Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

Συνεδρίασε εκ περιφοράς του Συμβουλίου της Κοινότητας Κύμης.

 


       Πραγματοποιήθηκε εκ περιφοράς η προγραμματισμένη συνεδρίαση   του Συμβουλίου της Κοινότητας Κύμης για σήμερα 12.09.2021,    η οποία    δεν είχε πραγματοποιηθεί λόγο ελλείψεως απαρτίας, δύο (2) φορές, με βάση την εγκύκλιο 88/59486/21.08.2019 και βάση του άρθρου 96 του ν.3463,όπου ρυθμίζει την περίπτωση έλλειψης απαρτίας μετά από δύο συνεχείς συνεδριάσεις. Αναγκαία παρουσία του ενός τρίτου τουλάχιστον του συνολικού αριθμού των μελών. Συμμετείχαν   ο Πρόεδρος κ. Μαργέλης και οι  Σύμβουλοι κ. Νιδριώτης, κ. Λάμπρου και η κ. Βαμβακούλα, δλδ τέσσερις (4), έναντι του αναγκαίου αριθμού τριών(3).

          Η ημερησία διάταξη περιλαμβάνει τα παρακάτω θέματα :

1.            Υπηρεσία Καθαριότητας: Εισήγηση από Πρόεδρο Κοινότητας για :

α. Υποβολή Ψηφίσματος για την μη έγκαιρη περισυλλογή απορριμμάτων. Εγκρίθηκε ομόφωνα από τους παρόντες.

β. Υποβολή προγράμματος και δρομολογίων για περισυλλογή απορριμμάτων και υπολειμμάτων ανακύκλωσης.  Εγκρίθηκε ομόφωνα από τους παρόντες.

γ.  Πρόταση για θέσεις κάδων. Εγκρίθηκε ομόφωνα από τους παρόντες και θα υποβληθεί στην υπηρεσία καθαριότητας για ενημέρωση και συντονισμό.  

δ.  Πρόταση  για πρόσληψη μονίμου προσωπικού καθαριότητας. Εγκρίθηκε ομόφωνα από τους παρόντες και θα υποβληθεί σχετικό αίτημα.

2.            Υπηρεσίες ΔΕΥΑΚΑ.

Εισήγηση από Πρόεδρο Κοινότητας για προβλήματα ύδρευσης και αποχέτευσης:

α. Υποβολή Ψηφισμάτων Εγκρίθηκε ομόφωνα από τους παρόντες.

β.   Υποβολή Προτάσεων   για αντιμετώπιση των προβλημάτων Εγκρίθηκε ομόφωνα από τους παρόντες και θα υποβληθεί σχετική πρόταση.

3.            Αγροτική Οδοποιία και Καθαρισμός ρεμάτων.

Εισήγηση από Πρόεδρο Κοινότητας για προβλήματα δικτύου αγροτικής οδοποιίας και καθορισμός ρεμάτων που πρέπει να καθαρισθούν. Εγκρίθηκε ομόφωνα από τους παρόντες η πρόταση για υποβολή σχεδίου εργασιών προς Δήμο Κύμης - Αλιβερίου για αγροτική οδοποιία και προς Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για ρέματα.

4.            Οικογενειακοί Τάφοι – Απώλεια άδειας χρήσης 

 Εισήγηση θετική από Πρόεδρο Κοινότητας για περίπου 20 τάφους. Εγκρίθηκε ομόφωνα από τους παρόντες η αποστολή ειδοποιήσεων.

            5.         Αιτήματα διάθεσης Οικογενειακών Τάφων

                        Εισήγηση θετική από Πρόεδρο Κοινότητας για δύο αποβιώσαντες προ καιρού και είδη ενταφιασμένους:

                        α. Φραγκούλη Εμμανουήλ.

                        β. Γαβριήλ Ιωάννη.

                        Εγκρίθηκαν ομόφωνα από τους παρόντες τα αιτήματα.

            6.         Πρόταση απαλλαγής από έξοδα ταφής Δημότη.

                        Εισηγητής ο ΠρόεδροςΕγκρίθηκε ομόφωνα από τους παρόντες.

            Ανατέθηκε στον Σύμβουλο κ. Νιδριώτη, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του η προετοιμασία των εορταστικών φωτιστικών για τις εορταστικές εκδηλώσεις Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

            Στον Σύμβουλο κ. Κ. Λάμπρου, ανατίθενται τα καθήκοντα του Αναπληρωτή Προέδρου της Κοινότητας Κύμης από   16.09.2021 έως και 26.09.2021, λόγο απουσίας του Προέδρου για ιδιαίτερα σοβαρούς προσωπικούς λόγους. 

            Στη συνέχεια παρατίθενται αυτούσια  και πλήρη τα ψηφίσματα που εγκρίθηκαν.

ΣΧΕΔΙΟ  ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ

ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ.

 

             Για άλλη μια χρονιά, οι  Δημότες και οι επισκέπτες της Κύμης και όχι μόνον,  «απόλαυσαν» τα αγαθά της   ανάπτυξης: μετά την αναχώρηση και των τελευταίων επισκεπτών, αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι Δήμος Κύμης - Αλιβερίου δεν έλυσε το πρόβλημα .Χωρίς καμία επί της ουσίας αλλαγή στις δομές αποκομιδής και διαχείρισης των σκουπιδιών, οι Κυμαίοι και οι επισκέπτες,  καταδικάζονται να ζουν στην εξαθλίωση.

            Όλο το καλοκαίρι ζήσαμε μια απαράδεκτη κατάσταση. Έλλειψη προσωπικού αλλά και κακή διαχείριση του υπάρχοντος. Έλλειψη οδοκαθαριστών για καθαριότητα εντός των πόλεων.Έλλειψη μέσων, όχι μόνο οχημάτων αλλά και κάδων. Έλλειψη οχήματος πλύσεως κάδων και έλλειψη μηχανήματος έργου για φόρτωση υλικών. Περισυλλογή υλικών ανακύκλωσης μόνο δύο φορές την εβδομάδα αλλά και σε λάθος μέρες.

            

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

-Προμήθεια απορριμματοφόρων οχημάτων μικρού μεγέθους για να περισυλλέγουν απορρίμματα εντός της πόλεως, σε στενούς δρόμους.

-Πρόσληψη Προσωπικού πληρωμάτων απορριμματοφόρων και οδοκαθαριστών.

-Προσωπικό με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας.

- Καμία αύξηση των τελών σε ανέργους, εργαζομένους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, επαγγελματίες μικρούς εμπόρους, αγρότες.

-Κατάργηση των τελών για τα σκουπίδια όσο διάστημα δε γίνεται η αποκομιδή τους .

-Μελέτη του χρόνου περισυλλογής (όχι πριν ανοίξουν τα καταστήματα)

-Απομάκρυνση των κατεστραμμένων κάδων και αντικατάσταση με καινούργιους.

-Εκπαίδευση των πληρωμάτων των απορριμματοφόρων, ώστε να μην καταστρέφονται οι κάδοι κατά την περισυλλογή των απορριμμάτων.

-Συντήρηση των χώρων πέριξ των ΣΜΑ .

-Καθορισμός χώρων απόθεσης υπολοίπων οικοδομικών υλικών και χώρων για κονιορτοποιήσεις κλαδιών.

Η περισυλλογή των απορριμμάτων αποτελεί μέγιστο έργο προστασίας της υγείας, για την εργασία δε αυτή οι Δημότες φορολογούνται και τα έσοδα αυτά του Δήμου πρέπει να έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα.

Ελπίζοντας σε ένα καλύτερο μέλλον σας καλούμε να ανταποκριθείτε στα αιτήματά μας.

 

                                                 ΣΧΕΔΙΟ  ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ.

 

                 «Η αξιολόγηση του νερού αφορά πολύ περισσότερα από την τιμή του. Το νερό έχει τεράστια και πολυεπίπεδη σημασία για τα νοικοκυριά μας, την τροφή, την κουλτούρα μας, την υγεία, την εκπαίδευση, την οικονομία και το φυσικό περιβάλλον. Όταν παραγνωρίζουμε τη συνεισφορά του σε οποιαδήποτε από αυτές τις πτυχές, διακινδυνεύουμε την τύχη αυτού του αναντικατάστατου πόρου. Χωρίς κατανόηση της αληθινής, πολυπαραγοντικής σημασίας του νερού, δεν θα είμαστε σε θέση να αξιοποιούμε τον πόρο αυτόν προς όφελος όλων», αναφέρει η φετινή ανακοίνωση του περιβαλλοντικού προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών. Το νερό αποτελεί έναν βασικό παράγοντα για τη δημόσια υγεία αλλά και ένα ανθρώπινο δικαίωμα. Ένα δικαίωμα που έχουν όλοι οι κάτοικοι του πλανήτη, εξαιρουμένων των κατοίκων και επισκεπτών της Κύμης στην Εύβοια.

                Μετά το 2016, άρχισαν να παρουσιάζονται προβλήματα ροής του πόσιμου νερού στην πόλη της Κύμης και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2018 η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Χιλιάδες επισκέπτες της Κύμης διέκοψαν της διακοπές τους και αποχώρησαν προς άλλες περιοχές και  μαγαζιά εστίασης αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας.

                Έτσι, κάθε καλοκαίρι το φαινόμενο της λειψυδρίας ταλανίζει τη μικρή μας κοινωνία. Παρά το γεγονός ότι ο υδροφόρος ορίζοντας ενισχυόταν σημαντικά από τις χειμερινές βροχές και χιόνια (με αποτέλεσμα πηγές, πηγάδια και γεωτρήσεις  να υπερχειλίζουν) το πρόβλημα κατά τους θερινούς μήνες διογκωνόταν. Το επιβεβαίωσαν μάλιστα και οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΚΑ. Τι συμβαίνει;                 Αυξήθηκαν οι καταναλωτές (λόγω καλοκαιριού),  κλέβουν οι Δημότες το νερό με παράνομες συνδέσεις, ποτίζουν και τα περιβόλια τους, ισχυρίζεται η διοίκηση της ΔΕΥΑΚΑ. Αλήθεια; Πιθανώς! Αλλά   τα καλοκαίρια περνούν, οι επισκέπτες φεύγουν, και τα προβλήματα συνεχίζονται (αναφέρεται άλλωστε και στην ανακοίνωση των κατοίκων της Παραλίας Κύμης)

                 Συμπερασματικά οδηγούμαστε στο ότι η έλλειψη συντήρησης του δικτύου, η έλλειψη προσωπικού αλλά και ειδικού  επιστήμονα, είναι αισθητή πλέον.

Ζητάμε :

·         Την πρόσληψη εργατικού δυναμικού στη ΔΕΥΑΚΑ

·         Την πρόσληψη ειδικού επιστήμονα

·         Τον έγκαιρο σχεδιασμό συντήρησης του δικτύου κατά τη διάρκεια του χειμώνα, προκειμένου να αποφευχθεί το επαναλαμβανόμενο φαινόμενο της λειψυδρίας και το επόμενο καλοκαίρι.

·         Την πραγματοποίηση νέων γεωτρήσεων

Ακούστε και δώστε λύσεις με διάρκεια!

Η έγκριση σχεδιασμού του φράγματος στα Μανίκια, (που προφανώς θα λύσει το πρόβλημα), είναι μια λύση μακροπρόθεσμη. Η καθημερινότητα πιέζει και η δημόσια υγεία απειλείται!   

Τα καλοκαίρια θα ξανάρθουν!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου