Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

Περί Αδέσποτων γενικά

     Για την σωστή ενημέρωση του σωστού Δημότη!



        Για τα αδέσποτα γενικά, που κυκλοφορούν, κατά καιρούς έχουμε κάνει ενέργειες προς τον Δήμο  Κύμης - Αλιβερίου, δυστυχώς με πενιχρά αποτελέσματα, απλά δίνουν το δικαίωμα σε επισκέπτες της Κύμης να σχολιάζουν το θέμα. Των θέμα των αδέσποτων σκυλιών δεν είναι "φρούτο" της   περιοχής μας, αλλά σχεδόν όλης της Ελλάδας και έχω προσωπική εμπειρία του θέματος.

    Αλλά ας πάρουμε από την αρχή το θέμα. Μεγάλο ποσοστό ευθύνης φέρουν "οι φιλόζωοι", οι οποίοι αφού πάρουν ένα κουτάβι για να παίζουν τα παιδιά τους, μόλις γίνει σκύλαρος τον αμολούν στους δρόμους. Μετά ευθύνονται ¨οι φιλόζωοι" που έχουν τα σκυλιά τους ελεύθερα και συνήθως ατάιστα και βασικά χωρίς την εφαρμογή των ιατρικών προϋποθέσεων, εμβόλια, στειρώσεις κλπ. Τέλος ευθύνη φέρουν οι Δήμοι που δεν συγκεντρώνουν τα αδέσποτα σε κοινούς χώρους, σε καταφύγια. Τα μέτρα που έχουν λάβει μέχρι τώρα είναι τα ελάχιστα που θα μπορούσαν να πάρουν και συνήθως ατυχή, όπως οι "ταΐστρες". 

    Και έρχεται τώρα το κράτος και μέσω του προγράμματος Φιλόδημος II, δίνει τις δυνατότητες στους Δήμους να αντιμετωπίσουν το θέμα. Εντάχθηκε λοιπόν στο πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ του υπουργείου Εσωτερικών ,η κατασκευή νέου καταφυγίου του δήμου Κύμης Αλιβερίου, αδέσποτων ζώων συντροφιάς συνολικού προϋπολογισμού 372 χιλιάδων ευρώ.

     Το έργο του νέου καταφυγίου περιλαμβάνει δυο ενότητες:
ΥΠΟΕΡΓΟ 1: «Κατασκευή νέου καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου» προϋπολογισμού 334.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου
ΥΠΟΕΡΓΟ 2: «Προμήθεια εξοπλισμού καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς » προϋπολογισμού 38.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου.
Με την κατασκευή του νέου καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο Αλιβέρι, διασφαλίζεται η προστασία τους και η δημόσια υγεία ενώ δημιουργούνται καλύτερες συνθήκες φιλοξενίας για τα ζώα συντροφιάς.

    Ελπίζουμε το έργο να γίνει σύντομα και τα λεφτά των φορολογουμένων Ελλήνων, να μην πάνε χαμένα. 

       
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου