Κυριακή 22 Μαΐου 2022

Ημέρα Τιμής και Μνήμης Ταγματάρχη Ιωάννη Βελισσαρίου.

       

         Σήμερα 22 Μαίου 2022 και ώρα 11.00 πραγματοποιήθηκε η Ημέρα Τιμής και Μνήμης Ταγματάρχη Ιωάννη Βελισσαρίου, Κυμαίου που η δράση του σημάδεψε τους Βαλκανικούς πολέμους και την απελευθέρωση των Ιωαννίνων.


       Ο Πατήρ Νικόδημος, ο Πατήρ Ελευθέριος και ο Πατήρ Αντώνιος τέλεσαν το Τρισάγιο με το οποίο άρχισε η εκδήλωση. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Ευβοίας κ. Ζεμπίλης  , ο Δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου κ. .Μπουραντάς, οι Αντιδήμαρχοι κ. Μπαράκος και Δημάς, ο πρώην Δήμαρχος κ. Θωμάς, η ΔΣ κ. Μπάτσα, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κύμης κ. Μαργέλης , η Σύμβουλος της Κοινότητας Κύμης κ. Γαλάνη, ο Διευθυντής της Δνσεως Πεζικού του ΓΕΣ Υποστράτηγος κ. Χατζηγεωργίου, ο Διοικητής της Σχολής Πεζικού με εκπαιδευόμενους Αξιωματικούς, που το στρατόπεδο στη Χαλκίδα φέρει και το όνομα " Βελισσαρίου", Υποστράτηγος κ. Ξηρογιάννης, εκπρόσωποι της ένωσης Αποστράτων Μονίμων Αξιωματικών,   του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ευβοίας, του Τμήματος Ευβοϊκών Σπουδών, του Μορφωτικού -Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κύμης , του Εκπολιτιστικού-Χορευτικού Συλλόγου "Αξάνεμες", του Λυκείου και Γυμνασίου Κύμης και του 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων Κύμης και Δημότες.

       

      Ευχαριστούμε για άλλη μια χρονιά τον ο καθηγητή κ. Παναγιώτη Θεοδώρου, ο οποίος  συγκίνησε με τον "Ύμνο του Βελισσαρίου" και την χορωδία ανδρών της Κύμης υπό τον κ. Ευάγγελο Στάμου για την παρουσία τους και την συμμετοχή τους.

        Ευχαριστούμε θερμά την κ. Γιάνναρη που παρουσίασε την εκδήλωση, την κ. Γαλάνη που φιλοτέχνησε την αφίσα της εκδήλωσης, το ξενοδοχείο Κύμη Παλλάς και τον Σύλλογο της Παραλίας Κύμης "Λιανή Άμμο", για την συμπαράστασή τους, καθώς και όσους συμμετείχαν στην προετοιμασία και παρουσίαση της εκδήλωσης.

       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου