Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Τα προσόντα του Δημάρχου.

   
    Πριν από τις εκλογές του 2014, είχα ανεβάσει μια ανάρτηση για τα προσόντα που πρέπει να έχει ο Δήμαρχος και ιδικά ο Δήμαρχος ενός επαρχιακού Δήμου. Δυστυχώς οι δημότες δεν με έλαβαν υπόψη τους και τα αποτελέσματα είναι ευρέως γνωστά.

    Θα πρέπει λοιπόν ο  Δήμαρχος, μετά την εφαρμογή του προγράμματος " Καλλικράτη "   κατά την γνώμη μου, να έχει υποχρεωτικά τα παρακάτω χαρακτηριστικά:
     1. Να είναι μόνιμος κάτοικος της περιοχής, ώστε να έχει ζήσει τα προβλήματα και να μην είναι επισκέπτης του Σαββατοκύριακου.
     2. Να είναι τεχνοκράτης και όχι ιεροψάλτης.(και τα δύο δεκτό).
     3. Να έχει εμπειρία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
     4. Να είναι δραστήριος, αποφασιστικός, διορατικός και δυναμικός.
     5. Να είναι κάτω από 60 χρονών.
    Προαιρετικά μπορεί να είναι και Παναθηναϊκός .
     
     Οι εκλεγέντες το 2014 στην συμπολίτευση του Δήμου είχαν σαν σκοπό την επανεκλογή τους και γι΄αυτό στράφηκαν κατά του πρώην Δημάρχου, με δικαστικά μέσα, ώστε να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, πράγμα που από ότι δείχνουν τα πράγματα δεν τους βγαίνει. Στη συνέχεια κάποιοι από τους εκλεγέντες αδιαφόρησαν και είτε αποχώρησαν είτε έπαψαν να ασχολούνται. Μερικοί ασχολήθηκαν με άλλα αντικείμενα επαγγελματικά και από ότι φαίνεται έχουν σημαντικές επιτυχίες. Κάποιοι  όμως απέτυχαν ως σύμβουλοι ή Αντιδήμαρχοι ή Πρόεδροι διαφόρων φορέων του Δήμου όπως είχαν αποτύχει και στον προηγούμενο βίο τους ως αιρετοί.
    Επίσης να προσθέσουμε ότι με την έκταση που έχει ο Δήμος και τις ανάγκες σε θέματα διοίκησης και κατανόησης προβλημάτων και με σαφή αίσθηση του χρόνου, απαιτούνται γνώσεις και μόρφωση που να αναφέρονται στα βιογραφικά τους. Η θέση του Δημάρχου θέλει πολύ τρέξιμο και δεν προσφέρεται για υπερήλικες.
    Συμπερασματικά καταλήγουμε ότι τα προσόντα του 2014 είναι περισσότερο αναγκαία για τις επόμενες δημοτικές εκλογές και όσοι έχουν την τοπική αυτοδιοίκηση για χόμπι να πάρουν τα κουβαδάκια τους και να πάνε να παίξουν σε άλλη παραλία. 
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου