Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

Απολογισμός Δράσεων Καλοκαίρι 2021 στην Κύμη.

          

         Με την εκδήλωση της εξαιρετικής Ρίτας Αντωνοπούλου, ολοκληρώθηκαν οι προβλεπόμενες εκδηλώσεις   της Κοινότητας Κύμης με τίτλο Κύμη Καλοκαίρι 2021, που οργανώθηκαν από το Συμβούλιο της Κοινότητας Κύμης, κάνοντας αρχή από τον Ιανουάριο του 2021 και που καλύπτουν τα 2/3 του χρόνου. Το υπόλοιπο 1/3 θα   επεξεργαστούμε τις ιδέες που έχουμε και ανάλογα με τις συνθήκες θα προχωρήσουμε. Μαζί με τις εκδηλώσεις του Μ.Ε. Σ Κύμης, του Τοπικού Τμήματος Ευβοϊκών Σπουδών των Πολιτιστικών Δεσμών, και της χορωδίας της Παραλίας.  που για πρώτη φορά με ενέργειες της Κοινότητας Κύμης συντονίστηκαν, επέτυχαν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

           Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η Κοινότητα Κύμης, είναι η μόνη Κοινότητα που πραγματοποίησε τόσες εκδηλώσεις και αυτής της ποιότητας καθώς και με τόση συμμετοχή.  Οι εκδηλώσεις που υλοποιήθηκαν ήταν οι παρακάτω:

            1. Ημέρα τιμής και Μνήμης του ήρωα των Ηρώων Ταγματάρχη Ιωάννη Βελισσαρίου.  

            2. Ημέρα  τιμής και Μνήμης των Αδελφών Χαρτσά.

            3. Ημέρα τιμής και Μνήμης της εισόδου της Κύμης στην Επανάσταση του 1821. Στα πλαίσια του εορτασμού 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

            4. Βράβευση   μαθητών για την συμμετοχή τους σε διαγωνισμό για την Επανάσταση του 1821, που είχε ξεκινήσει από την 25 Μαρτίου 2021.  Στα πλαίσια του εορτασμού 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. 

            5. Μουσική εκδήλωση στο λόφο του Προφήτη Ηλία. 

       6. Ομιλία στην αυλή του Δημοτικού Καταστήματος στην Κύμη. Στα πλαίσια του εορτασμού 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

            7. 2η έκθεση τοπικών τροφίμων

            8. Συναυλία στο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου.

            Οι εκδηλώσεις αυτές στο σύνολό του υποστηρίχθηκαν οικονομικά από τον Δήμο Κύμης - Αλιβερίου και η έκθεση τροφίμων από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, μετά από συγκεκριμένες ενέργειες του Συμβουλίου της Κοινότητας Κύμης. Βέβαια λόγο διαφορετικών απόψεων μεταξύ των μελών του Συμβουλίου και χωρίς την έγκρισή του έγιναν διάφορα πράγματα, το οποία δεν είναι του παρόντος και θα εξετασθούν στις συνεδριάσεις του Συμβουλίου. Επίσης κάποιοι προσπάθησαν να επωφεληθούν  προσωπικά και να βελτιώσουν το προφίλ τους, που τελικά ήταν εις βάρος τους.

      Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι οι εκδηλώσεις Κύμη Καλοκαίρι 2021 είχαν θετικό πρόσημο. 

      Ε, εντάξει υπάρχουν και οι αστοχίες, αλλά και αυτές στο πρόγραμμα είναι στην Ελληνική πραγματικότητα. Διευκρινίζω στην Ελληνική πραγματικότητα!

            Λοιπά σχόλια εν καιρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου