Την ανάγκη άμεσης βελτίωσης του οδικού δικτύου της Εύβοιας για να μπορέσει να αναπτυχθεί ισότιμα, όπως η υπόλοιπη Ελλάδα, τόνισε ο Σίμος Κεδίκογλου κατά τη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, στον οποίο έθεσε το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης έργων οδικών υποδομών με πρώτο και κύριο το ζήτημα της παράκαμψης Χαλκίδας, διαπιστώνοντας, ότι τα χρόνια κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν έγινε τίποτα απολύτως όσον αφορά στην προώθηση του έργου, αλλά όλα έμειναν μετέωρα.
Πιο συγκεκριμένα, ο Σίμος Κεδίκογλου επεσήμανε, τις πολλαπλές αδικίες που έχει υποστεί η Εύβοια, υπενθυμίζοντας ότι η κυβέρνηση Σημίτη δεν είχε εντάξει ούτε ένα χλμ δρόμου της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών με συνέπεια να μην είναι δυνατή η χρηματοδότηση των οδικών έργων από κοινοτικούς πόρους. Την αδικία αυτή κατάφεραν, με την κυβέρνηση Σαμαρά το 2013, να άρουν, πετυχαίνοντας την ένταξη της Εύβοιας στον οδικό χάρτη της Ευρώπης και ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τη δημοπράτηση του πρώτου μεγάλου έργου μετά από τριάντα χρόνια και την Υψηλή Γέφυρα, της παράκαμψης Χαλκίδας, που είχε ανακοινωθεί για την Άνοιξη του 2015. Δυστυχώς, όμως, ενέσκηψε η κυβέρνηση Τσίπρα που απένταξε το έργο από το ΕΣΠΑ, που ήταν και η δεύτερη μεγάλη αδικία.
Ο Σίμος Κεδίκογλου παρακολουθώντας την εξέλιξη του έργου και διαπιστώνοντας την κοροϊδία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους πολίτες της Εύβοιας κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την υλοποίησή του και άσκησε πιέσεις, καταθέτοντας αλλεπάλληλες ερωτήσεις στη Βουλή, ζητώντας την τήρηση των χρονικών δεσμεύσεων που αφορούσαν στη δημοπράτηση του έργου. Μάλιστα, είχε αναγκάσει τον τότε υπουργό κ. Σπίρτζη να ομολογήσει ότι επρόκειτο για τη μεγαλύτερη αδικία εις βάρος της Εύβοιας και ότι το έργο της παράκαμψης Χαλκίδας ήταν μεγαλύτερης ωριμότητας από αυτό του οδικού άξονα Πάτρα-Πύργος, έργο που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δώσει στον εκλεκτό τους κ. Καλογρίτσα.
Ο Σίμος Κεδίκογλου επιδιώκοντας την ταχύτερη δυνατόν υλοποίηση του έργου ζήτησε από τον υπουργό Υποδομών κ. Καραμανλή να εξεταστούν οι τρόποι επίσπευσης των απαιτούμενων διαδικασιών και συμφωνήθηκε μετά τις 15 Αυγούστου να προγραμματιστεί σύσκεψη με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων.
Παράλληλα, ζήτησε να τεθεί ως προτεραιότητα και ο δρόμος Χαλκίδα-Κύμη που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την αξιοποίηση του Λιμένα Κύμης, για να γίνει η Κύμη η πύλη της Εύβοιας και της Κεντρικής Ελλάδας στο Βόρειο Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα και ταυτόχρονα μία «πύλη» ζωής και ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου