Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

Συνεδρίασε το Συμβούλιο της Κοινότητας Κύμης.

     


 Εχθές πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά με τηλεδιάσκεψη η συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Κύμης, με ικανοποιητική επιτυχία και με πολλά περιθώρια βελτίωσης. Είχαν πολλοί ζητήσει τον κωδικό προκειμένου να μπορούν να συμμετέχουν ή μόνο να παρακολουθήσουν και θα προσπαθήσουμε να το περάσουμε μέσω κάποιας πλατφόρμας ώστε να είναι ελεύθερη η συμμετοχή, δλδ να μην απαιτείτε κωδικός.

      Προ της έναρξης της συνεδρίασης ο Πρόεδρος κ. Μαργέλης επεσήμανε την πραγματοποίηση της συνεδρίασης ηλεκτρονικά και την βοήθεια του Δήμου στην δημιουργία της πλατφόρμας επικοινωνίας. Η Κύμη πάλι πρωτοστάτησε   στην σύγχρονο εποχή και πέτυχε την επαφή των εκπροσώπων της έστω και εξ αποστάσεως, αλλά με την δυνατότητα της άμεσης ανταλλαγής απόψεων.


     Προ των θεμάτων της ημερησίας διάταξης ο Πρόεδρος αναφέρθηκε σε θέματα που έχουν σχέση με αναρτήσεις σε πλατφόρμες ενημέρωσης και επικοινωνίας και επεσήμανε ότι ο κάθε Σύμβουλος έχει την δυνατότητα να αναρτά ότι επιθυμεί και να εκπροσωπεί τον εαυτό του. Την Κοινότητα Κύμης με βάση τους νόμους εκπροσωπεί το Συμβούλιο με τις αποφάσεις του και ο Πρόεδρος.

      Στις  11/12/2020, λοιπόν, ημέρα Παρασκευή  και ώρα 21.00,  συνεδρίασε το Συμβούλιο  για  τα παρακάτω     θέματα   της  ημερήσιας  διάταξης:

1.             Εξέταση αίτησης παραχώρησης χρήσης οικογενειακού τάφου στο Νεκροταφείο Εισοδίων της Παναγίας στην Κύμη,.

Εισηγητής ο Πρόεδρος προτείνοντας την παραχώρηση, μια και έχει ήδη παραχωρηθεί τάφος τριετούς ταφής. Το Συμβούλιο κατά πλειοψηφία δεν ενέκρινε την πρόταση και παρέπεμψε την επανεξέταση του θέματος εν ευθέτω χρόνο.

2.             Πρόταση εύρεση χώρου ανάπτυξης Δημοτικής Βιβλιοθήκης .

 Εισηγητής η Σύμβουλος κ. Κουτέλου. Η πρόταση έγινε ομόφωνα δεκτή και θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσης. 1η Φάση η συγκέντρωση των βιβλίων και άλλων εγγράφων προς συντήρηση, διαχωρισμό και καταγραφή σε κατάλληλο και ασφαλή χώρο που διαθέτει Δημότης της Κύμης και μέχρι να διατεθεί μόνιμος χώρος και 2η Φάση η δημιουργία της βιβλιοθήκης σε χώρο που θα έχει ανακατασκευασθεί από αυτούς που υπάρχουν στην Κύμη, του δημοσίου και που η Κοινότητα Κύμης προσπαθεί να της δοθεί η διαχείρηση.

3.           Πρόταση περί της συγκέντρωσης των αδέσποτων ζώων από την Πόλη της Κύμης και της Παραλίας.

 Εισηγητής η Σύμβουλος κ. Γαλάνη. Έγινε ομόφωνα δεκτή η πρόταση και θα τηρείται επαφή με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, μια και πλέον μπαίνουμε σε νέα κατάσταση μετά την οικονομική ενίσχυση του Δήμου με 370.000ευρώ για την αντιμετώπιση προβλημάτων με τα αδέσποτα.

4.          Πρόταση περί επέκτασης του Δημοτικού φωτισμού από το τέλος του αστικού χώρου της Κύμης και μέχρι το Χωνευτικό.

     Εισηγητής ο Σύμβουλος κ. Νυδριώτης. Έγινε ομόφωνα δεκτή η πρόταση και θα πραγματοποιηθούν ενέργειες με προτάσεις προς τον Δήμο, προκειμένου να απευθυνθεί προς την Περιφέρεια μια και ο δρόμος Κύμη - Χωνευτικό από την δεκαετία του 1950 είναι χαρακτηρισμένος ως επαρχιακός

5.         Ενημέρωση Συμβουλίου από Πρόεδρο για διοικητικές πράξεις από την προηγούμενη συνεδρίαση και τον κ. Αντιδήμαρχο σχετικά με την έναρξη των εργασιών στο 1ο ΔΣ, με την αρχή του 2021, για την ένταξη σε πρόγραμμα για την κατασκευή του βρεφονηπιακού σταθμού πίσω από την Μητροπολιτική Κατοικία, της βελτιώσεις του δρόμου Κύμης - Ενορίας και τις ασφαλτοστρώσεις εντός της πόλεως Κύμης.

Τέλος συμμετείχαν, εκτός των Μελών και του Αντιδημάρχου, η κ. Θαλασσινού, αρχηγός της ελάσσονος Αντιπολίτευσης και ο ΔΣ κ. Γλυκός. Παρακολουθούσαν δε την συνεδρίαση και άλλα άτομα τα οποία είχαν λάβει κατόπιν αιτήσεως τον κωδικό, ανώνυμα και με κλειστή την εικόνα τους.

Το Συμβούλιο της Κοινότητας Κύμης εύχεται σε όλους Χρόνια Πολλά με Υγεία, Καλά Χριστούγεννα και μια καλύτερη Χρονιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου