Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Δημοτική Κοινότητα Κύμης: Ένα χρόνο μετά.ένα χρόνο με την "Συμπολιτεία"

     
  Έχει περάσει ένας χρόνος, γεμάτος,  από τότε που η "Συμπολιτεία" ανέλαβε την εξουσία στον Δήμο Κύμης - Αλιβερίου. Πέρασε ένας χρόνος που φοβάμαι ότι οι πληγές που άνοιξε θα κάνουν χρόνια να επουλωθούν!
        Αναφέρομαι ειδικά στην Δημοτική Κοινότητα Κύμης. 
        Να διευκρινίσουμε ότι οι παρακάτω κρίσεις και χαρακτηρισμοί δεν έχουν να κάνουν με τα πρόσωπα, που ο καθένας έχει την προσωπικότητά του και έχει την εκτίμηση και τον σεβασμό του κύκλου του, Αλλά όπως έχω και άλλη φορά γράψει "με σφραγίδα και υπογραφή", τα καθήκοντα που ανέλαβαν ήταν πολύ μεγαλύτερα από τις δυνατότητές τους, από τις εμπειρίες τους, από τον χρόνο που είχαν στην διάθεσή τους και από τις ικανότητές τους. 
       Οι πληγές που άνοιξαν κατά την γνώμη μου χωρίζονται σε τρεις περιπτώσεις και δημιουργούν τα αντίστοιχα προβλήματα:
       1. Διοικητικά:
           Η προφανείς ανώμαλη σχέση μεταξύ των τριών μελών της Συμπολιτείας στη σύνθεση του Συμβουλίου, δημιούργησε και ανωμαλίες στη λειτουργία της Δ.Κ. Κύμης. Διαφορετικά περίμεναν το αποτέλεσμα των εκλογών από πλευρά ψήφων κατά άτομο και διαφορετικά τους βγήκε.Στη συνέχεια ο πρόεδρος δεν ανέθεσε καθήκοντα στα μέλη και περιοδικά τους ανέθετε κάποια εργασία, λόγο των επαγγελματικών δυνατοτήτων των μελών, με αποτέλεσμα να έχει αυτός το σύνολο των ευθυνών και των υποχρεώσεων, με φυσικό αποτέλεσμα την αδυναμία παρακολούθησης όλων των θεμάτων. Ίσως και τα δύο μέλη, ή τουλάχιστον ο ένας, να μην δέχθηκαν να αναλάβουν κάποια συγκεκριμένα καθήκοντα, λόγο και αντικειμενικών επαγγελματικών υποχρεώσεων.Αυτή η κατάσταση δημιουργεί και την εντύπωση ότι στα γραφεία του Δήμου στην Κύμη, δεν πατά κανένας αιρετός.
          Επίσης, στα πλαίσια του πνεύματος που επέβαλε ο Δήμος γενικά, οι ευθύνες για κάθε πράξη ή παράλειψη των αιρετών μεταφέρθηκε στους υπαλλήλους του Δήμου, με αποτέλεσμα και η απόδοση της εργασίας να  περιβάλλεται από αγωνία και φόβο. Είναι πρωτοφανές π.χ. ότι για μια εσκεμμένη και παραπειστική λάθος ενημέρωση των μελών του Συμβουλίου η ευθύνη να αποδίδεται στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και όχι στον πρόεδρο του Συμβουλίου.
          Η κακή διοικητική οργάνωση και η σχέση με το μόνιμο προσωπικό του Δήμου είναι κάτι που δεν είναι εύκολο να αποκατασταθεί και βέβαια με την ίδια αιρετή σύνθεση.

      2. Οικονομικά
          Με την δικαιολογία της έλλειψης χρημάτων και της νομιμότητας δεν πραγματοποιήθηκαν οι αναγκαίες ενέργειες και εργασίες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα , τα οποία και θα αναφέρουμε παρακάτω με λεπτομέρεια.Στην παρούσα όμως στιγμή θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ο Δήμος αν και εισπράττει τα προβλεπόμενα από εμπόρους και παραγωγούς στη Λαϊκή της Κύμης, καταθέτει τα χρήματα στον προβλεπόμενο κωδικό/λογαριασμό του Δήμου, με αποτέλεσμα τα εισπραττόμενα χρήματα να διατίθενται σε άλλες περιοχές του Δήμου, με αποτέλεσμα να χρωστάει στον ιδιοκτήτη του χώρου της Λαϊκής όλο το 2015. Έτσι τα χρήματα των Δημοτών της Κύμης διατίθενται για την αγροτική οδοποιία του Αυλωναρίου ή Δύστου. Περιττό να πούμε πόσα χρήματα χρωστά ο Δήμος μέσω του Νομικού Προσώπου στους προμηθευτές και ιδιοκτήτες του βρεφονηπιακού σταθμού της Κύμης. Αλλά ποιος να ενδιαφερθεί;Η Δ.Ε.Κύμης δεν έχει την ισχύ που θα έπρεπε στο Αλιβέρι και μάλιστα επί των οικονομικών θεμάτων..
         Ανεξήγητο παραμένει γιατί η Δ.Κ.Κύμης δεν κάλεσε τους ιδιοκτήτες των οικογενειακών τάφων και τους συγγενείς φυλασσομένων οστών στο οστεοφυλάκιο, να καταβάλουν τα προβλεπόμενα τέλη. Αυτά τα έσοδα διατίθενται αποκλειστικά για την συντήρηση των νεκροταφείων και ενώ διαδίδουν ότι δεν έχουν χρήματα, ταυτόχρονα και δεν ενεργούν για να εισπράξουν! Διοικητικές αδυναμίες.
        Επίσης θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η μη εκτέλεση οποιουδήποτε έργου στην Κύμη, όπως η συντήρηση δρόμων, στερεί από τους επαγγελματίες έσοδα και μειώνει το κυκλοφορούν χρήμα στην αγορά της Κύμης δηλαδή η μη καταβολή των οφειλομένων  επί  πλέον αυξάνει και τα χρέη. 
        Τα έσοδα των κατοίκων της Κύμης κυκλοφορούν και διατίθενται από κατάστημα σε κατάστημα προς όφελος όλων και η μη εξόφληση από τον Δήμο των υποχρεώσεών του, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα. Επίσης η μεταφορά χρημάτων εκτός Κύμης είναι μια σοβαρή κατάσταση κατά της ανάπτυξης της Κύμης και υπέρ των άλλων περιοχών του Δήμου.

       3. Κοινωνικά:
           α. Πολιτιστικά:
          Η Κύμη κατά την διάρκεια όλου του έτους ήταν ένα κέντρο πολιτιστικών εκδηλώσεων και ειδικά κατά την διάρκεια του καλοκαιριού διάφορες εκδηλώσεις στην πλατεία της Κύμης, στον Πρ. Ηλία και στην Παραλία της Κύμης, έδιναν ένα χρώμα διαφορετικό με χορούς και όλων των ειδών τις εκδηλώσεις, με τόνωση της οικονομικής κίνησης αλλά και της ψυχαγωγίας των Δημοτών και των παραθεριστών. Εφέτος, το 2015, η Κύμη ήταν μια βαρυπενθούσα περιοχή, που στέναζε κάτω από την απομόνωση.
         Οι εκδηλώσεις που δεν έγιναν και που πραγματοποιήθηκαν σε άλλες περιοχές δύσκολα θα επανέλθουν.
          β. Οργανωτικά:
          Η κακή οργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων όπως η εορτή του Αγίου Αθανασίου, η μη αποστολή  προσκλήσεων προς τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου για την παρουσία τους σε διάφορες εκδηλώσεις όπως η υποδοχή των εκπροσώπων του Μπάκολι, ακόμα και η συγκέντρωση για την ενημέρωση για την υποβάθμιση του Αστυνομικού Τμήματος, δείχνουν την έλλειψη δυνατοτήτων ανάλογα των απαιτήσεων.
          Κανένας δεν εκπροσωπεί τον εαυτό του αλλά τους Δημότες που των τίμησαν με την ψήφο τους και δεν υποβαθμίζεις το άτομο αλλά προσβάλλεις τους. Δημότες.

        Όλα λοιπόν τα παραπάνω στοιχεία έχουν δημιουργήσει τα παρακάτω προβλήματα, πληγές θα έλεγα:
        - Με την έναρξη του 2015 θα έπρεπε να παρουσιασθεί ο απολογισμός του 2014. Δεν έγινε, γιατί βέβαια δεν μπορούσαν να παρουσιάσουν τα έργα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.
        -Δεν έστειλαν τις ειδοποιήσεις προκειμένου οι ιδιοκτήτες των οικογενειακών τάφων εξοφλήσουν τα προβλεπόμενα τέλη προς τον Δήμο με αποτέλεσμα η μόνη αυτοχρηματοδοτούμενη δυνατότητα συντήρησης των νεκροταφείων να μην πραγματοποιηθεί.
       -Δεν υπέβαλαν έγγραφο προς το Δασαρχείο Αλιβερίου, με προτάσεις και υποδείξεις με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθούν οι προβλεπόμενες εργασίες συντήρησης δασοδρόμων.
       -Δεν υπέβαλαν προς τον Δήμο τις ανάγκες για τις απαιτούμενες εργασίες συντήρησης της αγροτικής οδοποιίας με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί σχεδόν στο σύνολό της.Ειδικά δεν καθάρισαν τους αγροτικούς δρόμους ή τους δρόμους πρόσβασης προς τουριστικές περιοχές, παρά μόνον ένα ελάχιστο τμήμα μετά από την αυστηρά κριτική που τους επιβάλαμε
       -Η προετοιμασία των ακτών Ν. Λιμανάκι και Σουτσίνι, δεν έγινε σωστά με αποτέλεσμα την αγανάκτηση και δικαίως των Δημοτών.Ο χείριστος τρόπος διαχείρισης του θέματος για την καντίνα στο Σουτσίνι, από τον διαγωνισμό μέχρι την διακοπή λειτουργίας, δημιούργησε καθυστέρηση στη έναρξη λειτουργίας της , αλλά και τον αιφνιδιαστικό και βίαιο τρόπο διακοπή της .
       -Δεν συντηρήθηκαν οι χώροι στάθμευσης οχημάτων στις παραθαλάσσιες ακτές.
       -Δεν καθαρίστηκαν αποτελεσματικά τα φρεάτια και τα ρέματα εντός και εκτός πόλεως με αποτέλεσμα τις καταστροφές που δημιουργήθηκα κατά τις έντονες φθινοπωρινές βροχοπτώσεις. 
      -Δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη και προβλεπόμενη από τον νόμο λαϊκή συγκέντρωση, ώστε να ενημερωθούν οι Δημότες αλλά να εκφράσουν και τα αιτήματα τους και τις απαιτήσεις τους.
      - Δεν υποβλήθηκε προς τον Δήμο, το τεχνικό πρόγραμμα της Δ.Κ.Κύμης για το 2016, αλλά μία κατάσταση με το τι έργα πρέπει να γίνουν στην Κύμη, συνολικού κόστους ίσως και πάνω από τον προϋπολογισμό του Δήμου.

      Οι παραπάνω παραλείψεις είναι εργασίες και πράξεις που πραγματοποιούνταν τα προηγούμενα χρόνια και που αναγράφονται στον πίνακα εργασιών κατά μήνα που παραδόθηκε από την προηγούμενη τοπική Δημοτική Αρχή στην νέα στα πλαίσια της ενημέρωσης τον Αύγουστο του 2014. Δεν έγιναν!
      Γιατί; Δεν είχαν την δυνατότητα να τα κάνουν.
      Απλά δεν μπορούσαν.

     Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι οι παραπάνω παραλείψεις, είναι οι ελάχιστες από αυτά που έπρεπε να γίνουν και δεν έγιναν. Τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δ.Κ.Κύμη, όπως τα χρέη προς ιδιώτες, που προσφεύγουν βέβαια στη δικαιοσύνη, η μη εκτέλεση των εποχιακών εργασιών και όλα που δεν έγιναν και έπρεπε να γίνουν, του χρόνου θα απαιτούν διπλό και κόστος και χρήμα. 

    Η ουσία όμως συνοψίζεται στα παρακάτω:
    1ον. Τρέχουν να ολοκληρώσουν τα έργα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και δεν προλαβαίνουν με αποτέλεσμα την απώλεια χρημάτων και θέσεων εργασίας.
    2ον. Δεν έχουν ακόμα καταθέσει ένα πρόγραμμα έργων, τον οραματισμό τους τέλος πάντων γιατί στερούνται διορατικότητας. Τι σκοπεύουν να κάνουν αυτά τα χρόνια που έρχονται;
    3ον. Δεν έχουν την ικανότητα σε επίπεδο Δήμου,να εξασφαλίσουν την χρηματοδότηση για τα έργα όπου υπάρχουν μελέτες, γιατί οι σύμβουλοι του Δημάρχου είναι "παλαιάς τεχνολογίας".
    4ον. Δεν διαθέτουν αποφασιστικότητα με αποτέλεσμα να χάνουν χρόνο και έργα εις βάρος των Δημοτών.

     Ελπίζουμε ότι ο παραπάνω απολογισμός να   οδηγήσει σε μια καλύτερη χρονιά για την Δημοτική Κοινότητα Κύμης..  

5 σχόλια:

  1. Υπομονή μπάρμπα Άγγελε.. «ή θα βρέξει ή θα χιονίσει ή καλό καιρό θα κάνει»!!!

    Διαβάσαμε μια (ακόμα) ανακοίνωση του μπάρμπα Άγγελου Μαργέλη για την ενδεχόμενη κατάργηση του αστυνομικού τμήματος Κύμης την οποία όπως είναι φυσικό χρεώνει στην δημοτική αρχή όπως και το γεγονός της κατάρριψης του ρωσικού αεροσκάφους από τους τούρκους, την πτώση του Ντάου Τζόουνς ,το φαινόμενο του θερμοκηπίου, το λιώσιμο των πάγων της Ανταρκτικής και τόσα άλλα φαινόμενα για τα οποία ευθύνεται η αδράνεια του δημάρχου και του «μπάρμπα Γιάννη» και το ότι δεν ήταν ποτέ μαθημένοι να αγωνίζονται απέναντι στην κρατική μηχανή ως μισθοσυντήρητοι...
    Βλέπετε ο ίδιος ο μπάρμπα Άγγελος Μαργέλης ως πρώην στρατιωτικός δεν ήταν ποτέ μισθοσυντήρητος από το κράτος (αλλά από που άραγε;;;) και είχε μάθει να εναντιώνεται στο ανάλγητο κράτος (πιθανόν στον ύπνο του όταν ανέβαινε στο λόφο του ίντζου κρατώντας το λάβαρο της επανάστασης)..



    Είναι εκπληκτικός ο τρόπος που ο Μπάρμπα Άγγελος παρουσιάζει το άσπρο μαύρο καταδικάζοντας πάντοτε την δημοτική αρχή και «βγάζοντας λάδι» την περίοδο της δικής του διακυβέρνησης όπου ο πολιτικός του μέντορας τα είχε όλα καλώς καμωμένα...

    Τόσο καλώς που έμπειρα οικονομικά στελέχη προσπαθούσαν για περισσότερο από ένα χρόνο να «βρουν μια άκρη» στο κουβάρι του δήμου Κύμης Αλιβερίου...

    Δεν μπορεί με τίποτα να χωνέψει ότι δεν είναι πια πρόεδρος της δημοτικής ενότητας Κύμης τότε που έβγαζε τρία δελτία τύπου την εβδομάδα με φωτογραφία του ιδίου και φόντο το νεοκλασικό του σαλονάκι...

    Υπομονή μπάρμπα άγγελε τέσσερα χρονάκια μείνανε ακόμα μέχρι τις επόμενες εκλογές που θα τις ξαναχάσετε για να κάνετε ακόμα πέντε χρόνια (καινούργια )υπομονή...

    Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά σας θάναι....

    Εδώ οι Έλληνες απελευθέρωσαν τη χώρα από το 1821 και οι Τούρκοι ακόμα δεν το έχουν χωνέψει!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλα τωρα πηγαινε για υπνο γιατι νυσταζεις και γραφεις ολο μ@λ@κιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βέβαια με προκαλούν για να τα διαγράψω, αλλά δεν θα τους κάνω την χάρη, για τον απλό λόγο ότι με αυτά που γράφουν εκθέτουν τον εαυτό τους και τους εργοδότες τους.
    Αφού ανέβασαν την ανάρτησή τους σε ένα περίεργο και μειωμένης ανασγωσημότητας ιστολόγιο της Χαλκίδας, αφού το ανέβασαν με μηνύματά τους στο FB, αφού το σχολίασαν στο εκ Βιτάλου ιστολόγιο των 8.000 αναγνωστών με τα ονόματά τους ή τα ψευδώνυμα που χρησιμοποιούν, δεν τους έφθανε, αλλά το ανέβασαν σαν σχόλιο και εδώ.Που θα πάει θα τους περάσει.Δεν τους παρακολουθώ γιατί τους έχω "μπλοκάρει"Πάντως καλό είναι που διατηρούν ψηλά και αναδεικνύουν και το intzou, γιατί έτσι το διαβάζουν και περισσότεροι, μια και δεν έχω 8.000 αναγνώστες!
    Πάντως κανένας εκ των υβριστών δεν είναι Κυμαίος και κανένας δεν σχολιάζει αυτά που αναφέρω, γιατί η αλήθεια δεν διαγράφεται.
    Ας συνεχίσουν λοιπόν, την ψυχοθεραπεία γιατί φαίνεται ότι τα χάπια δεν επαρκούν, ας γυρίσουν στους ψαλμούς γιατί εκεί τα καταφέρνουν καλύτερα και ας συνεχίσει και η φερόμενη "κυρία" να χρησιμοποιεί το 'Λουκία', που τις ταιριάζει και το χρησιμοποιούσε κάποτε επαγγελματικά, όπως λέει και ο άλλος.
    Θα με βρίσκουν μπροστά τους ποιο συχνά και ποιο έντονα.
    Καλημέρα και καλό ΠΣΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βέβαια με προκαλούν για να τα διαγράψω, αλλά δεν θα τους κάνω την χάρη, για τον απλό λόγο ότι με αυτά που γράφουν εκθέτουν τον εαυτό τους και τους εργοδότες τους.
    Αφού ανέβασαν την ανάρτησή τους σε ένα περίεργο και μειωμένης ανασγωσημότητας ιστολόγιο της Χαλκίδας, αφού το ανέβασαν με μηνύματά τους στο FB, αφού το σχολίασαν στο εκ Βιτάλου ιστολόγιο των 8.000 αναγνωστών με τα ονόματά τους ή τα ψευδώνυμα που χρησιμοποιούν, δεν τους έφθανε, αλλά το ανέβασαν σαν σχόλιο και εδώ.Που θα πάει θα τους περάσει.Δεν τους παρακολουθώ γιατί τους έχω "μπλοκάρει"Πάντως καλό είναι που διατηρούν ψηλά και αναδεικνύουν και το intzou, γιατί έτσι το διαβάζουν και περισσότεροι, μια και δεν έχω 8.000 αναγνώστες!
    Πάντως κανένας εκ των υβριστών δεν είναι Κυμαίος και κανένας δεν σχολιάζει αυτά που αναφέρω, γιατί η αλήθεια δεν διαγράφεται.
    Ας συνεχίσουν λοιπόν, την ψυχοθεραπεία γιατί φαίνεται ότι τα χάπια δεν επαρκούν, ας γυρίσουν στους ψαλμούς γιατί εκεί τα καταφέρνουν καλύτερα και ας συνεχίσει και η φερόμενη "κυρία" να χρησιμοποιεί το 'Λουκία', που τις ταιριάζει και το χρησιμοποιούσε κάποτε επαγγελματικά, όπως λέει και ο άλλος.
    Θα με βρίσκουν μπροστά τους ποιο συχνά και ποιο έντονα.
    Καλημέρα και καλό ΠΣΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτή είναι η απάντηση στην παραπάνω ανάρτηση.Από τον τίτλο διακρίνεται το ύφος του παλαιού κομματικού στελέχους που έχει διαπρέψει σε αυτή τη δουλειά και μόνο. Την παραθέτω αυτούσια ώστε οι αναγνώστες εκ Κύμης να ενημερωθούν για τις απαντήσεις της σημερινής τοπικής αρχής. Θαυμάστε τους. Απαντούν σε όλα με λεπτομέρειες.
    ΟΙ Α(ΜΕΤΑ)ΝΟΗΤΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ
    «Μετά την τελευταία μας απάντηση στα ηλεκτρονικά παραληρήματα του τέως Προέδρου της Δ.Κ. Κύμης, είχαμε αποφασίσει ότι δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθούμε ξανά μαζί του.
    Επειδή, όμως συνεχίζει όχι μόνο την κακόπιστη κριτική, αλλά και τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς για πρόσωπα, θέλουμε να δώσουμε μια απάντηση σε 1-2 θέματα της τελευταίας του ανάρτησης. Βέβαια δεν θα ασχοληθούμε με τη γραμματική και τη σύνταξη, γιατί αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι συγγραφέας είναι ο τέως Πρόεδρος. Εκφράσεις όπως "οι παραθαλάσσιες ακτές" (λες και υπάρχουν και βουνήσιες!), "τους Δημότες που των τίμησαν", "λόγο των επαγγελματικών..." και "η προφανείς ανώμαλη σχέση" κ.λπ. δεν συνάδουν με την παιδεία του υποτιθέμενου συγγραφέα γι' αυτό τα ξεπερνάμε.
    Γράφει, όμως ο κ. τέως Πρόεδρος: "ο Δήμος αν και εισπράττει τα προβλεπόμενα από τους εμπόρους και παραγωγούς στη Λαϊκή της Κύμης, καταθέτει τα χρήματα στον προβλεπόμενο κωδικό/λογαριασμό του Δήμου". Προφανώς, ο κ. τέως Πρόεδρος θα προτιμούσε η κατάθεση να μη γίνεται σε λογαριασμό του Δήμου, όπως προβλέπεται από το νόμο, αλλά όπως γινόταν επί δικής του προεδρίας, δηλαδή σε μη προβλεπόμενες τσέπες.
    Γράφει, ακόμα ότι δεν στείλαμε ειδοποίηση στους υπόχρεους για τα τέλη του νεκροταφείου. Και όμως! Αν ρωτούσε, θα μάθαινε ότι και ειδοποίηση στείλαμε και κάποιοι έχουν ήδη πληρώσει. Αλλά, όταν είσαι κακόπιστος, δεν σε ενδιαφέρει η αλήθεια.
    Επανέρχεται, όμως και στα χρέη προς ιδιώτες, χωρίς και πάλι να μας λέει ότι τα χρέη αυτά είχαν σωρευτεί την περίοδο της δικής του προεδρίας, και ειδικά το τρίμηνο από τις δημοτικές εκλογές μέχρι την παράδοση στη νέα Δημοτική Αρχή, η οποία καλείται τώρα να τα εξοφλήσει.
    Τέλος, να πληροφορήσουμε τον κ. τέως Πρόεδρο ότι την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου έγινε στην Κύμη το πρώτο από συστάσεως του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο. Μήπως μπορεί να μας πει πόσα έγιναν την προηγούμενη τετραετία και μάλιστα με Δήμαρχο Κουμιώτη και Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας που είχε "ισχύ στο Αλιβέρι" και όχι σαν κι' εμάς που, όπως μας κατηγορεί, δεν έχουμε;
    Αυτά, σαν τελευταία απάντηση. Να του θυμίσουμε μόνο το "κρείττον το σιγάν" γιατί "στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί"...»

    ΑπάντησηΔιαγραφή