Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022

ΥΠΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ «ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ Ι.ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ» ΥΠΕΡ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΩΝ

       


    Ο εκκαθαριστής της κληρονομιάς Ι. Αδαμοπούλου υπέρ Μορφωτικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κύμης, ανακοινώνει ότι διατίθενται προς εκμίσθωση, σε όποιον προσφέρει το μεγαλύτερο μίσθωμα, κάθε ένα από τα κάτωθι αγροτεμάχια της κληρονομιάς: 

1. Ένα ελαιόκτημα επί της επ.οδού Κύμης - Ι.Μ.Σωτήρως, στη θέση «Κελιά» της Δ.Ε. Κύμης, επιφάνειας 2.000 τ.μ. περίπου. Το ελάχιστο ετήσιο όριο προσφοράς για τη μίσθωση ανέρχεται σε 150,00€. 

2. Ένα ελαιόκτημα στη θέση «Μισόκαμπος/Κάβος» της Δ.Ε. Κύμης, με πρόσβαση από τσιμεντροστρωμένη οδό, επιφάνειας 5.500 τ.μ. περίπου. Το ελάχιστο ετήσιο όριο προσφοράς για τη μίσθωση ανέρχεται σε 200,00€. 

3. Ένα ελαιόκτημα στη θέση «Μισόκαμπος» της Δ.Ε. Κύμης, με πρόσβαση από αγροτική οδό, επιφάνειας 6.500 τ.μ. περίπου. Το ελάχιστο ετήσιο όριο προσφοράς για τη μίσθωση ανέρχεται σε 320,00€.

 4. Ένα αγροτεμάχιο στη θέση «Κορομήλου» της Δ.Ε. Κύμης, με πρόσβαση από αγροτική οδό, επιφάνειας 1.500 τ.μ. περίπου. Το ελάχιστο ετήσιο όριο προσφοράς για τη μίσθωση ανέρχεται σε 80,00€. Η διαδικασία εκμίσθωσης (πλειοδοσία και κατάρτιση της μίσθωσης) θα πραγματοποιηθεί με βάση τις διατάξεις του άρθρου 24 του ν.4182/13, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα. 

    Τα ανωτέρω υπό μίσθωση ακίνητα θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για καλλιέργειες της επιλογής του μισθωτή. Κάθε μεταβολή της χρήσης τους, υπομίσθωση ή παραχώρηση χρήσης (ολική ή μερική) προς τρίτο, δεν είναι επιτρεπτή χωρίς τη ρητή γραπτή συναίνεση του εκκαθαριστή. Η διάρκεια της μίσθωσης ανέρχεται σε τέσσερα (4) έτη, αρχόμενη από την υπογραφή του μισθωτηρίου συμβολαίου και λήγουσα στο τέλος του τέταρτου ημερολογιακού έτους (31/12/2026). Αποκλείεται απολύτως κάθε σιωπηρή αναμίσθωση. Δύναται να συμφωνηθεί αναμίσθωση για ίσο ή μικρότερο χρόνο, με τους ίδιους ή επουσιωδώς διαφορετικούς όρους, εφόσον ο μισθωτής το ζητήσει τουλάχιστον δύο μήνες πριν τη λήξη της μίσθωσης και κατόπιν ενημέρωσης της αρμόδιας αρχής. 

      Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν τις ενυπόγραφες προσφορές τους αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικώς (με συστημένη επιστολή ή ταχυμεταφορά) στην έδρα του Μορφωτικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κύμης (Λαογραφικό Μουσείο Κύμης, Τ.Κ. 34003), εντός είκοσι (20) ημερών από την ανάρτηση της παρούσας στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών. Οι προσφορές θα περιλαμβάνουν κατ’ ελάχιστον τα εξής στοιχεία: επωνυμία προσφέροντα, ΑΦΜ, αρ. ταυτότητας ή διαβατηρίου, προσφερόμενο τίμημα για συγκεκριμένο αγροτεμάχιο και ημερομηνία προσφοράς. Οι προσφέροντες οι οποίοι υποβάλλουν ιδιοχείρως την προσφορά τους θα λαμβάνουν βεβαίωση υποβολής προσφοράς. Επιπλέον, θα γίνονται αποδεκτές και προσφορές οι οποίες αποστέλλονται ταχυδρομικώς με συστημένη αποστολή ή με ταχυμεταφορές, προκειμένου να επαληθεύεται η εμπρόθεσμη ημερομηνία αποστολής. 

    Μετά την παρέλευση του εικοσαήμερου από την ηλεκτρονική ανάρτηση της παρούσας, ο εκκαθαριστής θα αναδείξει ως μισθωτή για κάθε ακίνητο, εκείνον που προσέφερε το υψηλότερο μίσθωμα. Στην περίπτωση που υποβληθούν προσφορές με το ίδιο τίμημα (μετά την παρέλευση των είκοσι ημερών) ο διαχειριστής θα καλέσει τους προσφέροντες να προσφέρουν μεγαλύτερο τίμημα. Όλες οι προσφορές θα καταγράφονται σε σχετικό πίνακα. Εφόσον το μεγαλύτερο προσφερόμενο μίσθωμα είναι τουλάχιστον ίσο με 85% επί του ζητούμενου μισθώματος για κάθε ακίνητο, η σύμβαση εκμίσθωσης θα καταρτίζεται μόνο μετά από ενημέρωση της αρμόδιας αρχής, η οποία μπορεί εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την κοινοποίηση του αποτελέσματος σε αυτή, να διατάξει τη μη σύναψη της σύμβασης με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση. Εφόσον το μεγαλύτερο προσφερόμενο μίσθωμα δεν υπερβαίνει το ως άνω όριο του 85% για κάθε ακίνητο, για την σύναψη της σύμβασης απαιτείται προηγούμενη έγκριση της αρμόδιας αρχής. Το μίσθωμα που θα επιτευχθεί για κάθε ακίνητο θα αφορά το πρώτο έτος και στη συνέχεια θα αναπροσαρμόζεται ανά έτος, κατά το ποσοστό μεταβολής του δείκτη τιμών καταναλωτή σε ετήσια βάση, όπως υπολογίζεται από την ΕΣΥΕ (τιμάριθμος), ενώ σε περίπτωση μείωσης αυτού δεν θα γίνεται μεταβολή του μισθώματος. Κατ΄ εξαίρεση, δύναται να συμφωνηθεί έκτακτη αναπροσαρμογή όταν συντρέχουν εξαιρετικοί λόγοι (όπως ιδίως απρόοπτη μεταβολή των οικονομικών συνθηκών της αγοράς), κατόπιν έγκρισης της αρμόδιας αρχής. Μετά την ανάδειξη του πλειοδότη μισθωτή για κάθε ακίνητο, ο τελευταίος θα πρέπει να προσέλθει για την υπογραφή του συμβολαίου μίσθωσης.

      Σε περίπτωση μη προσέλευσης ή άρνησης του μισθωτή να υπογράψει το συμβόλαιο μέσα προθεσμία ενός (1) μηνός, επιβάλλεται σε βάρος του χρηματική ποινή, ίση με τρία μηναία μισθώματα της προσφοράς του, η οποία θα αναζητείται και θα εισπράττεται σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου. Ο εκκαθαριστής δύναται να επιδιώξει και την αποκατάσταση κάθε θετικής και αποθετικής του ζημίας εκ της ως άνω αιτίας. Εν συνεχεία, μπορεί να καλείται ο δεύτερος κατά σειρά πλειοδότης για την υπογραφή του συμβολαίου, σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου. Το ετήσιο μίσθωμα, μαζί με ολόκληρο το αναλογούν τέλος χαρτοσήμου, θα καταβάλλεται από το μισθωτή κατά το ήμισυ εντός του πρώτου μισθωτικού μήνα και το υπόλοιπο, μέχρι το τέλος του μισθωτικού έτους με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό της υπό εκκαθάριση κληρονομιάς, χωρίς περαιτέρω όχληση. Ο μισθωτής κατά την υπογραφή του συμβολαίου μίσθωσης, θα καταβάλλει ως εγγύηση εκτέλεσης των όρων του μισθωτηρίου συμβολαίου, το ισόποσο τουλάχιστον δύο (2) μηνιαίων μισθωμάτων, η οποία θα του επιστραφεί ατόκως μετά την προσήκουσα απόδοση τη χρήσης του μισθίου. Στην περίπτωση παραβίασης οποιονδήποτε όρων του μισθωτηρίου η εγγύηση θα καταπίπτει υπέρ της κληρονομιάς. Ο μισθωτής υποχρεούται να χρησιμοποιεί το μίσθιο με επιμέλεια και να καταβάλει τις δαπάνες συντήρησης και επισκευής του, καθώς και κάθε δαπάνη προσθήκης ή βελτίωσης. Η υπό εκκαθάριση κληρονομιά δεν θα καταβάλλει δαπάνες προσθήκης ή βελτίωσης του μισθίου κατά τη διάρκεια της μίσθωσης. 

     Κατά τη λήξη της μίσθωσης ο μισθωτής υποχρεούται να παραδώσει το μίσθιο στην κατάσταση που το είχε παραλάβει και υποχρεούται στην αποκατάσταση κάθε φθοράς και βλάβης του. Η παραβίαση οποιουδήποτε όρου της μίσθωσης θα συνεπάγεται τη λύση της μίσθωσης, την υποχρέωση του μισθωτή να αποδώσει το μίσθιο έως και την κατάπτωση της εγγύησης υπέρ της υπό εκκαθάριση κληρονομίας, η οποία έχει δικαίωμα να ζητήσει και αποζημίωση. 

      Οποιαδήποτε τυχόν παρατυπία της διαδικασίας ανάδειξης το μισθωτή και κατάρτισης του μισθωτηρίου συμβολαίου δεν παράγει κανένα δικαίωμα υπέρ του μισθωτή ή του πλειοδότη. Η αρμοδιότητα ενημέρωσης και έγκρισης ανήκει Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας (Διεύθυνση Κοινωφελών Περιουσιών). Στοιχεία για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνηση: 2222022011 και nikpit1@yahoo.gr. Κύμη, 19/08/2022 Ο διαχειριστής-εκκαθαριστής της κληρονομιάς (δυνάμει της υπ’αριθμ.98476/18-05-21 απόφασης) Νικόλαος Πιτερός Πρόεδρος Μορφωτικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κύμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου