Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Εξηγήσεις 11.10.2021

  

 Στη συνέχεια της ανάρτησης της 09.10.2021 σήμερα παραθέτουμε το έγγραφο της κ. Κουτέλου, με τις παρακάτω δύο διευκρινήσεις και την ανάλογες απαντήσεις στις ερωτήσεις που θέτει.

     1. Όπως έγραψα και στις 26.09.2021 δεν είχα την διάθεση να επανέλθω σε θέματα που δεν ενδιαφέρουν τους Δημότες και αφορούν εσωτερικά θέματα του ψηφοδελτίου των Νέων Οριζόντων και του Συμβουλίου της Κοινότητας Κύμης .

    2. Είμαι όμως υποχρεωμένος να απαντήσω αφού τα ερωτήματα κοινοποιούνται στους Δημότες αλλά έχουν αναρτηθεί και σε ιστολόγια και οι αναγνώστες αναμένουν απαντήσεις.

  Στη συνέχεια μετά από κάθε ερώτηση δίδεται και η απάντηση με μπλε χρώμα και παρατίθεται και το έγγραφο  της κ. Συμβούλου.

          1. Με ποια διαδικασία και πότε άλλαξε η παραπάνω απόφαση; ( εννοεί την απόφαση της 10.01.2020 με την οποία ορίζεται αυτή ως μόνιμος Αναπληρωτής Πρόεδρος).

           Η αλλαγή έγινε με την ανακοίνωση της επιλογής του Προέδρου, κατά την συνεδρίαση της 01.10.2021. Οι αποφάσεις αλλάζουν με αποφάσεις.

         2. Με ποια έγκριση των μελών του Συμβουλίου διορίσατε Αναπληρωτή Πρόεδρο της Κοινότητας κατά την απουσία σας από 15.10.2021 έως και 22.10.2021 τον τοπικό Σύμβουλο κ. Λάμπρου, όπως επίσης και κατά την απουσία σας τον Σεπτέμβριο του 2021;

                 Άρθρο 79 του ν.3852/2019- Παράγραφος 2 : Όταν ο Πρόεδρος απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντα του ασκεί μέλος του Συμβουλίου της Κοινότητας, που ορίζεται από αυτόν, ως Αναπληρωτής του

        3.  Τέλος σύμφωνα με την έγγραφη τοποθέτησή σας " δεν είναι δυνατόν κατά την απουσία του Προέδρου εκτός Κύμης να ορίζεται Αναπληρωτής Πρόεδρος:

             α. εκτός του συνδυασμού του Προέδρου : Αυτονόητο !  Έχω είδη δηλώσει ότι δεν την θεωρώ ότι είναι μέλος του ψηφοδελτίου των Νέων Οριζόντων με το οποίο εκλέχθηκε, αλλά η διαγραφή της δεν είναι δικό μου θέμα.

            β. να μην είναι και μόνιμος κάτοικος Κύμης και κατά πόσον ισχύουν στην περίπτωσή μου οι δύο αυτοί όροι.  

                Είναι προφανές ότι όταν απουσιάζει ο Πρόεδρος, δεν είναι δυνατόν ο Αναπληρωτής του να είναι μόνιμος κάτοικος Αθηνών.  

                                 Ουσιαστικά σχόλια στην επόμενη ανάρτηση.             




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου