Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Συνεδριάζει το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
               ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ  ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΥΜΗΣ 
         Σας  καλούμε  την 30η  Δεκεμβρίου   2015,  ημέρα Τετάρτη    και ώρα 11:00 στο χώρο  συνεδριάσεων  του Συμβουλίου  της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης σε τακτική  συνεδρίαση για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

1.Σε  αίτηση  Μπαξεβάνη  Ιωάννη  για ανανέωση άδειας  λειτουργίας  μουσικών οργάνων  στο κατάστημά του Καφέ «Θέα» στη Παραλία Κύμης για το έτος  2016.

2.Σε αίτηση  Κουτουλογένη Ιωάννης  για ανανέωση  άδειας  λειτουργίας μουσικών οργάνων στο κατάστημά του «Πέτρινο»  στη Παραλία Κύμης 2016.

3. Σχεδίαση  για το μέλλον  της ακτής   λουομένων στο Σουτσίνι  και ειδικά  τις συνθήκες   λειτουργίας της καντίνας
4. Περί εσόδων  δημοτικού νεκροταφείου  Εισοδείων  της Παναγίας της Κύμης.
5. Περί αγροτικής οδοποιίας  και συντήρησης  ορεινών  δρομολογίων (δασοδρόμων)
6. Ενημέρωση  περί  του Τεχνικού Προγράμματος  της Δ.Κ. Κύμης  έτους  2015
7.Περί της ποιότητας  νερού  με το οποίο υδρεύεται η Δημοτική Κοινότητα Κύμης καθώς και για την ποιότητα του νερού  της πηγής του Χωνευτικού.
8 .Ενημέρωση  για την πρόοδο  των έργων  ή μελετών  του 1ου Δημοτικού Σχολείου
9..Λειτουργία Βρεφονηπιακού /παιδικού  σταθμού Κύμης.                                 
(Τα θέματα  3,4,5,6 , 7, 8 και  9 προτάθηκαν  από τον Σύμβουλο κ. Μαργέλη)                                 
                                      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΗΣ Δ.Κ. ΚΥΜΗΣ
                                         

                                           ΠΟΓΚΑΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΣΧΟΛΙΟ:  Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο του Συμβουλίου κ. Πόγκα, ο οποίος συμπεριέλαβε τα θέματα που έχω προτείνει, αλλά και ότι έκανε δεκτή την ημερομηνία που εισηγήθηκα για την πραγματοποίηση της συνεδρίασης.

17 σχόλια:

  1. Είδες Άγγελε, όταν τον έλεγες τον Πρόεδρο λίγο και ανεπαρκή πόσο λάθος ήσουν;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι δημότες λένε ότι, προσπαθείς να τον καπελώσεις τον Πρόεδρο με τον τρόπο σου και να δείξεις στους δημότες ότι, ακόμα και τώρα, εσύ κινείς τα νήματα στη Δ.Κ.Κύμης. Αληθεύει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα σου απαντήσω και στα δύο σχόλιά σου:
    1ον. Ότι σαν άτομα είναι ευγενείς δεν σημαίνει ότι είναι επαρκείς για την δουλειά που πρέπει να κάνουν, γιατί για διαφόρους λόγους δεν την κάνουν. όχι πάντως γιατί δεν θέλουν.
    2ον. Ζητάω να κάνουν αυτά:
    α. που έκανα εγώ και τίποτε παραπάνω και
    β. αυτά που τους έδωσα γραμμένα κατά μήνα που έπρεπε να κάνουν και δεν κάνουν, όχι γιατί είναι δική μου απαίτηση, αλλά γιατί είναι ανάγκη και απαίτηση των Δημοτών.
    Δεν έχω καμία αρμοδιότητα εκτελεστική, δεν έχω καμία επιθυμία να μπω στα καθήκοντά τους και δεν ασχολούμαι καθόλου με την υλοποίηση εργασιών. Θεωρώ όμως υποχρέωσή μου να τους ενημερώνω για τα προβλήματα που έρχονται στην γνώση μου, αλλά και να τους "ταρακουνάω" όταν δεν κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν ή τουλάχιστον δεν προσπαθούν.
    Και μη ξεχνάς ότι δεν θα είμαι πάλι υποψήφιος, άρα δεν σκοπεύω στην συλλογή ψήφων, αλλά τιμώ αυτούς με τίμησαν με την ψήφο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στο 1ον. πρέπει να πεις το αλλά....για να καταλάβουμε
      στο 2ον. Δεν ξεκαθαρίζεις τι έκανες και τι δεν έκανες μιλάς αόριστα για απαίτηση δημοτών. Σου έχω πει πολλές φορές ότι, η απαίτηση των δημοτών είναι μια. ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ και στη φυλακή όσοι έκλεψαν.

      Διαγραφή
    2. Για το πρώτο δεν έχω να πω κάτι περισσότερο, αλλά για τις απαιτήσεις των Δημοτών έχεις εντελώς άδικο, γιατί οι δημότες είναι αυτοί που δεν μπορούσαν να πάνε στα χωράφια τους γιατί δεν συντηρήθηκα οι δρόμοι και επί αυτού έχω προσωπική άποψη, άλλωστε και εγώ Δημότης Κύμης είμαι και έχω και χωράφια.
      Ως για τις φυλακής τα σίδερα, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

      Διαγραφή
    3. Για το πρώτο δεν έχω να πω κάτι περισσότερο, αλλά για τις απαιτήσεις των Δημοτών έχεις εντελώς άδικο, γιατί οι δημότες είναι αυτοί που δεν μπορούσαν να πάνε στα χωράφια τους γιατί δεν συντηρήθηκα οι δρόμοι και επί αυτού έχω προσωπική άποψη, άλλωστε και εγώ Δημότης Κύμης είμαι και έχω και χωράφια.
      Ως για τις φυλακής τα σίδερα, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

      Διαγραφή
  4. Να σε ρωτήσω όμως κάτι. Από αυτά που ζητάω να συζητηθούν βλέπεις να υπάρχει κάτι που δεν είναι σωστό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άγγελε, καλά κάνεις και τα ζητάς, σωστά τα βρίσκω, αλλά θα αντιστρέψω το ερώτημά σου για να καταλάβουμε καλύτερα. Όσα ζητάς, εσύ τα έκανες στο έπακρο όταν ήσουν Πρόεδρος; Κάποια θέματα που ζητάς τα οποία πρέπει να γίνουν και θα γίνουν, μήπως έπρεπε να είχαν γίνει επί των ημερών σου και δεν έγιναν, ή έγιναν ελλιπή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπόψη ότι, κάποια πράγματα γίνονται στο χρόνο τους όταν υπάρχουν τα χρήματα και δεν μεταφέρονται σε άλλη χρονική περίοδο που υπάρχει οικονομική κρίση. Με συγκινεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι παρόλο που αφήσατε τα ταμεία εντελώς άδεια με μηδενικούς λογαριασμούς, ο Αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Θεοδώρου βάζει συνεχώς χρήματα από την τσέπη του για να γίνουν τα απολύτως απαραίτητα τα οποία δεν είχατε κάνει.

      Διαγραφή
    2. Και όχι μόνο άδεια ταμεία αφήσατε, αλλά και χρέη ιδιωτών τα οποία έρχονται καθημερινά και τα ζητάνε από τους Αντιδημάρχους. Ο Εισαγγελέας δεν έστειλε τυχαία τους Επιθεωρητές για έλεγχο.

      Διαγραφή
    3. Ποια είναι "...τα απολύτως απαραίτητα...";
      Ξέρεις πόσοι με δικαστικές αποφάσεις ήταν έξω από το γραφείο του Δημάρχου στις 2 Ιανουαρίου 2011;
      Πάντα οι Δήμαρχοι άφηναν χρέη γιατί υπάρχει συνέχεια. ιδιαίτερα δε όταν η αλλαγή της Δημοτικής Αρχής γίνεται στα μισά του χρόνου.
      Αυτό που είναι όμως αλήθεια είναι ότι τώρα η οικονομική κατάσταση είναι χειρότερη και οι γρίνιες περισσότερες.

      Διαγραφή
    4. Ποια είναι "...τα απολύτως απαραίτητα...";
      Ξέρεις πόσοι με δικαστικές αποφάσεις ήταν έξω από το γραφείο του Δημάρχου στις 2 Ιανουαρίου 2011;
      Πάντα οι Δήμαρχοι άφηναν χρέη γιατί υπάρχει συνέχεια. ιδιαίτερα δε όταν η αλλαγή της Δημοτικής Αρχής γίνεται στα μισά του χρόνου.
      Αυτό που είναι όμως αλήθεια είναι ότι τώρα η οικονομική κατάσταση είναι χειρότερη και οι γρίνιες περισσότερες.

      Διαγραφή
  6. Μόνο ένα θα σου πω.....το πετρέλαιο στο δημοτικό που έβαζε ο Αλέξανδρος με δικά του χρήματα για να μην παγώσουν τα παιδιά.
    Ως για την 2α Ιανουαρίου 2011, θα έπρεπε τότε ο Δήμαρχος να είχε ενημερώσει τους Δημότες και να είχε κάνει την απογραφή παραλαβής - παράδοσης όπως ορίζει ο νόμος με τους ορκωτούς λογιστές. Γιατί δεν το έκανε; Μήπως ήθελε να το χρησιμοποιήσει ως άλλοθι για να εικοσαπλασιάσει το χρέος; Λέω μήπως....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και κάτι τελευταίο και να κλείσουμε Άγγελε. Επειδή σκέφτεσαι αθώα χωρίς κακία, μόνο εσένα θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν για να τους εκφράσεις και να εκτεθείς δημόσια. Βλέπεις κανέναν άλλον να εκτίθεται; Κανείς δεν μιλάει όπως εσύ. Είναι όλοι κρυμμένοι και δίνουν συμβουλές στα φερέφωνά τους. Η ώρα τους όμως πλησιάζει....

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Αντικατέστησε τη λέξη εκφράσεις με τη λέξη εκπροσωπήσεις.

      Διαγραφή