Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023

Η Αξία την Ψήφου Σχόλιο.

  Ένας υποψήφιος για τις Δημοτικές εκλογές λαμβάνει ψήφους από τους Δημότες του Δήμου στον οποίο είναι εγγεγραμμένος Δημότης. 

 Υποψήφιοι είναι δύο ειδών του κορμού, οι οποίοι μετά την εκλογή τους λαμβάνουν τον τίτλο του Δημοτικού Συμβούλου και τα καθήκοντα που τους αναθέτει ο Δήμαρχος, όπως του Αντιδημάρχου.  Υπάρχουν και οι υποψήφιοι των Τοπικών Κοινοτήτων οι οποίοι μετά την εκλογή του αναλαμβάνουν τα καθήκοντα των μελών του Συμβουλίου της Κοινότητας.

 Ο υποψήφιος του κορμού λαμβάνει ψήφους από όλο τον Δήμο, ενώ ο υποψήφιος τοπικού Συμβουλίου μόνο από την Κοινότητα όπου είναι υποψήφιοι. Ανάλογα βέβαια ο υποψήφιος του κορμού πρέπει να τρέξει σε όλο τον Δήμο, ενώ του τοπικού μόνο στην Κοινότητά του.

  Εν ολίγοις 100 ψήφοι του υποψηφίου του κορμού από τον Δήμο Κύμης - Αλιβερίου είναι από 30.000 ψηφοφόρους, ενώ οι 100 ψήφοι του τοπικού είναι από τους  300 της κοινότητας που είναι υποψήφιος. Δλδ η ψήφος του κορμού είναι ευκολότερο να έρθει στον υποψήφιο, ενώ του τοπικού σαφώς δυσκολότερο. Σχέση ζήτησης και προσφοράς και βασικά τα παραπάνω αποτελούν προσωπικές απόψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου