όλα.
    Όταν αποκαλώ τον Αλέξανδρο "μικρό", είναι λόγο ηλικίας και μόνο. Εάν είναι ως πολιτικός "μεγάλος" ή "μικρός" θα τον κρίνουν οι Δημότες και η Ιστορία μετά την λήξη της θητείας του.
    Θα πρέπει όμως να διακρίνουμε τις δύο ιδιότητες του Αλέξανδρου, ως προέδρου του Γυμναστικού, που είναι στην ουσία ιδιοκτησία της οικογένειάς του και που προσφέρει πολλά στην Κύμη και ως μέλος μιας Δημοτικής Αρχής που εδώ και δύο χρόνια δεν έχει κάνει τίποτε στην Κύμη,εκτός από μελέτες και προσπάθειες να διατηρήσει τα θεσμοθετημένα από των Θωμά, καρναβάλια , αναβάσεις κλπ προκειμένου να μην κατηγορηθούν για πιθανή κατάργησή τους. Εδώ χρειάζεται κάποια σοβαρότητα.
    Από προσωπική εμπειρία γνωρίζω ότι και ο Αλέξανδρος και η οικογένειά του, πολλές φορές έβαλαν το χέρι στην τσέπη που λέει ο λαός και πλήρωσαν έργα και σε χρήμα και σε είδος για να γίνει κάτι που ο Δήμος δεν μπορούσε να κάνει. Είναι όμως σωστό αυτό; Θα πρέπει ο Δήμος να μάθει να ψαρεύει και όχι να δέχεται έτοιμα ψάρια. Μέχρι πότε; Όσο είναι ο Αλέξανδρος στο Δήμο; Και μετά τι;
    Τι χρέη άφησε ο Θωμάς στους βρεφονηπιακούς σταθμούς; Στην Κύμη δεν χρωστούσε στους ιδιοκτήτες του χώρου και στο προσωπικό, τα δε χρέη στους προμηθευτές ήταν τόσα ώστε να μην ανησυχούν. Τώρα χρωστούν σε όλους ακόμα και σε αυτούς που περνούν απέξω.
    Τέλος ξέρω ότι εσύ δεν έχεις λόγο να γλείφεις, ούτε θέση στο ψηφοδέλτιο διεκδικείς, τουλάχιστον μέχρι τώρα, ούτε παιδιά που να εργάζονται σε επιχειρήσεις του ομίλου της οικογένειας Θεοδώρου έχεις, αλλά παίρνεις πρωτοβουλίες από μόνος σου ή έστω καλύπτοντας κάποιους που δεν θέλουν να βγούν στον "ήλιο".
    Αυτά σε πρώτη φάση, αλλά θα επανέλθω γιατί έχω μαζέψει πολύ πράγμα από τα παράπονα των συμπατριωτών μου, τα οποία ωριμάζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ειναι πολυ σημαντικό να τονίσουμε ότι ο Αλέξανδρος Θεοδώρου ξεκίνησε το έργο του στο Δήμο με το ταμείο να είναι μείον. Ο κόσμος το γνωρίζει αυτό, αλλά δεν γνωρίζει γιατί ειναι μείον.Πιστεύω μόνο με τα τιμολόγια θα μάθει γιατί είναι μείον. Βέβαια, κάποιοι επαγγελματίες θα στεναχωρηθούν που θα δημοσιευτεί το όνομά τους, αλλά δεν γίνεται διαφορετικά. Επίσης, να τονίσουμε ακόμα μια φορά ότι, τα έργα προϋποθέτουν γερή οικονομική βάση και όχι χρέος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μη μου πεις το γνωστό παραμύθι ότι ο Θωμάς παρέλαβε 8 εκατομμύρια χρέος και παρέδωσε 3; Αυτό είναι για τους αφελείς δημότες. Τα 8 δεν αποδεικνύονται απο ΠΟΥΘΕΝΑ!!!Δεν είναι καταγεγραμμένα ΠΟΥΘΕΝΑ!!! Το θέμα έχει πολύ ζουμί και τρέχει στους δρόμους και στα καφενεία.

      Διαγραφή
  11. Αδιάβαστος είσαι αλλά δεν πειράζει. Τα χρέη των Δήμων που συνενώθηκαν με το πρόγραμμα Καλλικράτης είναι γνωστά και έχουν επίσημα καταχωρηθεί αυτό που δεν έχει ακόμα περάσει από δικαστική απόφαση είναι η "νομιμότητα" των χρεών. Όπως πχ ότι ο Δήμος Αυλώνος είχε μηδέν (0) χρέη.
    Ο Δήμος όμως και εφέτος πήρε τα ίδια χρήματα που πήρε και πέρυσι, αλλά και πρόπερσι. Τι έγιναν; Είναι γνωστό ότι το κράτος συνολικά μείωσε τα διατιθέμενα στους Δήμους κατά 80%, λέγοντας ότι θα μεταφέρει έσοδα από άλλους πόρους, όπως ο ΕΝΦΙΑ που ποτέ δεν έκανε και για αυτό δημιουργήθηκαν τα χρέη και γι'αυτό η σημερινοί δεν μπορούν να πληρώσουν. Αυτή είναι η αλήθεια και τα άλλα είναι λόγια του αέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιλάς με τόσο σιγουριά Άγγελε αλλά εγώ πείθομαι ΜΟΝΟ με επίσημα έγγραφα. Μπορείς να μας δείξεις ένα επίσημο έγγραφο που να φαίνεται ότι έχουν καταχωρηθεί τα χρέη;;; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!

      Διαγραφή
    2. Τότε γιατί ο Δήμος πληρώνει κατασχέσεις της εποχής Καράπα;

      Διαγραφή
    3. Θέλω να δω έγγραφα, ποσά , ημερομηνίες και πρωτόκολλα παραλαβής-παράδοσης χρέους. Όχι αόριστα.

      Διαγραφή
  12. Κάτι μου λέει ότι θα ανατραπούν όλα απο τους ελέγχους. Επιφυλάσσομαινα πω περισσότερα και το παραπάνω ανώνυμο σχόλιο έχει αρωμα γυναικας η οποία χρόνια τώρα προσπαθεί να γλύψειτον Αλέξανδρο και δεν τα καταφέρνει χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή