Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Ενημέρωση Δημοτών - Ασφαλτοστρώσεις-22.09.2023.

            


        Είναι σύνηθες το φαινόμενο οι Δημοτικές Αρχές, εάν είναι υποψήφιες και για την νέα δημοτική περίοδο εκτελούν έργα και αυτό συμβαίνει από όλους ανεξάρτητα περιοχής και πολιτικής κατεύθυνσης. Το ίδιο συμβαίνει και στον Δήμο Κύμης - Αλιβερίου. 

            Είναι γνωστόν σε όσους ζουν στην περιοχή της Κύμης, ότι υπάρχουν μελέτες ασφαλτόστρωσης που δεν έχουν υλοποιηθεί και που τα έργα είναι σε εξέλιξη αρκετό καιρό, όπως οι ασφαλτοστρώσεις εντός Κύμης, όπως ο δρόμος κάτω από Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην περιοχή Λάκκα και αλλού, αλλά και σε αγροτικούς δρόμους όπως στην περιοχή Αβγελοπίγαδο. Οπότε η προεκλογική αναμονή μας γέμισε ελπίδα  πιστεύοντας ότι θα ήταν επιλογή του Δήμου μια και  θα κέρδιζε πόντους.

        Αντί αυτού πληροφορηθήκαμε ότι ότι θα γίνουν εργασίες στην οδό Πολυτεχνείου, πρώην ΝΑΤΟ και στην περιοχή του Νοσοκομείου σε ιδιόκτητο χώρο αυτού. Το δεύτερο δεν μας ενδιέφερε αλλά το πρώτο ως πολύπαθη περιοχή και δρόμος που καταλήγουν τα νερά του ιστορικού κέντρου της Κύμης και που παλαιά ήταν ρέμα που σκεπάστηκε, απαιτούσε ιδιαίτερη φροντίδα.

        Την Πέμπτη 21.09.2023 επικοινώνησα με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου προκειμένου να ενημερωθώ για το ποιος ήταν επιβλέπων μηχανικός και πληροφορήθηκα ότι ο Δήμος τελούσε σε πλήρη άγνοια. Μετά από αυτό ερευνώντας πληροφορήθηκα ότι η ασφαλτόστρωση θα γινόταν μόνο επί της κεντρικής οδού και όχι στα σημεία αριστερά κατεβαίνοντας του δρόμου όπου υπάρχουν καταστήματα και συνεργεία, όπου το σχέδιο πόλεως για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου προβλέπει τσιμεντοστρώσεις και πλάκες πεζοδρομίου. 

        Την επομένη , σήμερα Παρασκευή, βλέποντας να περιφέρονται στην περιοχή υποψήφιοι του τοπικού συμβουλίου της Κύμης αλλά και υποψήφιοι του κεντρικού ψηφοδελτίου του κ. Μπαράκου, με πρωτοβουλίες μάλιστα προς το προσωπικό της εταιρείας που εκτελούσε το έργο, ανησύχησα  και επικοινώνησα με τον πρώην αντιδήμαρχο κ. Θεοδώρου ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι η εργασία θα γινόταν επαγγελματικά δλδ πρώτα θα γινόταν αφαίρεση του υπάρχοντος οδοστρώματος και μετά με την σειρά θα τοποθετούντο τα προβλεπόμενα υλικά μέχρι τελικά της ασφαλτόστρωσης.

        Όταν ρώτησα παρευρισκόμενο υπάλληλο μου είπε ότι αυτά θέλουν δουλειά και δεν προβλέπονται. Μετά από αυτή την εξέλιξη επικοινώνησα με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου , η οποία υποθέτω ότι μετά από έρευνα έδωσε εντολή να μην πραγματοποιηθεί το έργο. 

        Για την ιστορία να πούμε ότι συνέβαλε θετικά ο Πρώην Δήμαρχος και υποψήφιος Δήμαρχος κ. Θωμάς ,ο οποίος είναι και   γνώστης του σχεδίου πόλεως αλλά και μηχανικός και γνώριζε ότι για να γίνει ένα τέτοιο έργο πρέπει να υπάρχει μελέτη με τα υψη και άλλα τεχνικά στοιχεί και να παρευρίσκεται και επιβλέπων μηχανικός προκειμένου να ελέγχει την εξέλιξη.

        Κανένας δεν είναι αντίθετος να γίνει το έργο, αλλά με τις σωστές προδιαγραφές, υλικά και μέσα, με βάση μελέτη και παρουσία μηχανικού.. Επίσης την στιγμή που υπάρχουν ημιτελής εργασίες ασφαλτόστρωσης   ασχολούμαστε με πασαλείμματα και μάλιστα σε δρόμο που δεν είναι και ο χειρότερος στην Κύμη. Άμα θέλουν να ρίξουν πίσσα να πάνε στο δρόμο για Σουτσίνι που εχει μεγάλες ανάγκες και στο Αβγελοπίγαδο..

        Σας κούρασα αλλά αυτή είναι η αλήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου