Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Γ.Ν. Παπανικολάου - Επετειακές Εκδηλώσεις.

   
 Η 19 Φεβρουαρίου είναι η ημέρα όπου ο ιατρός Γεώργιος Ν. Παπανικολάου έφυγε από τον κόσμο αυτόν και άφησε πίσω του ένα έργο αξεπέραστο. Το τεστ ΠΑΠ που έσωσε, σώζει και θα σώζει εκατομμύρια γυναίκες.
      Η Κοινότητα Κύμης οργάνωσε το πρωί της ημέρας τρισάγιο στην κεντρική πλατεία της Κύμης, το οποίο τελέσθηκε χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου κ. Σεραφείμ και τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βουρδάνος, ο Αντιδήμαρχος ΔΕ Κύμης κ. Θεοδώρου, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Θωμάς
Η εικόνα ίσως περιέχει: 20 άτομα, περιλαμβάνονται οι Γιώργος Ζέρβας και Αγγελής Μαργέλης, εσωτερικός χώροςΔημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος και Σύμβουλοι της Κοινότητας Κύμης, η Πρόεδρος του Συλλόγου των εν Αττική Κυμαίων, ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Β. Ε. Κύμης και Περιχώρων, τοπικές αρχές,
Λύκειο, Γυμνάσιο και Δημοτικά Σχολεία και πλήθος Δημοτών.
      Το βράδυ της ημέρας, στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Κύμης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση από το Ινστιτούτο Παπανικολάου και την οργάνωση του εντεταλμένου Συμβούλου κ. Καρτελιά, με εξαιρετική επιτυχία.
Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, εσωτερικός χώρος    Βασικός ομιλητής ο πρώην πρύτανης και καθηγητής του ΕΚΠΑ κ. Θεοδόσης Πελεγρίνη και κόσμησαν την εκδήλωση η κ. Ντόρα Μπακοπούλου. πιάνο, η κ. Θεοδώρα Μπάκα, τραγούδι και η νεαρά Ελένη Καρτελιά, βιολί.
Παρευρέθηκαν και απόλαυσαν την εκδήλωση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου και Δήμαρχος κ. Μπουραντάς, ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Παπανικολάου κ. Ε. Πατσούρης, καθηγητής Ιατρικής και ο Πρόεδρος του ΔΣ, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Σύμβουλοι Κοινοτήτων, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος Δημοτών.
Ήταν μία εξαιρετική εκδήλωση.
Εκτός των άλλων συγκράτησα την δήλωση του Προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου κ. Πατσούρη, ότι το Πανελλήνιο  Συνέδριο του Ινστιτούτου θα πραγματοποιείται κάθε δύο (2) χρόνια στην Κύμη. 
ΣΧΟΛΙΟ:
    Τέτοιες εκδηλώσεις αυτού του επιπέδου, που πριν μερικά χρόνια ήταν συχνές στην Κύμη, είναι απαραίτητες και λείπουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου