Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

Ενημέρωση Δημοτών Περί Τεχνικού Προγράμματος

 

Εγκρίθηκε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ την Πέμπτη 10.03.2022 το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, παρά του ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν αρνητικό για την εισήγηση. Ο λόγος είναι ότι όταν λες ΟΧΙ προκειμένου να έχει αποτέλεσμα η άρνηση θα πρέπει να υποβάλεις και σχετική πρόταση . Αλλά η αντιπολίτευση δεν έχει τα στοιχεία και τα μέσα για να υποβάλει πρόταση. Η ψήφος είναι καθαρά πολιτική τοποθέτηση και βασικά, το ΌΧΙ αντιπροσωπεύει την αντίθεση στη λογική σύνταξης του Τεχνικού Προγράμματος και βασικά στην υλοποίηση του προηγούμενου Τεχνικού Προγράμματος, δλδ του 2021.

        Ας εξετάσουμε την ΣΑΤΑ, δλδ τα χρήματα που διαθέτει το Κράτος στους Δήμους για εκτέλεση έργων μικρής κλίμακας στις Κοινότητες. Το διατιθέμενο ποσό για το έτος 2022 για το σύνολο του Δήμου   είναι 501.449,66 και αναφέρεται σε ΝΕΑ έργα. Από αυτά στην ουσία κανένα έργο δεν είναι για την Κοινότητα Κύμης πλην ενός ποσού 33.859,10 που περιγράφεται ως " Ασφαλτοστρώσεις-Τσιμεντοστρώσεις  Άνω Ποταμίας και Παραλίας Κύμης" Αόριστο και ασαφές . Επίσης περιγράφεται μια δαπάνη 90.474, 21 ευρώ ως " Αποκατάσταση 1ου ΔΣ Κύμης" , η οποία προήλθε από λάθος της μελέτης και ένα ποσό 74.400,00 ευρώ για " Κατασκευή Μουσείου Γ. Παπανικολάου", αν και το Ινστιτούτο Παπανικολάου έχει χρήματα στο όνομά του . Και τα δύο αυτά ποσά δεν είναι ποσά που θα πρέπει να χρεώνονται από την ΣΑΤΑ στην Κοινότητα Κύμης , αλλά στο Δήμο.

       Σχετικά με ερώτηση του Προέδρου για διάθεση ποσού για εργα στις ακτές Σουτσίνι και Ναυτικός όμιλος, που είχαν συμπεριληφθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Κοινότητας, η απάντηση ήταν ότι μελλοντικά θα γίνει τροποποίηση του Προγράμματος και θα διατεθεί. Κοινώς " Ζήσε Μαύρε μου να φας τον Μάιο τριφύλλι"! 

      Άρα από την ετήσια ΣΑΤΑ του 2022 η Κοινότητα Κύμης δεν έλαβε ευρώ.

     Εσείς θα το ψηφίζατε;

     Αύριο θα αναφερθούμε  στα "Συνεχιζόμενα έργα Προηγουμένων Ετών", συνεχιζόμενα τρόπος του λέγειν μια και κανένα δεν έχει ξεκινήσει ακόμα και δεν υλοποιείται επί του παρόντος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου